Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και έκδοση του Μπουλούτ Γιαϊλά

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε χτες στην ΕΣΗΕΑ ευρεία σύσκεψη φορέων για το ζήτημα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η απαγωγή και η παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα, δεν αποτελεί μόνο μια κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά συνιστά μείζον κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος, των νόμων και της λαϊκής κυριαρχίας.

Ανεξάρτητα από την προφανή συμμετοχή τουρκικών και αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών στην απαγωγή, η Ελληνική κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες. Όχι μόνο γιατί ήταν Έλληνες αυτοί που αρχικά απήγαγαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, αλλά και γιατί θα ήταν αδύνατο οι απαγωγείς να διασχίσουν όλη τη χώρα και να περάσουν παράνομα τα σύνορα χωρίς την έμπρακτη στήριξη κεντρικών κρατικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κρατικής τρομοκρατίας είναι συνένοχη!

Καλούμε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια

  • Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής και παράδοσης στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλά.
  • Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
  • Άσυλο τώρα σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες
  • Αλληλεγγύη στην εξέγερση στην Τουρκία

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν,

Κόμματα και Οργανώσεις της Αριστεράς,

Συνδικάτα,

Κοινότητες προσφύγων και μεταναστών

πηγή : http://diktio.org/node/903


1 2 3 4

ΠΟΡΕΙΑ [ΤΡΙΤΗ 11/6,18.30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ] για την απαγωγή και παράδοση του Μπουλούτ Γιαϊλά στις τούρκικες αρχές

tr_11_6_apag_tourk_prosf_syvxa

Την Πέμπτη 30/5 στις 10 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας έγινε μια απαγωγή. Μια απαγωγή που τα Μ.Μ.Ε. συγκαλύπτουν και δεν λένε κουβέντα γι΄αυτήν. Πέντε ασφαλίτες ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου έναν άνθρωπο, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας (αποδείχτηκε ήδη από τις πινακίδες ότι το συγκεκριμένο όχημα ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ.) και τον εξαφάνισαν. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μπουλούτ Γιαϊλά, Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας και θύμα βασανιστηρίων. Την επόμενη μέρα ο Μπουλούτ βρέθηκε στα χέρια της ασφάλειας της Τουρκίας. Το έγκλημα του ήταν ότι αγωνίζονταν για τα δίκια των εργαζόμενων και του λαού του.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. Οι κρατικοί μηχανισμοί Ελλάδος και Τουρκίας που προσπαθούν να χωρίσουν τους λαούς με το εθνικιστικό δηλητήριο, ξέρουν να συνεργάζονται σαν καλοί φίλοι και σύμμαχοι όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό και τους αγωνιστές. Γι΄αυτό οι έλληνες ασφαλίτες απαγάγαν τον Μπουλούτ και τον παρέδωσαν στους τούρκους συναδέλφους τους. Όλη αυτή η βρωμερή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολιτική απόφαση των κυβερνήσεων Σαμαρά και Ερντογάν, πάντα βέβαια με την υψηλή επίβλεψη των Η.Π.Α.

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/6, ΣΤΙΣ 18.30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - β' όροφος / 210-3820537 / sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr / bookworker.wordpress.com

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2013/06/08/πο...


1 2 3 4

Απήγαγαν γκανγκστερικά και παρέδωσαν στην Τουρκία πολιτικό πρόσφυγα

Αυτό που συνέβη με τον πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία Μπουλούτ Γιαϊλά ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας. Ούτε στην περίπτωση της απαγωγής των Πακιστανών πριν μερικά χρόνια. Ασφαλίτες της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής άρπαξαν στο κέντρο της Αθήνας τον πολιτικό πρόσφυγα, τον ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα μάτια εμβρόντητων περαστικών, τον φίμωσαν, τον απήγαγαν και τον παρέδωσαν την επομένη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ανακοίνωσαν τη σύλληψή του στην οικογένειά του.

Ολ' αυτά έγιναν γνωστά από τον ίδιο τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος τα διηγήθηκε στο συνήγορό του στην Κωνσταντινούπολη. Ιδού πως περιγράφονται τα γεγονότα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύντροφοί του:

«30 Μαΐου το βράδυ, ώρα 21:30 περίπου, πέντε άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Εκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. Οχτώ-δέκα ώρες με έκαναν βόλτες. Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα τη σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ισα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αυτή η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μαΐου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. "Οποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει", είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Ομως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου».

Περαστικοί σημείωσαν τον αριθμό του αυτοκινήτου της απαγωγής και τον ανακοίνωσαν στο Ιντερνετ, χωρίς να ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Αστυνομικός διευθυντής παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο είναι της Ασφάλειας. Στη συνέχεια, όμως, και μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ επαναλαμβάνει μονότονα ότι δεν έχει καμιά ανάμιξη.

Με τη γκανγκστερική αυτή ενέργεια δεν προσέβαλαν μόνο τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Δεν βεβήλωσαν μόνο τις παραδόσεις μας. Παραβίασαν την ίδια την αστική νομιμότητα, η οποία απαιτεί οι αποφάσεις έκδοσης να παίρνονται από τα δικαστήρια. Επειδή, όμως, σε προηγούμενες απόπειρες έκδοσης, μετά από εντάλματα των τουρκικών αρχών, τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι πολιτικοί πρόσφυγες, η Αντιτρομοκρατική πήρε εντολή να ενεργήσει ως μαφιόζικη συμμορία, παρακάμπτοντας τον ίδιο το νόμο. Λέμε ότι πήρε εντολή, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση η αστυνομία να λειτουργήσει μόνη της σε τέτοια ενέργεια. Η εντολή δόθηκε από την κυβέρνηση. Και οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν τις ίδιες ευθύνες γι' αυτό το έγκλημα.

Αν σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε την υλοποίηση της «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος, που πήρε σάρκα και οστά μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Σαμαρά στην Αγκυρα, σε ένα δεύ-τερο επίπεδο πρέπει να δούμε ένα μήνυμα τρομοκρατίας προς τον ελληνικό λαό. Εκείνο που μας διαμηνύουν είναι ότι δεν υπάρχουν πολιτικά δικαιώματα, ότι δεν ισχύει στο ελάχιστο η τυπική νομιμότητα, για όσους βαφτίζονται εχθροί του κράτους. Οτι μπορούν να χρησιμοποιούν μεθόδους μαφίας και να μη δίνουν λογαριασμό πουθενά. Προχθές εισέβαλαν μέσα στη μαύρη νύχτα στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, σπάζοντας τις πόρτες και συλλαμβάνοντας ανθρώπους μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους. Χτες απήγαγαν έναν πολιτικό πρόσφυγα και τον παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές, έξω από κάθε νομική διαδικασία. Αύριο πού μπορούν να φτάσουν;

Καταγγέλλουμε τον κρατικό φασισμό. Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερική απαγωγή και την παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla στην Τουρκία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.Πολιτικό άσυλο σε όλους - Καμιά έκδοση στις τουρκικές αρχές.

Ολοι-ες στην πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 11 Ιούνη - συγκέντρωση 18:30 στα Προπύλαια.

πηγή : http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/19387.Αλ...


1 2 3 4

ΤΡΙΤΗ 11/6 6.30ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διαμαρτυρια για την απαγωγη του πολιτικου προσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά.

Αλληλεγγυη στην εξεργεση στη Τουρκια!

Προσυγκεντρωση ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (φιλοι - μελη): Καυτατζογλου 35 - Πατησια 5.30μμ

περισσοτερα εδω:

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες Απήγαγε και Παρέδωσε Πολιτικό Πρόσφυγα στην Τουρκία του Ερντογάν-Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται!

πηγή : email που μας ήρθε στις 10 Ιουνίου