Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο

Διαβάστε (και εκτυπώστε από) ΕΔΩ το ενημερωτικό/απεργιακό δελτίο (4σέλιδο) του Συλλόγου που μοιράζεται τις ημέρες αυτές.

>>> Περιέχονται 4 κείμενα:

>>> α π ε ρ γ ί ε ς / συγκεντρώσεις - πορείες:

- Τετάρτη 9 Απρίλη, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ | συγκέντρωση-πορεία: 10.30πμ, Μουσείο

- Κυριακή 13 Απρίλη, Πανελλαδική Α Π Ε Ρ Γ Ι Α στον κλάδο του εμπορίου | συγκέντρωση: 11πμ, Σύνταγμα

  • Τετάρτη 11 Ιούνη, Α Π Ε Ρ Γ Ι Α στον κλάδο του βιβλίου [απόφαση Γ.Σ. ΣΥΒΧΑ 9/3/14]

4sel_syva_apr14_page1 4sel_syva_apr14_page2 4sel_syva_apr14_page3 4sel_syva_apr14_page4

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/04/07/%c...


1 2 3 4 5

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ // ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΡΜΟΥ)

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ;

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Την Κυριακή 13 Απριλίου η αγορά θα είναι πάλι ανοιχτή, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι του 2013. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στα αφεντικά άνοιξε η όρεξη και ήδη ετοιμάζονται για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή προβλέπουν την "πειραματική" λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Καταλαβαίνουμε όλοι βέβαια ότι πολύ γρήγορα η "πειραματική" λειτουργία θα επεκταθεί παντού. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο (και όχι μόνο).

Πίσω από τις λουσάτες βιτρίνες των καταστημάτων δεν υπάρχουν μόνο εμπορεύματα.

- Υπάρχουν εξοντωμένοι-ες εμποροϋπάλληλοι από τα "απελευθερωμένα" ωράρια και την δουλειά τις Κυριακές. Αλήθεια ποιος-α μπορεί να ξεχάσει τον εφιαλτικό Δεκέμβρη του 13 με τις "λευκές νύχτες" και τις απανωτές Κυριακές;

- Υπάρχουν χιλιάδες που δεν πληρώθηκαν την προσαύξηση του 75% της Κυριακής και δεν πήραν το ρεπό.

- Υπάρχει το τσάκισμα των μισθών με την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία κλπ.

- Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι-ες που είναι απλήρωτοι για μήνες και κανένας δεν μιλάει για το πώς ζούμε όλοι εμείς.

- Υπάρχει η εντατικοποίηση καθώς έχουν απολυθεί πολλοί συνάδελφοι-σες και το βάρος της δουλειάς πέφτει σε λιγότερους.

- Υπάρχει η τρομοκρατία των αφεντικών και ο φόβος της απόλυσης, ειδικά σήμερα που υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι.

- Υπάρχει η παρακολούθηση μέσα στους χώρους δουλειάς, η διάλυση του επικουρικού μας ταμείου (ΤΕΑΥΕΚ), η διάλυση του ΙΚΑ και του ασφαλιστικού συστήματος, η ύπαρξη λυσσασμένων καταναλωτών που δεν σέβονται ούτε την δουλειά μας ούτε πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια μας.

- Υπάρχει…, υπάρχει…

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Το χειρότερο που υπάρχει όμως είναι ο κατακερματισμός, η έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Να βλέπουμε ανταγωνιστικά τον διπλανό μας που δουλεύουμε μαζί και όχι αυτούς που καθημερινά μας εκμεταλλεύονται. Ο εργασιακός μεσαίωνας όμως που μας επιβάλλουν θα μας συμπεριλαμβάνει όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις.

Η ζωή μας μέσα σε λίγα χρόνια έχει χειροτερεύσει αφάνταστα. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι "το βαρέλι δεν έχει πάτο". Το ερώτημα τίθεται στον καθένα-καθεμία χωριστά και σε όλους μαζί. Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει; Οι σωτήρες μας τελείωσαν και ή θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας ή θα μιζεριάζουμε και θα τρώμε ο ένας τον άλλο.

Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί συζητάμε μεταξύ μας, δημιουργούμε δεσμούς αλληλεγγύης και συναποφασίζουμε την Κυριακή 13 Απρίλη να είμαστε όλοι-ες απεργοί. Μας έχουν τρελάνει με τις ανάγκες της αγοράς, των επιχειρήσεων και τα κέρδη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς για τις δικές μας εργατικές ανάγκες και τις ζωές μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΡΜΟΥ)

Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση

της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/04/10/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-13-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%bf%ce%b9/


1 2 3 4 5

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4 στις 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το SUCCESSSTORY συνεχίζεται…

Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα του Τόνυ και του Τζόνυ…

…εμπρός για ψώνια και την Κυριακή!!!

Μην ψαρώνεις …την αλήθεια την ξέρεις!!!

1,5 εκ. άνεργοι
400 ευρώ μισθός
8ωρο ΤΕΛΟΣ
5ήμερο ΤΕΛΟΣ
Παντού ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Χιλιάδες αυτοκτονίες

Τί δεν καταλαβαίνεις;

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ!!!

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ συμμετέχει

στο Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργιας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια

και κάλει την Κυριακή 13/4 στις 11:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

στην απεργιακή συγκέντρωση των εμπορουπαλλήλων

πηγή: http://ypostego.wordpress.com/2014/04/11/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9/


1 2 3 4 5

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Η επίθεση Κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ευρωπαικής Ένωσης έχει κάνει πλέον καθεστώς το τσάκισμα των μισθών όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την προώθηση των ατομικών συμφωνητικών, την εκ περιτροπής εργασίας και τις νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κατοχυρώνουν τα κέρδη των αφεντικών με εκμετάλλευση της στρατιάς ανέργων. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά όχι μόνο για αυτούς.

Την Κυριακή 13 Απριλίου η αγορά θα είναι πάλι ανοιχτή, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι του 2013. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στα αφεντικά άνοιξε η όρεξη και ήδη ετοιμάζονται για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή προβλέπουν την "πειραματική" λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Γίνεται φανερό ότι πολύ γρήγορα η "πειραματική" λειτουργία θα επεκταθεί παντού.

Ζήσαμε τα εξαντλητικά ωράρια και στον κλάδο των κατασκευών, ακόμη και την εποχή της «ανάπτυξης» των καπιταλιστών και των ολυμπιακών έργων και συνεχίζουμε να τα βιώνουμε με δουλειά νύχτα με νύχτα σε γραφεία και εργοτάξια. Η καταστρατήγηση του ωραρίου και η δουλειά μέχρι τελικής πτώσης μας αφορά και εμάς. Στηρίζουμε στην πράξη τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο. Στεκόμαστε στο πλάι των αγωνιζόμενων συναδέλφων ενάντια στη λογική που μας θέλει κατεσταλμένους καταναλωτές.

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και εργοδοτών, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγούμε στο προσκήνιο γυρνώντας την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Δίνοντας το στίγμα του ανυποχώρητου και πεισματικού αγώνα ενάντια σε κάθε μεθόδευση περαιτέρω χειροτέρευσης των όρων ζωής μας. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στη δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού, χωρίς αναμονή.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΕΡΜΟΥ)

πηγή : http://somt.gr/node/542


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Αύριο Κυριακή καλείται συγκέντρωση στην ερμού στις 11:00 ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η συγκέντρωση καλείται από το "Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια" στον οποία συμμετέχουν σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς.

Η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου καλεί σε προσυγκέντρωση στο σταθμό μετρό του Αγίου Δημητρίου στις 09:30, προκειμένου να συμμετάσχουμε συλλογικά στη δράση στο κέντρο. Την ίδια ημέρα καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση και οι κάτοικοι από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας στις περιοχές τους.


Ως συνέλευση συμμετέχουμε στο συντονισμό, στα πλαίσια του οποίου έχουν γίνει δράσεις στο Μπραχάμι (#1, #2) και σε άλλες περιοχές της Αθήνας όλες τις προηγούμενες Κυριακές που τα μαγαζιά ήταν ανοικτά.

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2014/04/134.h...