Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στις 20.30

Κάλεσμα σε συνάντηση για τις κινηματογραφικές προβολές κλπ...

ΚΑΛΕΣΜΑ

συνάντηση για τις κινηματογραφικές προβολές και τις λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου

Οι κινηματογραφικές προβολές στα γραφεία του Συλλόγου ξεκίνησαν το Νοέμβρη του 2004. Από τότε προβάλλονται 8 με 10 ταινίες το χρόνο (δεν προβάλλονται ταινίες τον Ιούλη και τον Αύγουστο). Οι ταινίες αυτές επιλέγονται με κριτήριο την ψυχαγωγία, αλλά και τη "μόρφωση" του θεατή. Αρκετοί συνάδελφοι, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι εργαζόμενοι και νεολαίοι παρακολουθούν τις προβολές. Η αίθουσα του Συλλόγου αρκετές φορές έχει αποδειχθεί μικρή για να χωρέσει όλους όσοι προσέρχονται.

Πάρα πολύ κόσμος γνωρίζει το Σύλλογό μας με αφορμή τους αγώνες που αναπτύσσει (ενάντια σε απολύσεις, τις κλαδικές απεργίες, την πάλη για τα γενικότερα εργατικά και κοινωνικά προβλήματα). Υπάρχει όμως και πολύς κόσμος που μας γνώρισε μέσα από τις προβολές και τις άλλες πολιτιστικές και μορφωτικές μας δραστηριότητες π.χ. τις διαλέξεις, που εδώ και ένα χρόνο έχουν σταματήσει. Η μικρή αυτή ιστορία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο πολύ αξιοποιήσιμο από το Σύλλογο. Εργαζόμενοι και νεολαίοι που ήρθαν στις προβολές και γνωρίστηκαν μαζί μας, σε κάποια άλλη φάση στήριξαν τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες μας. Συνιστά επίσης συμβολή στη διαπάλη των ιδεών και των αξιών που γίνεται στην κοινωνία, από τη σκοπιά των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Μαχητικός συνδικαλισμός χωρίς παρέμβαση στα ζητήματα της ιδεολογίας, της τέχνης, του πολιτισμού δεν νοείται.

Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί παρά να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτή τη δραστηριότητα. Για να γίνει αυτό κατορθωτό, η όλη προσπάθεια πρέπει να πλαισιωθεί από περισσότερους συναδέλφους. Γι' αυτό καλούμε σε μια πρώτη συνάντηση - συζήτηση την Τετάρτη 4 Απρίλη στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Ο Σύλλογος με ολοκληρωμένο τρόπο θα συζητήσει εν καιρώ σε Γενική του Συνέλευση το ζήτημα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων (προβολές, εκδηλώσεις κοκ). Η πρώτη συνάντηση και όσες επακολουθήσουν θα είναι συμβολή στον προβληματισμό και στις αποφάσεις που θα πάρει η μελλοντική Γ.Σ. για αυτά τα θέματα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει στην πρώτη συνάντηση. Να έρθει με τις ιδέες του, τις παρατηρήσεις του, τις προτάσεις του… Μπροστά μας είναι η προβολή του Απρίλη (Κυριακή 29/4 θα προβληθεί η κουβανέζικη ταινία, "ο θάνατος ενός γραφειοκράτη"). Καθώς επίσης οι προβολές του Μάη και του Ιούνη, που συνηθίζεται να γίνονται σε ανοιχτό χώρο (στο πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής). Στη συνάντηση θα καταλήξουμε ποιές θα είναι οι δύο ταινίες που θα προβάλουμε και θα συζητήσουμε για το παραπέρα.

Σας περιμένουμε

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/04/02/%c...