Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 19.30

Κάλεσμα σε κοινή απεργία “από τα κάτω”

Οι ζόρικοι καιροί απαιτούν κοινούς αγώνες. Μπροστά στην αδυσώπητη επίθεση που δεχόμαστε από κράτος, κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες -με τη συναίνεση και συνενοχή των συνδικαλιστικών γραφειοκρατειών- καλούμαστε να υπερβούμε τις ανεπαρκείς συνταγές του παρηκμασμένου συνδικαλιστικού κινήματος των «ειδικών», καλούμαστε να αναλάβουμε οι ίδιοι και οι ίδιες τον αγώνα στα χέρια μας. Από τη στιγμή που θεωρούμε ανούσιες και ξεπουλημένες τις από τα πάνω οργανωμένες, τυχοδιωκτικές απεργίες και κινητοποιήσεις, καλούμαστε να αναλάβουμε εμείς ως εργαζόμενοι την ευθύνη ενός δυναμικού αγώνα. Και γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στις δικές μας συνδικαλιστικές δομές, στη δική μας αυτενέργεια, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη.

Στη σημερινή περίοδο, όπου έχουν απαξιωθεί όλα τα εργατικά δικαιώματα, οι ελευθερίες μας, οι μισθοί μας και οι ίδιες οι συνθήκες εργασίας μας, καλούμαστε να αντισταθούμε, βάζοντας ένα φραγμό στην κατρακύλα. Όσο κι αν επιθυμούν να μας πείσουν ότι αξίζουμε τους μισθούς πείνας, τη μαζική ανεργία, την εργασιακή ζωή λάστιχο, εμείς προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, την αξιοπρέπειά μας, το όραμα για μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία. Ενάντια στην τρομοκρατία των ατομικών συμβάσεων, την απληρωσιά και το νέο εργασιακό μοντέλο που επιβάλλεται, προτάσσουμε τη συλλογική απάντηση των εργαζομένων και την κοινή τους δράση.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου μας αποφάσισε την προκήρυξη κλαδικής απεργίας στο χώρο του βιβλίου την Πέμπτη 23 Μάη, προτάσσοντας ως κύρια αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς (900 ευρώ καθαρά ο κατώτερος μισθός) με υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας (30 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας). Αυτόν τον αγώνα δε θέλουμε και ούτε κρίνουμε ότι μπορούμε να τον δώσουμε μόνοι μας. Αντίθετα επιδιώκουμε να πάρει αυτή η απεργία έναν ευρύτερο αγωνιστικό χαρακτήρα, να επεκταθεί σε κάθε χώρο και κλάδο που επιθυμεί να αγωνιστεί μαζί μας. Γι' αυτό και παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σε κοινό απεργιακό ραντεβού όλους τους κλάδους για τις 23 Μάη, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί για τις ΣΣΕ και για αυξήσεις στους μισθούς. Κάνουμε την πρόταση αυτή στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται -και με ιδιαίτερη έπιμονή και από την πλευρά μας- για τη σύνδεση κι ενδυνάμωση των αγώνων μας. Οι μάχες δεν μπορεί να δίνονται πλέον αποσπασματικά και χωριστά σε κάθε κλάδο. Είναι καιρός να συναντηθούμε σε κοινούς απεργιακούς αγώνες, να οργανώσουμε από τα κάτω μια κοινή αντίσταση.

Με το παρόν απεργιακό κάλεσμα, που απευθύνεται σε πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες ανέργων και συνελεύσεις γειτονιάς καλούμε επιπλέον σε μία πρώτη σύσκεψη την Τετάρτη 10 Απρίλη στις 19.30 στα γραφεία μας για να οργανώσουμε από κοινού την απεργία και το δρόμο προς αυτήν. Επιδιώκουμε έναν οριζόντιο συντονισμό και μια ισότιμη συνεργασία ανάμεσα σε όλες αυτές τις δομές, ως τα αναγκαία στοιχεία για να συγκροτήσουμε μια άλλη μορφή πάλης, πιο ταξικής, πιο αποτελεσματικής και πιο μαχητικής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

Λόντου 6 Eξάρχεια β' όροφος

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2013/03/26/%c...