Τρίτη 29 Μαίου 2012 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορεία

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» 22/5/12

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα στη περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ με κλούβες των ΜΑΤ και καθημερινές επιθέσεις στο προαύλιο χώρο της σχολής κατά των φοιτητών και των μεταναστών.

Αποκορύφωμα αυτής της αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας , ήταν η εισβολή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 16/5 κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ενώ η σχολή ήταν γεμάτη φοιτητές. Είναι ξεκάθαρη η επίθεση που γίνεται σε συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και στο άσυλο που είναι μια κατάκτηση του λαϊκού κινήματος. Επίσης η γεμάτη σχολή αποτελούσε ένα ιδανικό μέρος έτσι ώστε να επιβεβαιώσει η ελληνική αστυνομία το εχθρικό και τρομοκρατικό της πρόσωπο. Κατά τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης, έφτασαν 2 μηχανές της αστυνομίας μπροστά στην είσοδο και βλέποντας ότι μέσα παρευρίσκονταν φοιτητές, 20 περίπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο προαύλιο χώρο και κραδαίνοντας κλομπ ξεκίνησαν να κυνηγούν τους φοιτητές που βρισκόταν εκεί φτάνοντας μέχρι το θυρωρείο (την κεντρική είσοδο). Μετά από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα έξω βρίζοντας και προκαλώντας. Έτσι μερίδα των φοιτητών στάθηκε απέναντι τους προσπαθώντας να τους απωθήσει από το χώρο του πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί αφού βγήκαν έξω άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους φοιτητές και τους απειλούσαν ότι θα ξαναμπούν. Επικράτησε μία γενικευμένη κατάσταση τρομοκρατίας τόσο μέσα όσο και έξω από τη σχολή καθώς έξω χτυπήθηκε ένας φοιτητής από κλομπ αστυνομικού ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Αυτό αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα σαν περιστατικό μετά την συνεχιζόμενη ένταση και αστυνομοκρατία στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις 9 Μαΐου νεοναζί μαζί με τα ΜΑΤ πετούσαν πέτρες σε μετανάστες και φοιτητές με τη πλήρη συγκάλυψη της ηγεσίας της αστυνομίας και των ΜΜΕ.

Την Τρίτη 22/5/12 την ώρα που γίνονταν η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ μάθαμε ότι είχε μόλις γίνει ρατσιστική επίθεση με κατσαβίδι σε μετανάστη, έξω από την σχολή στην Πατησίων. Συγκεκριμένα, καθώς ο μετανάστης διέσχιζε την Πατησίων, βγήκε από σταθμευμένο αμάξι με 4 άτομα, ο ένας, κοπανώντας την πόρτα του πάνω στον μετανάστη. Όταν ο μετανάστης ζήτησε το λόγο, έφαγε ένα χαστούκι και στη συνέχεια του επιτέθηκαν καρφώνοντας του ένα κατσαβίδι στο χέρι, ενώ στην συνέχεια τον απείλησαν και με μαχαίρι. Ευτυχώς η αντίδραση του κόσμου της σχολής ήταν άμεση αφού βγήκαν κατευθείαν στην Πατησίων κλείνοντας το ένα ρεύμα με πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Απέναντι σε όλα αυτά, τόσο καιρό η πρυτανεία με τη σιωπή της φαίνεται ότι συναινεί απόλυτα και επικροτεί.

Το χτύπημα των μεταναστών δεν γίνεται τυχαία αλλά αποτελεί προσπάθεια διάλυσης της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους εργαζομένους. Επίσης θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή και κοινωνικό αγώνα που εκφράζεται στους χώρους του ασύλου.

Λύση είναι η ενεργή κινητοποίηση όλων για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Όπλα μας οι Γενικές Συνελεύσεις και κάθε μορφή ριζοσπαστικής πάλης και οργάνωσης από τα κάτω.

Απαιτούμε:

¨ Την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων ΜΑΤ από το χώρο γύρω από την ΑΣΟΕΕ

¨ Καμιά σύλληψη/τρομοκράτηση μεταναστών και αλληλέγγυων

¨ Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Αποφασίσαμε:

¨ Όποτε υπάρχουν αστυνομικές επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ να υπάρχει συλλογική παρέμβαση των φοιτητών με πανό στη Πατησίων έξω από τη σχολή

¨ Μοίρασμα κειμένων με πρώτο ραντεβού τη Τετάρτη 23/5 στο προαύλιο της σχολής στις 11:00

¨ Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη Πέμπτη 24/5 στις 11:00

¨ 2ημέρο φεστιβάλ τη Πέμπτη 24/5 και τη Παρασκευή 25/5 που θα οργανώσει η αντίστοιχη ομάδα εργασίας

¨ Αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορεία τη Τρίτη 29/5

¨ Νέα Γενική Συνέλευση Τετάρτη 30/5 στις 13:00 στο αμφ.Α

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


κάλεσμα σε στήριξη της αντικατασταλτικής-αντιφασιστικής πορείας του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ, τηνΤρίτη 29/5 στις 6μμ

ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καλούμε σε στήριξη της αντικατασταλτικής-αντιφασιστικής πορείας του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», την τρίτη 29/5 στις 6μμ με αρχική συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/05/27/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%cf%84/