Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στις 20.00

Συνάντηση-συζήτηση για την προετοιμασία της κλαδικής απεργίας στις 11 Ιούνη

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (9/3/2014):

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/3 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής. Η συνέλευση αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης συνέλευσης στις 9/2. Μετά από συζήτηση πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  • να κηρυχτεί απεργία στον κλάδο του Βιβλίου (στην Αττική) για την Κυριακή 13 Απρίλη, την Κυριακή όπου θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα. Στόχος της απεργίας είναι να περιφρουρηθεί η Κυριακάτικη αργία. Η συνέλευση αποφάσισε να καλέσει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων όλης της χώρας να προχωρήσουν ανάλογα, ώστε να υπάρχει εκείνη την ημέρα πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο. Ο Σύλλογός μας στηρίζει τις δράσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα "απελευθερωμένα" ωράρια.
  • να κηρυχτεί κλαδική απεργία στον κλάδο του Βιβλίου (στην Αττική) για την Τετάρτη 11 Ιούνη. Αιχμές της απεργίας θα είναι: α) η μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων και β) οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι μειώσεις στους μισθούς. Εμείς διεκδικούμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο του Βιβλίου. Αφετηρία της συλλογικής διαπραγμάτευσης να είναι η τελευταία κλαδική ΣΣΕ. Προβάλουμε αιτήματα με βάση τις ανάγκες μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια: 900 ευρώ (καθαρά) ο κατώτερος βασικός μισθός - μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-5νθήμερο-6ωρο.
  • να προχωρήσουμε σε νέα σύσκεψη με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, ως συνέχεια των μέχρι τώρα προσπαθειών για τη διοργάνωση δια-κλαδικής απεργίας τον Ιούνη. Θα καλέσουμε τα πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να κηρύξουν απεργία στις 11 Ιούνη, ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί με κοινό αγωνιστικό βηματισμό. Στη σύσκεψη των σωματείων θα προτείνουμε επίσης (βάση των αποφάσεων της Γ.Σ. μας) τη συν-διοργάνωση ενός ταξικού και αντιφασιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Η συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση 200 κομμουνιστών από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσουμε στο φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ένα έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα. Η πρότασή μας είναι η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση, έχοντας επιλέξει κατάλληλο τόπο συγκέντρωσης να καταλήξει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
  • να προχωρήσουμε σε βδομαδιάτικο μάζεμα στα γραφεία του Συλλόγου, έχοντας κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον κλάδο, όπου να συζητήσουμε την προετοιμασία και οργάνωση της κλαδικής απεργίας. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από τώρα η καμπάνια για την κλαδική απεργία. Επιδίωξή μας είναι να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που θα επεξεργαστούν πλάνο παρεμβάσεων στους εργασιακούς χώρους. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε συλλογικά την κλαδική απεργία. Είναι υπόθεση όλων μας να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα του Συλλόγου σε όλους τους εργασιακούς χώρους και να έχει επιτυχία η κλαδική απεργία. Στόχος επίσης είναι να κυκλοφορήσουν από τώρα τα απεργιακά υλικά (κείμενα, αφίσες κλπ).
  • να κυκλοφορήσει ο Σύλλογος, μπροστά και στην κλαδική απεργία, ειδικό κείμενο για την απλήρωτη εργασία (σε αφίσα και σε προκήρυξη).

Τη Γενική Συνέλευση ως επιμέρους ζητήματα απασχόλησαν τα εξής:

  • να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στα γραφεία μας και να διερευνηθεί η δυνατότητα για μια σειρά εκδηλώσεις. Επιδίωξή μας είναι προοπτικά να συγκροτηθεί ομάδα προβολών στο πλαίσιο του Συλλόγου.
  • να συνεχιστεί και να απλωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική εξόρμηση που έχει αρχίσει με τα κουπόνια ενίσχυσης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν την Πέμπτη 27/3 στα γραφεία μας, στις 8μμ στη συνάντηση-συζήτηση, για την προετοιμασία της κλαδικής απεργίας του Ιούνη.

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/03/22/%c...