Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 18.30

Κάλεσμα σε συνάντηση-συζήτηση των εργαζομένων του κλάδου

[Πέμπτη 12/6, 6.30μμ] Κάλεσμα σε συνάντηση-συζήτηση των εργαζομένων του κλάδου μας που τους οφείλονται μισθοί κι αποζημιώσεις απόλυσης

[Πέμπτη 12/6, 6.30μμ] Κάλεσμα σε συνάντηση-συζήτηση των εργαζομένων του κλάδου μας που τους οφείλονται μισθοί κι αποζημιώσεις απόλυσης

Posted on 03/06/2014 | Comments Off

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την περίοδο αυτή, ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, παράλληλα με τη δραστηριοποίησή μας σε μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων αγώνα στους χώρους δουλειάς μας και τη στήριξη των αγώνων συναδέλφων από άλλους εργασιακούς κλάδους δίνουμε και τη μάχη για την προετοιμασία της κλαδικής μας απεργίας της 18ης Ιούνη.

Με την απεργία μας αυτή επιχειρούμε από τη μία να αναδείξουμε -ως ένα κομβικό σημείο της επίθεσης που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι- το ζήτημα μη καταβολής μισθών και αποζημιώσεων απόλυσης. Από την άλλη, επιχειρούμε να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας, προκειμένου να δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας.

Για να υπάρξει όμως μια θετική έκβαση στη μάχη μας αυτή είναι απαραίτητη η ουσιαστική συμβολή των ίδιων των απλήρωτων συναδέλφων και συνδελφισσών. Είναι απαραίτητη η συμβολή τους τόσο στην αλληλοενημέρωσή μας για το πώς έχει η κατάσταση και τι προσπάθειες έχουν ενδεχόμενα γίνει ήδη για την αντιμετώπισή της, όσο και στη συζήτηση για το πως θα οργανώσουμε περαιτέρω τις αντιστάσεις μας για το θέμα αυτό. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, ως Σύλλογος θεωρούμε ότι το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας δεν αφορά αποκλειστικά μόνο όσους το υφίστανται την περίοδο αυτή, αλλά όλους του συναδέλφους και συνολικά όλο το εργατικό κίνημα.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της κλαδικής μας απεργίας, λοιπόν, καλούμε σε συνάντηση-συζήτηση των εργαζομένων του κλάδου μας που τους οφείλονται μισθοί κι αποζημιώσεις απόλυσης την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιούνη στις 6.30μμ στα γραφεία μας.

* όπως προκύπτει και από τα παραπάνω η συμμετοχή των απλήρωτων συναδέλφων και συνδελφισσών σε μια τέτοια συζήτηση είναι κομβικής σημασίας για την όποια θετική έκβαση του αγώνα αυτού. Ωστόσο, στο βαθμό που υπάρχει η όποια μη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν, είναι ιδιαίτερα σημαντική επίσης και η με όποιο μέσο σχετική ειδοποίηση προς το Σύλλογο μας για το σε ποιους χώρους δουλειάς δεν καταβάλλονται στην ώρα τους (από λίγες ημέρες-βδομάδες μέχρι πολλούς μήνες) μισθοί και αποζημιώσεις.

Να μη συνηθίσουμε στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας!

Να μην αποδεχόμαστε την υποτίμηση της αξιοπρέπειάς και της εργατικής μας δύναμης!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Η δυνατότητα μας να βάζουμε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία περνάει και μέσα από την συσπείρωση μας στο Σύλλογο.

Συναδελφική αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική αντίσταση στους χώρους της δουλειάς!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - β' όροφος / 210-3820537 / sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr / bookworker.wordpress.com

> Ακολουθεί η πρώτη απεργιακή αφίσα μας που έχει κυκλοφορήσει σε σχέση με το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας:

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/06/03/%c...