Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 17.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Δέλτα

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9, 17.00

ΚΑΜΑΡΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η ΕΣΕ Θεσσαλονίκης καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Δέλτα καθώς και σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης προς αυτήν

Κείμενο αλληλεγγύης ΕΣΕ για την κατάληψη ΔΕΛΤΑ

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της ΔΕΘ. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, γεμίζει με ασπροκόκκινες κορδέλες της αστυνομίας, τα περιπολικά, οι ΔΙΑΣ, οι ΔΕΛΤΑ και οι ΖΗΤΑ είναι στη γύρα 24/7 και ξεκινάει το πάρτυεπίδειξης εξουσίας και δύναμης στην αστυνομοκρατούμενη πόλη μας, για να νοιώσουμε στο πετσί μας την ασφάλεια! Από τους συνεχείς, εξονυχιστικούς, εξευτελιστικούς, αλλά κατά τ' άλλα «απλούς» έλεγχους ρουτίνας σε πεζούς και οδηγούς, που μπορεί να κινούν την οποιαδήποτε παραμικρή υποψία μη έχοντας τη βαρετή και καθησυχαστική εμφάνιση ενός ευυπόληπτου πολίτη, μέχρι επιχειρήσεις «σκούπα» με συλλήψεις μεταναστών στα πλαίσια του «Ξένιου Ζευς» και κυνηγητό και ξυλοδαρμό κόσμου μες τη νύχτα, ενώ απλά αράζει σ' έναν πεζόδρομο.

Το πάρτυ φτάνει την ημέρα της έναρξης της έκθεσης σε μεμονωμένο ανθρωποκυνηγητό, ξύλο και συλλήψεις και λίγες μέρες μετά, στην εκκένωση ενός κατειλημμένου κτηρίου στην πόλη, το οποίο πέρα από κοινωνικός χώρος, ήταν πρωτίστως το σπίτι και η στέγη κάποιων συντρόφων, η οποία τώρα φυλάσσεται επίσης 24/7 από δύο διμοιρίες και δυο κλούβες. Γιατί; Μα τι λέμε τώρα.. είναι κι αυτό κομμάτι της «Προστασίας του Πολίτη» από αυτούς που έχουν επιλέξει τον «ανορθόδοξο τρόπο ζωής», στον οποίο νοιώθουν αλληλέγγυοι με άλλους που τους έχουν πετάξει έξω από το σπίτι τους. Το κράτος και η αστυνομία τους θεωρεί τόσο επικίνδυνους, έτσι ώστε να αναγκάζεται να κόψει την πόλη για 3 ώρες στα δύο, διακόπτοντας τη συγκοινωνία και παγιδεύοντάς τους στο κέντρο της, μαζί βέβαια με όλο τον κόσμο, ο οποίος αποκλείστηκε από το σπίτι του μετά τη δουλειά το βράδυ. «Γίνονται επεισόδια στο κέντρο», βάλανε τους οδηγούς του ΟΑΣΘ να λένε.. Καρφίτσα δεν έπεφτε..

Και το ίδιο βράδυ, ένας πυροβολισμός και μια μαχαιριά λίγα μέτρα από το Τούρκικο Προξενείο και οι μπάτσοι άφαντοι. Ο εκφοβισμός και ο εκφασισμός καλά κρατούν. Χέρι- χέρι και με τη Δικαιοσύνη που αποδίδει κατηγορίες, ρίχνει καταδίκες και γεννά πλαστά χαρτιά αλλοδαπών από το μηδέν.

Η αναμενόμενη προσπάθεια του κράτους και της αστυνομίας να εκφοβίζει και να καταστέλλει όποιον σηκώνει κεφάλι σε περιόδους σαν την σημερινή δε μας εκπλήσσει. Όσο περνάει ο καιρός και με πρόσχημα την κρίση, βαθαίνει η ψαλίδα ανάμεσα σε καταπιεζόμενους και καταπιεστές και έχει έρθει η ώρα για την σκληρή πλέον και χωρίς κάλυψη, εφαρμογή ενός σχεδίου που ξεκίνησε χρόνια πριν και βαθμιαία εντείνεται. Η στοχοποίηση αρχικά των μεταναστών, το '90 οι Αλβανοί και σήμερα οι Αφγανοί και Πακιστανοί, και το στοίβαγμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνει τη σκυτάλη στις οροθετικές γυναίκες και τους μετανάστες ως υγειονομικές βόμβες. Αυτήν τη φορά σειρά έχουν πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, τα οποία πλαισιώνονται από ανθρώπους που έρχονται σε καθημερινή ρήξη με την ταξική ειρήνη, την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, την βαρβαρότητα που ζούνε και την ωμή αστυνομική βία.

Στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην υποκύψουν στους εμπόρους των αναγκών τους, που καταλαμβάνουν άδεια σπίτια για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασής τους και δεν πληρώνουν χαράτσια, άνθρωποι που οργανώνουν τις αρνήσεις τους, τις συλλογικοποιούν και χτίζουν κοινωνικά κέντρα. Καταλήψεις και στέκια που αποτελούν ανάχωμα ενάντια στον καπιταλισμό και καταφύγιο για την τάξη των καταπιεσμένων. Το σημαντικότερο που πρέπει να αναδειχθεί στην προκείμενη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, είναι ότι ποινικοποιούνται συνολικά οι σχέσεις που χτίζονται μέσα σ' αυτούς τους χώρους, οι αντι-ιεραρχικές δομές και οι αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που γεννιούνται σ' αυτούς.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι' αυτό αποτέλεσε και η σύλληψη 25 ατόμων εν μια νυκτί στις αρχές του καλοκαιριού, από αυτό που αποκαλείται αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος.

Θα υπερασπιστούμε τις ιδέες και τις πρακτικές μας, τους χώρους και τις σχέσεις τις οποίες χτίζουμε. Θα υπερασπιστούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι με την κατάληψη ΔΕΛΤΑ και τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν, καθώς και με όλα τα ανάλογα εγχειρήματα ανά την Ελλάδα, που δέχονται τέτοιου τύπου επιθέσεις και στηρίζουμε τιςεκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης προς αυτά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=39632


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάτω τα ξερά σας απο κάθε κατάληψη η ΔέΛτα είναι παντού !

κάλεσμα : Ανεξάρτητοι Μαθητές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ

Κατάληψη για εμάς δε σημαίνει τέσσερα ντουβάρια. Είναι το «πολιτικό» μας σπίτι. Είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνονται συνειδήσεις, πολιτικοποιούμαστε, μαθαίνουμε να ζούμε με τις έννοιες της αυτοοργάνωσης, της ισότητας, ελευθερίας και αντιεραρχίας. Πολύ περισσότερο, είναι το μέρος που η φωνή μας ενώνεται με τη φωνή άλλων συντρόφων για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στην παθογένεια της κάθε εξουσίας. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι βρίσκουν τον τόπο στον οποίο θα στεγάσουν τις ιδέες και τις πρακτικές τους για την ανατροπή του υπάρχοντος.

Ταυτόχρονα μία κατάληψη αποτελεί και κοινωνικό χώρο. Εκεί μένουν μόνιμα άνθρωποι που συνεχώς διαμορφώνουν τον χώρο με την προσφορά τους σ' αυτόν. Γίνονται μαθήματα πολλών ειδών, συντροφικές κουζίνες, δημιουργούνται εργαστήρια, τυπογραφεία, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και χώροι αυτομόρφωσης.

Το κράτος βέβαια θεωρεί απειλή για το ίδιο αυτούς τους χώρους και προσπαθεί με κάθε μέσο να τους καταστείλει. Έτσι λοιπόν, οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους προχώρησαν, στις 12-9-2012 στην εκκένωση της κατάληψης ΔέλΤα θέλοντας να επιδείξουν «εντυπωσιακή» μορφή show τη «δύναμή» τους. Συνέλαβαν με άγριο και απειλητικό τρόπο τους δέκα συντρόφους που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα περικύκλωσαν τον γύρω χώρο με σκοπό τον αποκλεισμό του αλληλέγγυου κόσμου. Δεν δίστασαν ακόμη να καταστρέψουν το εσωτερικό του κτιρίου, κατάσχοντας όσα χρήματα υπήρχαν μέσα, προσωπικά αντικείμενα, αλλά και τον εξοπλισμό.

Για εμάς όμως, ως συλλογικότητα, αποτελεί έναν πιο οικείο χώρο, καθώς στεγαζόμασταν εκεί. Στη Δέλτα εκνευριστήκαμε, θυμώσαμε, απογοητευτήκαμε, αλλά κυρίως θυμόμαστε τη χαρά, τα γέλια, τα συνωμοτικά βλέμματα και την ευχαρίστηση του να προσφέρεις έμπρακτα στον Α/Α χώρο όπου συμμετέχεις. Πιο συγκεκριμένα, η κατάληψη ΔέλΤα αποτελεί έναν κοινωνικοπολιτικό χώρο με αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα στεγάζοντας μια πληθώρα εργαστηρίων, αντιεμπορευματικών εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και ελευθέρων μαθημάτων. Μάχεται ενάντια στον κρατικό μηχανισμό, στην καταπίεση και αναζητά την κοινωνική απελευθέρωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η ΔΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ GUSTAVO E.Q. GONZALES

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης με την κατάληψη ΔέΛΤΑ

Κάλεσμα Radio-Revolt για την πορεία αλληλεγγύης στην καταληψη ΔέΛΤΑ

rrdelta-draft1_web_.jpg

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ

Στις 12/9/2012 νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της αντιτρομοκρατικής και διμοιριών ΜΑΤ, με σκοπό την εκκένωση του κτηρίου που για χρόνια στέγαζε την κατάληψη ΔΕΛΤΑ. Στο χώρο υπήρχαν 10 άτομα τα οποία συνελήφθησαν και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ ένας από αυτούς προφυλακίστηκε, μετά από συκοφαντική μαρτυρία για πλαστογραφία διαβατηρίου, από άτομο της ασφάλειας.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη με θεαματικό τρόπο, σαν ταινία δράσης όπου η αστυνομία παρουσιάστηκε σαν ήρωας που εξάρθρωνε εγκληματική οργάνωση. Τη σκυτάλη έπειτα παρέλαβαν τα ΜΜΕ, που, όπως πάντα, φρόντισαν μέσω λασπολογίας να ενοχοποιήσουν την κατάληψη και όσους συμμετείχαν σε αυτή.

Η επίθεση αυτή δεν μας ξαφνιάζει, αφού δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια γενικευμένη επίθεση απέναντι στα κοινωνικά εγχειρήματα. Τέτοια εγχειρήματα, όπως καταλήψεις (στεγαστικές, κοινωνικές, πολιτικές), περιαστικές καλλιέργειες, δομές αλληλέγγυας οικονομίας, κοινωνικά ιατρεία και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, αποτελούν απάντηση της κοινωνίας στην κρίση και πρόταση διεξόδου από το υπάρχον σύστημα.

Η εξουσία στην προσπάθειά της να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά μας προβλήματα, για τα οποία η ίδια ευθύνεται, δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς και εξιλαστήρια θύματα, ποινικοποιώντας κάθε είδους κοινωνικό κίνημα. Για να καταστείλει αυτά τα κοινωνικά κινήματα, χρησιμοποιεί ως εργαλεία μπάτσους, φασίστες, ΜΜΕ, με σκοπό να διχάσει την κοινή γνώμη δημιουργώντας πόλωση, σε μια ευρύτερη κατάσταση εξαίρεσης. Η αστυνομία, αυξάνοντας τα επίπεδα βίας, δεν δρα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, αφού δεν αποτελεί πραγματική απειλή για την εξουσία, αλλά επιτίθεται σε κάθε μορφή αντίστασης, βρίσκοντας πάτημα σε κατασκευασμένες «παρανομίες». Την αυθαιρεσία αυτή μεγιστοποιούν τα ΜΜΕ κινδυνολογώντας για την γενικότερη κατάσταση ανομίας και προβάλλοντας τον φασισμό. Το κράτος και ο φασισμός, στηριζόμενοι στη λογική της ανάθεσης, αυτοπραγματώνονται ως «από μηχανής» θεοί, που έρχονται να λύσουν πλασματικά τα καθημερινά προβλήματα. Εμείς, ενάντια σε αυτή τη λογική καλούμε την κοινωνία να λύσει η ίδια τα προβλήματα της παίρνοντας τη ζωή της στα χέρια της, με όπλα την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

Πορεία: Παρασκευή 28/9/στις 17:00 στην Καμάρα

κάλεσμα : Ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Σχολείο» για την μάθηση της ελευθερίας

πηγή : http://sxoleio12.wordpress.com/2012/09/26/αλλ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ενόψει της πορείας στις 28/9/12, κείμενο αλληλεγγύης με την κατάληψη Δέλτα

Η κατάληψη Δέλτα είναι κομμάτι και της δικιάς μας ιστορίας καθώς σαν δομή δημιουργηθήκαμε μέσα σε αυτό το χώρο. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μείνουμε απαθείς γιατί ακόμη και αν τα τελευταία χρόνια δε στεγαζόμασταν πολιτικά εντός της, θα ήμασταν ανεύθυνοι απέναντι στους ίδιους εμάς πρώτα απ' όλα, γιατί θα ήταν σα να ξεχνάμε τις συντροφικές σχέσεις που αναπτύξαμε, τις φιλίες, τις δραστηριότητες και την καθημερινότητά μας εκεί μέσα με όρους που δε θα μπορούσαν να τεθούν σε κανένα άλλο πεδίο σε αυτή την εποχή και εντός αυτών των συνόρων. Κατ' επέκταση, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την δυνατότητα να βρίσκονται μαζί υποκείμενα με τέτοιους όρους, η καθημερινότητά τους να μπορεί να ταυτιστεί με ποικίλους αγώνες και διαδικασίες αλληλεγγύης και αυτομόρφωσης, είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε και χώρους σαν αυτούς, τόσο κατά τη διάρκεια τις ακμής τους, όσο και στις δύσκολές τους στιγμές. Προς το παρόν, όλα αυτά τα εγχειρήματα, οι σχέσεις και οι δομές που απαρτίζουν τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο αποτελούν μία πιθανότητα ανατροπής του υπάρχοντος και αυτοθέσμισης των ζωών μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχει κανείς θερμές συντροφικές σχέσεις με ένα εγχείρημα ή να είναι ένα σημείο αναφοράς του για να το υπερασπιστεί, χρειάζεται μόνο να κατανοεί το διακύβευμα αυτών των κατασταλτικών κινήσεων και να μοιράζεται την εκτίμηση πως οι σχέσεις μας θα ανθίσουν σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μοιραζόμαστε τις ευθύνες και τους καρπούς των ζωών μας.

Η επίθεση στην κατάληψη Δέλτα βέβαια δεν ήρθε από το πουθενά. Μέσα στο καλκαίρι είχαμε διαδοχικές κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Επιγραμματικά απαραθέτουμε ημερομηνίες και γεγονότα. 11 Ιούλη, εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο. 13 Ιούλη, εμπρησμός της κατάληψης Δράκα στην Κέρκυρα, 7 Αυγούστου, εμπρησμός οχήματος έξω από την κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά. 18 Αυγούστου, αστυνομική εκκένωση της κατειλημμένης Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έπειτα από εντολή του πρώην "συνήγορου του πολίτη", νυν συνήγορου των "προστατών του πολίτη"-δημάρχου Καμίνη. 6 και 13 Σεπτέμβρη, διαδοχικοί εμπρησμοί του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού του πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα ωστόσο, η αστυνομία εισήγαγε νέα δεδομένα στις πρακτικές της ενάντια σε εγχειρήματα τέτοιας φύσης. Αρχικά το θέαμα που παρήγαγαν ήταν ανάλογο του επιπέδου της βίας και της οργάνωσης που χαρακτήρισε την έφοδό τους. Οι πάνοπλοι εκαμίτες που μαζί με τους ματατζήδες κατέστρεψαν μέρος των υποδομών της κατάληψης και συνέλαβαν τους καταληψίες προβλήθηκαν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με την ευθύνη της ίδιας της αστυνομίας. Ένας μετανάστης καταληψίας που συνελήφθη κατηγορήθηκε για κατοχή πλαστών εγγράφων και για αυτό κρατείται στα μπουντρούμια μεταγωγών και πρόκειται να απελαθεί, τη στιγμή που με έγγραφο της Interpol αποδεικνύεται πως το διαβατήριό του είναι καθ' όλα νόμιμο ενώ ο διευθυντής του τμήματος μεταγωγών παραδέχεται στους δικηγόρους πως πρέπει να φέρει εις πέρας την κατ'ουσίαν παράνομη απέλαση καθώς δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από «ψηλά». Τέλος η επιχείρηση τέθηκε σαν παράδειγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για την πάταξη της ανομίας από τον μετριοπαθή εθνικιστή Θ. Πλεύρη σε τηλεοπτικό παράθυρο, ενώ η ακραία εθνικιστική τηλεπερσόνα του Κασιδιάρη πρότεινε στον αέρα την ανάλογη αντιμετώπιση των καταλήψεων Βίλλα Αμαλίας και Λέλας Καραγιάννη, με το πρόσχημα ότι η οργανωμένη τους αντίσταση στον επελαύνοντα εκφασισμό των γειτονιών του κέντρου της Αθήνας αποτελεί εγκληματική δράση. Ο δημόσιος χαρακτήρας αυτού του διαλόγου μεταξύ ΝΔ και ΧΑ μας κάνει να εκτιμήσουμε διαφορετικά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πόλη οτι η ΧΑ πρόκειται να μεταφέρει τα γραφεία της απέναντι από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Δωδεκανήσου, μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο από την κατάληψη Δέλτα.

Πηγαίνοντας λίγο πίσω στο χρόνο, έχει σημασία να αναφέρουμε κάποια σημεία της ιστορίας του κτηρίου της Δέλτα ώστε να γίνει αντιληπτή η αντιμετώπιση που τύγχανε το κτήριο από τις εκάστοτε ηγεσίες του ΤΕΙ.

«Οι εργαζόμενοι του άλλοτε ξενοδοχείου Δέλτα προέβησαν σε κατάληψη του κτηρίου όταν η διοίκηση του είχε κηρύξει τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Μετά από αγώνα, κέρδισαν κάποιες θέσεις εργασίας στο υπηρεσιακό προσωπικό του ΤΕΙ. Εν συνεχεία κατά την περίοδο που το κτήριο λειτουργούσε σαν εστίες, ο φοιτητικός σύλλογος οικότροφων Πράξη είχε προβεί σε κατάληψη του κτηρίου το 2004 με τα εξής αιτήματα: εισδοχή φοιτητών, άμεση συντήρηση των δωματίων και εγκαταστάσεων (υδραυλικά, αποχέτευση, θέρμανση, βάψιμο) και επιτροπή διαφάνειας για τους εισαχθέντες, καθότι τα αρχιλαμόγια της διοίκησης στέγαζαν στις τότε εστίες κατά συρροή τους κομματικά προσφιλείς τους.

Το ΤΕΙ αδιαφορώντας για τα αιτήματα των οικότροφων φοιτητών και θέλοντας να περάσει την ιδιωτικοποίηση της εστίας έπαψε την εισαγωγή νέων φοιτητών και θέλοντας να περάσει την ιδιωτικοποίηση της εστίας μεθοδικά έπαψε την εισαγωγή νέων φοιτητών και στους ήδη διαμένοντες υποσχέθηκε να δώσει ένα επίδομα στέγασης έως ότου συντηρηθεί η εστία. Το επίδομα τελικά τους δόθηκε μερικώς και το κτήριο ουδέποτε επισκευάστηκε. Εγκαταλείφθηκε με τις βρύσες να τρέχουν και τα φώτα να καίνε, ένα ατέλειωτο σκουπιδαριό το οποίο εμείς καθαρίσαμε, επισκευάσαμε και συντηρήσαμε.

Από το 2005 έως το 2007 το κτήριο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο από το ΤΕΙ. Το 2007 μετά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για το νόμο πλαίσιο και έπειτα από μαζικές συνελεύσεις αποφασίστηκε από αγωνιζόμενους φοιτητές και άτομα από τον ελευθεριακό και αναρχικό χώρο η επαναλειτουργία του κτηρίου μέσω μιας κατάληψης η οποία θα πήγαινε ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή δε θα στέγαζε μόνο τις ανάγκες των συμμετεχόντων αλλά και τις επιθυμίες τους.»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από κείμενο που μοιράστηκε σε παρέμβαση στο ΤΕΙ στις 25/9/12 που ενημερώνει για τις δραστηριότητες της κατάληψης και αποκαθιστά την αλήθεια σε σχέση με τους λόγους που έγινε η επιχείρηση ενάντια στις συκοφαντίες της ηγεσίας του ΤΕΙ και των εκπροσώπων της. Περιγράφει βέβαια και το ποιόν αυτών των καθαρμάτων.

«Πρόκειται για μια σειρά διοικητικών συμβουλίων, καθηγητάδων και κομματικών παρατάξεων που εξαπάτησαν, κορόιδεψαν και έκλεψαν φοιτητές, εργαζόμενους και κοινωνία.

Ο Ιωάννης Τσίτσης, Γενικός Γραμματέας του ΑΤΕΙΘ, κατέθεσε ψευδώς στο δικαστήριο πως οι καταληψίες παρακωλύσαμε υπηρεσίες του ΤΕΙ που λειτουργούσαν στη Δέλτα το 2007, οπού και εκτέθηκε από δικηγόρο, ενώ το κτήριο ήταν έρημο επί τρία χρόνια. Επίσης λένε πως ήθελαν να μας βγάλουν έξω και να μετατρέψουν το κτήριο σε εστίες, ενώ οι ίδιοι πρίν από ένα χρόνο το έβαλαν σε πλειστηριασμό…

Οι σχέσεις της διοίκησης-καθηγητάδων του ΑΤΕΙΘ με τη ΝΔ και τη ΔΑΠ είναι γνωστές και έχουν μακρά ιστορία. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κομματική κλίκα όπου οι μέν (διοίκηση- καθηγητές) εξασφαλίζουν την εκλογική παραμονή τους συνεργαζόμενοι με τους δε (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) οι οποίοι τους ψηφίζουν, με τους δεύτερους να χαίρουν προνομιακής μεταχείρησης από τους καθηγητές. Ένα δείγμα από τα άπλυτα τους που βγήκαν στη φόρα είναι τα εξής:

Το 2004 πέταξαν έξω τους φοιτητές από τις εστίες με σκοπό να τις ιδιωτικοποιήσουν, αργότερα έγιναν γνωστές συνομιλίες του πρώην προέδρου του ΤΕΙ, Ιωαννίδη Στυλιανού με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΠ με τους οποίους διαπραγματευόταν την επανεκλογή του, τάζοντας ότι θα τους περάσει μαθήματα και θα τους δώσει θέσεις εργασίας και μεταπτυχιακά αλλά και μοιράζοντας απειλές σε αυτούς που δεν τον στήριζαν.

Στη συνέχεια ένα άλλο σκάνδαλο με εμπλεκόμενο τον υπεύθυνο της σχολής της Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ και καθηγητή Αθανάσιο Χατζηγκάιδα έφτασε μέχρι τα κανάλια, παρόλα αυτά ο ίδιος παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση του. Ο Θανάσης Χατζηγκάιδας χρησιμοποιώντας χώρους της σχολής της Ηλεκτρονικής, έβαζε φοιτητές να μετατρέπουν πλακέτες για "φρουτάκια" και τα πουλούσε σε μαγαζιά με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο.

Ο τωρινός πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης ήταν ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο για την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου χρησιμοποιώντας μια στρατιά από ΔΑΠίτες και μπράβους προκειμένου να προστατέψει την εκλογική διαδικασία, τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν κινητοποιήσεις από την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα για την ακύρωση επί του πρακτέου του συγκεκριμένου νόμου.

Επιπλέον εντύπωση μας προκαλεί πως όλη αυτή η συνομοταξία της ρεμούλας, βγαίνει με θράσος και κατηγορεί όλους εμάς τους καταληψίες, δηλώνοντας πως έχουμε διαπράξει ζημιές 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ζημιές τις οποίες καλούταν από τους εστιακούς φοιτητές 7 χρόνια πριν να επιδιορθώσουν. Όλοι αυτοί οι ταληράδες κόρακες μυρίστηκανότι μπορεί και να κονομήσουν από αυτή την ιστορία εκκένωσης της κατάληψης Δέλτα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.»

Έτσι και εμείς δε θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε την πορεία που καλείται από συλλογικότητες και συνελεύσεις της πόλης, στις 28/9, 17:00 στην Καμάρα. Στην εκκένωση, στις διώξειις αλλά και απέναντι στο ΑΤΕΙΘ και τη δικογραφία που μαγειρεύει θα είμαστε εκεί τόσο για να στηρίξουμε τους καταληψίες όσο και για να υπερασπιστούμε τη συλλογική μας πολιτική παρουσία σε αυτή την πόλη.

πηγή : http://kakamantata.squat.gr/2012/09/25/ενόψει...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

κάλεσμα για πορεία

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης για την Κατάληψη ΔέΛΤΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης-Παρασκευή 28/9 στις 17:00, Καμάρα

πηγή : http://delta.squat.gr/2012/09/26/πορεία-αλληλ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγύης στη ΔΕΛΤΑ

Διοργάνωση: Δράση για την Ελευθερία

Δείτε το σχετικό αρχείο trikaki_delta.pdf

Πορεία Αλληλεγγύης στην Κατάληψη ΔΕΛΤΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...