Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11.00

18 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Γενική απεργία & πορεία

Διοργάνωση: Εργασιακή Επιτροπή Notos Com στο Golden Hall

Όλες και όλοι οι συνάδελφοι από Notos Home και Notos Galleries στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Δίνουμε ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία ενόψει των μεθοδεύσεων που ετοιμάζει τον Οκτώβρη.

Συγκέντρωση της Εργασιακής Επιτροπής Notos Com στο Golden Hall στο Μουσείο στις 11:00 και πορεία στην Βουλή.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Notos Com Συμμετοχές εδώ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1422922

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Στις συνεχώς σκληρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας που επιβάλλουν τα αφεντικά μέσα απο την επίταση του εκβιασμού της ανεργίας.

Στη φτώχια και την εξαθλίωση που πλήττουν όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Στη στοχοποίηση και τις κατασταλτικές επιχειρήσεις, που συνεπικουρούνται από τη δολοφονική δράση νεοναζιστικών ομάδων κρούσης εναντίον των μεταναστών, του πιο υποτιμημένου και αδύναμου κομματιού της τάξης των εκμεταλλευόμενων, με στόχο την εμπέδωση του φόβου και της υποταγής όλων των καταπιεσμένων.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Χωρίς αυταπάτες για τον εξανθρωπισμό του κράτους και του καπιταλισμού, μέσα απο την ενδυνάμωση, το πλάτιασμα και τη δικτύωση συλλογικών δομών απο τα κάτω στις γειτονιές, στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία και τις σχολές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 10 π.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

http://suneleusianarxikwn.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


προκύρηξη του Συλλόγου για απεργία 26/9 και για γενική συνέλευση 7/10

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 / 9

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 / 10

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση ανακοινώνει την πιο βάρβαρη επίθεση, συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών μέτρων. Όλα τα λόγια για «επαναδιαπραγμάτευση», ήταν ψευτιές για να μας «αφοπλίσουν», να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στην κόλαση! Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην απόλυτη φτώχεια. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, μαζικό ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου. Θέλουν να μας κάνουν να πληρώνουμε χρυσάφι το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, την περίθαλψη. Βία και απειλές απέναντι στους αγώνες. Το μέτωπο τρόικας-εργοδοσίας επιδιώκει την επιστροφή στο 6-ήμερο και σε δουλειά μέχρι και 70 ώρες/εβδομάδα και έως τα βαθιά γεράματα!! Για να μας κάνουν δούλους, ανθρώπους χωρίς ζωή. Μηχανήματα που θα παράγουν πλούτο και κέρδη για τους λίγους.

Έχουμε καταλάβει στο πετσί μας για λογαριασμό ποιανού δουλεύουν τα μνημόνια. Μας λένε «να σώσουμε την Ελλάδα» και όλα τα δις των δανείων πηγαίνουν στους -ξένους και ντόπιους- τραπεζίτες και εργοδότες, οδηγώντας το λαό στα χρέη, την ανεργία, την εξαθλίωση, την ξενιτιά. Μας λένε «για να μείνουμε στο ευρώ» και την ΕΕ, πρέπει να πεινάσετε, να μείνετε άνεργοι, να μην έχετε σχολεία και νοσοκομεία, να μην έχετε ούτε ευρώ στην τσέπη… Και τότε γιατί να μείνουμε; Μα για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να μετατρέψουν τον κόσμο της δουλειάς σε φτηνό, εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Δεν πρέπει να πληρωθεί από εμάς.

Μια μεγάλη πόλωση δημιουργείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες στο έδαφος της κρίσης, ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το κεφάλαιο, και όχιανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, παλιούς και νέους, δημόσιους και ιδιωτικούς, όπως θέλουν να μας πείσουν οι φασίστες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του κράτους, οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το σύστημα και ο συρφετός τους προπαγανδίζει ότι ο δρόμος είναι να «σφαχτούμε» μεταξύ μας οι φτωχοί, για να κάνουν τη δουλειά τους οι πλούσιοι. Τα συμφέροντά αυτών εξυπηρετούν τα πογκρόμ των φασιστών, η επίθεση στους αγώνες και τα κινήματα, η επίθεση στους αδύναμους και τους καταπιεζόμενους. Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί υποτακτικοί τους, οδηγούν την κοινωνία σε κανιβαλισμό, σε μια τεράστια οπισθοδρόμηση. Στον πιο ολοκληρωτικό από όλους τους πολέμους, τον κοινωνικό, για μια ακόμα φορά ή θα εξεγερθούμε ή θα καταστραφούμε!

Και στον κλάδο του βιβλίου, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οδυνηρή για εμάς τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες, αφού θησαύρισαν μετά από χρόνια κερδοφορίας, αξιοποιούν πολύ καλά το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων και εκμεταλλεύονται την κρίση για τα ισοπεδώσουν όλα! Μαζικές απολύσεις (Metropolis, Ελευθερουδάκης, Ωκεανίδα), εταιρίες που τα αφεντικά τις κλείνουν (Π. Κυριακίδης - Ακρίτας), απλήρωτη δουλειά για μήνες (Καστανιώτης, Άγρα, Εστία, Σάκκουλας), εντατικοποίηση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τρομοκρατική επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών (Παπασωτηρίου, Μεταίχμιο, Πατάκης, Σαββάλας, Χριστάκης, Μίνωας).

Απέναντι σε αυτή τη χιονοστοιβάδα στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να αντισταθούμε ατομικά. Να συσπειρωθούμε όλοι στο Σύλλογό μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε παντού τις αντιστάσεις και τα δικά μας συλλογικά όργανα αγώνα, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας. Ήδη σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι αντιστέκονται συλλογικά. Οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου μας να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς και με το σύνολο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεσπούν τριγύρω μας.

Τώρα που οι αυταπάτες για ατομικές λύσεις φαίνονται γυμνές, τώρα που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν «θα περάσει η μπόρα», αλλά η κρίση και αυτή η πολιτική είναι για χρόνια και δεκαετίες, τώρα που καταλαβαίνουμε ότι η λύση δεν μπορεί να δοθεί από τα κοινοβούλια και την αναμονή, την ανάθεση σε κάποιους άλλους, να πάρουμε την ζωή και τους αγώνες στα χέρια μας!

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου μαζικά και μαχητικά στην Πανεργατική Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η 24ωρη απεργία και μόνο αυτή μπορεί να είναι η απάντηση απέναντι στη συνεχή και αμείλικτη επίθεση που δεχόμαστε. Ωστόσο κρίνουμε αναγκαίο να στηριχτεί δυναμικά και να συνδυαστεί με την αυτοδέσμευσή μας αλλά και την απαίτησή μας για διαρκείς, πολύμορφους και δυναμικούς αγώνες εντός και εκτός των χώρων δουλειάς.

- Παλεύουμε για να υπερασπίσουμε την ζωή μας.

- Για αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και δουλειά. Δωρεάν παιδεία, υγεία, βασικά αγαθά αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για συλλογικές συμβάσεις, για συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στον αυταρχισμό, στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς.

- Να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους βάρβαρους μνημονιακούς νόμους, να διώξουμε την τρόικα, να ανατρέψουμε άμεσα τις δανειακές συμβάσεις, να φύγουν οι κυβερνήσεις. Να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα και το βάρβαρο και σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Κυριακή 7 Οκτώβρη και ώρα 11:30 στα γραφεία μας. Για να συζητήσουμε όλοι μαζί πως θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας στον κλάδο και συνολικά.

Απεργιακή συγκέντρωση: Τετάρτη 26/9, 10.30 π.μ., Πολυτεχνείο (Πατησίων και Τοσίτσα)

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

επικοινωνία :

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/09/22/πρ...


Πανεργατικός-Παλλαϊκός Ξεσηκωμός: ο μόνος δρόμος για μια νικηφόρα πορεία του Λαού

Όλοι στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη - Μουσείο 10.30 π.μ.

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση - χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου αποδείχτηκε ένα τεράστιο ψέμα.

Ανακοινώνουν νέα εξοντωτικά μέτρα. Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων. Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών. Νέα ληστρικά χαράτσια. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Μέχρι και το εξαήμερο θέλουν να επιβάλλουν για να μας κάνουν δούλους της εργοδοσίας.

Διαλύουν τις ζωές μας, με απλήρωτη εργασία, με «μισθούς κάτω από 500 ευρώ και με την ανεργία να φτάνει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%.

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Με τη διαρκή τρομοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την εργοδοσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα στρατόπεδα. Με τις απειλές του Δένδια πως θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο ενάντια στις διαδηλώσεις. Με τη φασιστική βία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που κυνηγούν τους πιο αδύνατους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Δεν θα υπάρξει επιβίωση του λαού, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν νικηφόρους αγώνες. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να μπούμε όλοι μπροστά χωρίς ανάθεση στους «πεφωτισμένους» ηγέτες.

Να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή. Με επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες. Με συντονισμένους κλαδικούς αγώνες. Με δυναμικές μορφές πάλης όπως καταλήψεις, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων κα. Με μαζικές μορφές ανυπακοής κατά της φορομπηξίας. Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων σε ένα μαζικό, πανελλαδικό κέντρο ανυποχώρητου αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ

· Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και οι αντεργατικοί νόμοι.

· Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα δάνεια. Διαγραφή του χρέους, ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

· Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.

· Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία - υγεία - κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.

· Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να ακυρωθούν οι περικοπές των 2,5 τελευταίων ετών. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία

· Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι.

· Δραστική φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου.

κάλεσμα : Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων Αττικής

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2012/09/blog-...


Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9

ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αγανάκτηση των εργαζόμενων από την μια και η ανυποχώρητη στάση των εργοδοτών από την άλλη, ανάγκασαν τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, από τις πολυθρόνες του κοινωνικού διαλόγου, να σηκώσουν το χέρι τους και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 26 Σεπτέμβρη. Προφανώς η γραφειοκρατία υπολογίζει με μια 24ωρη να εκτονώσει την πίεση των εργαζόμενων. Χρέος των μαχόμενων εργατών, του αγωνιζόμενου λαού και της πρωτοπορίας του είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Mέσα από συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με επιτροπές δράσης, με καταλήψεις και απεργιακές φρουρές να παλέψουν για την μετατροπή της 24ης απεργίας σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του Σαμαρά με τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία - εργατικές συνελεύσεις και επιτροπές δράσης παντού

Η σφαγή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και ιδίως των νέων που συνθλίβονται από την ανεργία, το κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσουν από αυτούς που σκύβουν δουλικά μπροστά στην τρόικα και στους τραπεζίτες. Δεν θα σταματήσει από αυτούς που υπογράφουν τα δουλικά μνημόνια βάζοντας ενέχυρο την ζωή του λαού μας εκλιπαρώντας ένα επιπλέον δάνειο.

Εκβίασαν μια ψήφο με ψέματα χειρότερα από αυτά που έλεγαν όταν οδηγούσαν την χώρα στην χρεοκοπία. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο αγώνας των εργατών, των φτωχών βιοπαλαιστών, ντόπιων και μεταναστών, των ανέργων, της νεολαίας.

Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.

Όχι στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Όχι στις απολύσεις.

Ο Σαμαράς και οι συγκάτοικοί του στην κυβέρνηση, υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, υποσχέθηκαν να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και να προστατέψουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Αντί γι' αυτό, ετοιμάζονται να περικόψουν 18 δις από μισθούς και συντάξεις, από κοινωνικά επιδόματα και δημόσιες δαπάνες. Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιβάλλουν ακόμη βαρύτερη φορολογία και χαράτσια. Ετοιμάζουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και βγάζουν στο σφυρί την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Προωθούν ακόμη περισσότερο την διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η φτώχεια και η ανεργία διευρύνεται σε ολόκληρα κοινωνικά στρώματα. Αυτές είναι οι εγγυήσεις που δίνονται στην τρόικα προκειμένου να εισπραχθούν από τους τραπεζίτες τα 25 από τα 31 δις του δανείου. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβέρνηση των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να εισπράξουν το πολυπόθητο δάνειο δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την χρεοκοπία. Οι όγκοι του πλασματικού κεφαλαίου, η απίστευτη συσσώρευση ομολόγων και τίτλων χωρίς πραγματική αξία, είναι που έχει μπλοκάρει την παραγωγική διαδικασία συσσωρεύοντας χρέη που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ. Δάνεια που δεν μπορούν να επενδυθούν στην παραγωγή απλώς ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης και χειροτερεύουν την κατάσταση αντί να δώσουν διέξοδο. Kαμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που βουλιάζει μέσα στην πιο βαθειά παγκόσμια κρίση στην ιστορία.

Είναι η σήψη και η παρακμή του συστήματος που μαζί με τον βόρβορο μιας κοινωνίας υπό διάλυση φέρνει στην επιφάνεια τις φασιστοσυμμορίες της Χρυσής Αυγής. Οι κατεστραμμένοι από την κρίση μικροαστοί εύκολα παρασύρονται από τον λαϊκισμό των φασιστών και την υποτιθέμενη αντισυστημική δημαγωγία για να γίνουν μέλη των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι να υπηρετεί το σύστημα σαν το πιστό σκυλί. Είναι να οργανώσει την παράνομη δράση του κράτους και των καπιταλιστών και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή το εργατικό κίνημα με τους σουγιάδες και τα ρόπαλα. Η ανάπτυξη των συμμοριών των νεοναζί προδίδει τον βαθμό προετοιμασίας της άρχουσας τάξης να λύσει στο δρόμο τις διαφορές της με τους εργάτες. Είναι άμεση ανάγκη η συγκρότηση ομάδων αυτοάμυνας στα εργοστάσια και στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν και να διαλύσουν την ανθρώπινη φασιστική σκόνη όπου χρειαστεί.

Σ' αυτή την κατάσταση η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης μέχρι την ανατροπή των μέτρων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει τεκμήριο αθωότητας για την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, μαζί και οι κομματικές γραφειοκρατίες το μόνο που πρόσφεραν μέχρι σήμερα στους εργάτες είναι ήττες και απογοητεύσεις. Δεν ξεχνάμε τον μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών που αναγκάστηκε σε υποχώρηση κάτω από την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την αποχή μεγάλων δυνάμεων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και την πολιτική απομόνωσης του αγώνα που επέβαλλε το ΠΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε την επίμονη άρνηση των ηγεσιών συνδικάτων και εργατικών κέντρων να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους με μια απεργία αλληλεγγύης. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει προ πολλού μετατραπεί σε ένα όργανο χειραγώγησης στα χέρια των αφεντικών.

Μόνη διέξοδος είναι η ανεξάρτητη πολιτικά και ιδεολογικά και αυτόνομη δράση της εργατικής τάξης. Η οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε καπιταλιστικής κυβέρνησης. Η οργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση της παραγωγής.

Είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά που θα συσπειρώνουν σωματεία, εργατικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές δράσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Λιγότερες ώρες δουλειάς - δουλειά για όλους

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαγραφή του χρέους - εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο - για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας - για την διασφάλιση των μικρομεσαίων καταθετών

Κάτω τα Μνημόνια - Εργατική σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού με εργατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία

κάλεσμα : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

επικοινωνία : www.eek.gr / eek@exeek.gr

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Τετάρτη 26/9

  • ΑΘΗΝΑ: Μουσείο 10 π.μ
  • ΘΕΣ\ΚΗ: Καμάρα 10π.μ
  • ΠΑΤΡΑ: Παράρτημα 10π.μ
  • ΒΟΛΟΣ: Πλατεία Ελευθερίας 11 π.μ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


Γενική απεργία και πορεία

ακριβής τοποθεσία : Πατησίων και Στουρνάρη

κάλεσμα : Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

26sep.jpg

Περισσότερα εδώ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


________________________-________.jpg

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας)

στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής:

Συμμετοχή στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης,

και στην πανεργατική απεργία (Μουσείο, 10:30)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/9 η συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής για κλιμάκωση του αγώνα με στόχο το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια τους, και δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και συμμετοχή μας στο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν διαμορφώσει.

Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης που έχει στόχο να ξεσηκώσει ένα ευρύ κίνημα συμπαράστασης και κοινού αγώνα σε όλη την Ελλάδα, με διαδηλώσεις,συναυλίες, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες στήριξης σε πολλές πόλεις, και με κατάληξη μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) θα οργανώσει μια μεγάλησυναυλία για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και του εγχειρήματος αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου, την ημέρα που το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης θα φτάσει στην Αθήνα.

Θα συμμετέχει και θα στηρίξει, επίσης, τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και το άνοιγμα του δρόμου για τη λειτουργία του εργοστασίου υπό τη διεύθυνση της αμεσοδημοκρατικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής θα συμμετέχει στην πανεργατική απεργία στις 26/9 με δικό της μπλοκ, στο Μουσείο στις 10:30, με κεντρικό σύνθημα «Αυτοδιαχείριση τώρα - Μπορούμε χωρίς αφεντικά», και μοιράζοντας υλικό, για την ανάδειξη του αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ως αγώνα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς θέτει άμεσα επί τάπητος έναν δρόμο απάντησης στην κρίση και στην επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους, ως το αναγκαίο βήμα για να πάρουμε εμείς, οι δημιουργοί του πλούτου, την παραγωγή και ολόκληρη τη ζωή μας στα χέρια μας.

Καλούμε τα σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να συμμετέχουν και να στηρίξουν το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, και τις πρωτοβουλίες της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, για να υπάρξει μια θερμή αγωνιστική «υποδοχή» των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στην Αθήνα που θα βροντοφωνάξει μαζί τους: Μπορούμε εμείς!

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28/9, 20:00, στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, β' όροφος, Εξάρχεια).

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας)

στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39605


image1725.jpg

Η ΣΥνέλευση ΒΑσης ΤΕχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (ΣΥ.ΒΑ.ΤΕ.Κ.Τ.) καλεί όλους & όλες στην γενική απεργία 26/9/12 & ώρα 11:30 στο Μουσείο.

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι του χώρου, έχοντες και μη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έλληνες και μετανάστες, όλοι μαζί!

http://syvatekt.blogspot.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39602


Απεργιακή συγκέντρωση

apergia-kr49bN.jpg

Όλοι στους δρόμους- Όλοι στη γενική απεργία !

11 π.μ. Μουσειο

κάλεσμα : ναμούς Αναρχική συλλογικότητα από Άνω γλυφαδα, ελληνικό, αργυρούπολη

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


gen_strike_english_hi-res-349x540.jpg

Μόνο εμείς μπορούμε!

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ακόμη απεργιακή κινητοποίηση, την πρώτη μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, και αφού έχει μεσολαβήσει μια εκλογική διαδικασία και μια φαινομενικά ριζική αλλαγή του κοινοβουλευτικού σκηνικού. Ωστόσο, για εμάς, το τοπίο παραμένει ασφυκτικά το ίδιο.

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, η νέα ολιγαρχία μάς φέρνει αντιμέτωπους με μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα, με ένα νέο πακέτο μέτρων τα οποία θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας. Για άλλη μια φορά επιχειρείται με συντονισμένη προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου να συρρικνωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις και να περικοπούν σε σημείο ανυπαρξίας όλα όσα οι εργατικοί αγώνες του παρελθόντος είχαν πετύχει σε ασφάλιση, υγεία, παιδεία, δικαιώματα. Συνεχίζεται παράλληλα η λεηλασία του φυσικού και δημόσιου πλούτου, στο όνομα των επενδύσεων και της πολυπόθητης καπιταλιστικής ''ανάπτυξης'', αλλά αυτή τη φορά με όρους δουλεμπόριου.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουν και την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, τα οποία στήνουν επικοινωνιακές "διαμάχες" και τηλεπαραθυρικές "ανταρσίες", ενώ παράλληλα συντονίζουν την ανάδειξη του νεοναζιστικού εκτρώματος της Χρυσής Αυγής πότε ώς "άκρο" και πότε ως "λύση", επιχειρώντας προφανώς να διοχετεύσουν την συσσωρευμένη κοινωνική οργή σε ελέγξιμα κανάλια και να αναδείξουν το μνημόνιο και την πολιτική του κεφαλαίου ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή. Αποπροσανατολίζουν με αυτό τον τρόπο την κοινωνία από το διαρκές πρόβλημα που ταλανίζει την ανθρωπότητα, στην οποία πλέον έχει κυρήξει ανοιχτά τον πόλεμο: τον καπιταλισμό.

Απέναντι και ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα, δυναμικά και δημιουργικά τμήματα της κοινωνίας αντιτάσσουν τη δική τους πρόταση για έξοδο από το οικονομικό και πολιτικό τέλμα. Μέρος αυτών των τμημάτων είναι και ησυνέλευση των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, οι οποίοι, αφουγκραζόμενοι τη σημασία των στιγμών, αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στην διαρκή ομηρία τους από τον ελληνικό καπιταλισμό και απαιτούν να περάσει η παραγωγή και η διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους.

Τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια διαρκή σκλήρυνση της εξουσίας, αλλά και με τον ίδιο της τον εαυτό. Ο καιρός των εκλογικών αυταπατών, των κυβερνητικών εμπαιγμών και των συνδικαλιστικών παραγόντων, τελείωσε. Σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι μόνο εμείς μπορούμε. Αν δεν πάρουμε τώρα τη ζωή μας στα χέρια μας, και δεν δώσουμε ένα τέλος στην εξαθλίωση και στην καταρράκωση και των τελευταίων δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

Γι' αυτό το λόγο στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που ρεαλιστικά ζητάνε αυτό που φάνταζε αδύνατο: το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να περάσει όλη η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας.

Καλούμε όλους και όλες στο μπλοκ της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στο Μουσείο, 10:30 π.μ.

Στήριξη στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.

Άμεση δημοκρατία - Αυτοδιαχείριση - Αλληλεγγύη

Εργατική εφημερίδα Δράση

http://efimeridadrasi.blogspot.gr/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39629


διοργάνωση : Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

34396_457826783577_692448577_5503376-A842M0.jpg

Όλοι στους δρόμους- Όλοι στη γενική απεργία !

11:00, Μουσείο

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39634


διοργάνωση : ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το Κινημα Δεν Πληρωνω συμμετεχει στην 24ωρη Γενικη Απεργια της26/9/12

Το Κινημα Δεν Πληρωνω συμμετεχει στην 24ωρη Γενικη Απεργια της 26/9/12.

Δεν εχουμε καμια αυταπατη οτι οι 24ωρες εκτονωτικες απεργιες που κηρυσσει η ξεπουλημενη γραφειοκρατια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπορουν να λυσουν κανενα προβλημα.

Συμμετεχουμε σε αυτη την απεργια και την συγκεντρωση και πορεια απο το Μουσειο, παλευοντας για την μετατροπη της σε Γενικη Πολιτικη απεργια διαρκειας μεχρι να ανατραπει το σαπιο καπιταλιστικο συστημα που μας οδηγει ολοταχως σε μεσαιωνικη βαρβαροτητα.

Μονο οι εργαζομενοι και οι ανεργοι, ενωμενοι απο τα κατω, χωρις γραφειοκρατες και με αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες μπορουν να δωσουν οι ιδιοι λυσεις στα δικα τους προβληματα.

Χαμενος αγωνας ειναι αυτος που δεν δοθηκε.

Απεργια Γενικη μεχρι την ανατροπη.

Το μπλοκ του Κινηματος Δεν Πληρωνω, θα βρισκεται στο Μουσειο στις 11 πμ.

(προσυγκεντρωση 10 πμ στα γραφεια μας Καυτατζογλου 35- Πατησια)

επικοινωνία : http://www.kinimadenplirono.gr

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39640


Απεργία 26/9

Αύριο απεργούμε!

Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο 11:00 (στο ύψος της Τοσίτσα)

κάλεσμα : ΣΣΜ

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.co...


ΑΦΙΣΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26/9

πηγή : http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/2012/09/...


Όλοι και όλες στη Γενική απεργία

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους -Όλοι και όλες στη γενική απεργία

Δεν χρειάστηκαν παρά τρεις μήνες της νέας μνημονιακής κυβέρνησης για να αποδειχτεί ότι όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ήταν χυδαία ψέματα για να υφαρπαχτεί η λαϊκή ψήφος: καμία επαναδιαπραγμάτευση, καμία ελάφρυνση των φτωχών, καμία προοπτική για έξοδο από την κρίση. Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει είναι η σκλήρυνση των αντεργατικών μέτρων καθώς και η επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Και σαν να μην έφταναν αυτά,η τρόικα εσωτερικού παίζει ανοιχτά το χαρτί της φασιστικοποίησης. Η πλήρης ανοχή στις εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής καθώς μαζί με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια μετατροπής των μεταναστών στους αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, δείχνουν ότι ο κατήφορος των μνημονιακών δεν έχει πάτο.

Απέναντι στην ερημοποίηση της κοινωνίας που επιβάλλουν κυβέρνηση, τρόικα κι εργοδοσία τα μόνα μας όπλα είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη. Αγώνας για να τους ανατρέψουμε, αλληλεγγύη για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα και από κανέναν, το δίκιο μας θα το κερδίσουμε στους δρόμους.

Όλοι και όλες αύριο στη γενική απεργία, Μουσείο, 11:00 πμ

πηγή : http://diktio.org/node/807


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων & επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.) καλεί όλους τους ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους στην γενική απεργία.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 πμ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΟΣΙΤΣΑ

κάλεσμα : ΣΩ.Β.Α

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

September 24th, 2012 at 5:09 pm (Uncategorized)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Γενική απεργία διαρκείας / συγκρούσεις / καταλήψεις

σήμερα και κάθε άλλη μέρα

κάλεσμα : κατάληψη πατησίων και σκαραμαγκά

πηγή : http://directiva.espivblogs.net/2012/09/24/γε...


Κάλεσμα σε συμμετοχή στη γενική απεργία την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΣΒΕΜΚΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ειδικά καλούμε σε συμμετοχή τους περίπου 60,000 ελαστικά εργαζόμενους στις ΜΚΟ μέσω του νέου προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι εργάζονται στους δήμους χωρίς άδεια, με εξευτελιστικές αμοιβές και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή τους.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι 24ωρες απεργίες που (δεν) καλεί η ΓΣΕΕ θα φέρουν μεγάλα αποτελέσματα, εάν δεν γίνονται παράλληλες διεκδικήσεις σε κάθε χώρο εργασίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Μας θέλουν εθελοντές, αλλά είμαστε εργαζόμενοι!

Σημείο συνάντησης για το μπλοκ του ΣΒΕΜΚΟ: σκαλάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου στις 11 πμ.

κάλεσμα : Συνέλευση Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

πηγή : http://svemko.espivblogs.net/?p=241