Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 13.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

(!) Δίκη συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι

(σημείωση kinimatorama: το κάλεσμα είναι για τις 13:00)

κείμενο συλληφθέντων κερατσινίου

Την Πέμπτη 18/9/2014 βρεθήκαμε στους δρόμους του Κερατσινίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ήμερα μνήμης και αγώνα ενάντια στον φασισμό. Κατεβήκαμε στον δρόμο συνειδητά και οργανωμένα - σε μπλοκ με πανό και περιφρουρήσεις- υπερασπιζόμενοι, για ακόμη μια φορά, τις συλλογικές μας αποφάσεις, δηλαδή αυτοοργανωμένα δίχως κομματικές διαμεσολαβήσεις.

Ενώ η πορεία των χιλιάδων αντιφασιστών βάδιζε στους δρόμους του Κερατσινίου, το μπλοκ των αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων δέχτηκε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χωρίζοντάς το ουσιαστικά σε 2 κομμάτια. Ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν πτοήθηκε συνεχίζοντας δυναμικά με συνθήματα και παλμό υπερασπίζοντας την παρουσία του στο δρόμο, με σκοπό να ενωθεί και πάλι με το κυρίως σώμα της πορείας. Σταθήκαμε αξιοπρεπώς απέναντι στις πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ που πλεύρισαν ασφυκτικά προκαλώντας διαρκώς, μέχρι την ολομέτωπη, πλέον, επίθεση που δεχτήκαμε λίγα λεπτά αργότερα.

Δακρυγόνα, ξυλοδαρμοί, εξύβριση, κατέληξαν σε δεκάδες προσαγωγές στο σωρό που οδηγήθηκαν με το γνωστό πλέον χολιγουντιανό τρόπο στη ΓΑΔΑ.

Μετά από αρκετές ώρες παραμονής εκεί μας ανακοινώνεται πως 64 από αυτές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις (61 πλημμεληματικού χαρακτήρα και 3 κακουργηματικού). Η τυχαία επιλογή και το ανυπόστατο των κατηγοριών φαίνεται εξόφθαλμα από το ότι άτομα που προσήχθησαν σε διαφορετικό σημείο έχουν ενταχθεί σε κοινές ομάδες κατηγοριών, χωρίς κανένα στοιχείο απέναντί τους.

Ο ψυχολογικός πόλεμος, οι τραμπουκισμοί σε συντρόφους , οι ατελείωτες ώρες κωλυσιεργίας των διαδικασιών, η απαγόρευση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους και πολλές άλλες παρατυπίες ούτε μας λύγισαν, ούτε μας ξάφνιασαν.

Δε μας λύγισαν γιατί το δυνατότερο όπλο μας είναι οι δεσμοί συντροφικότητας και αλληλεγγύης , που ισχυροποιήθηκαν αυτές τις δύο μέρες που βρεθήκαμε όμηροι στα χέρια του κράτους, καθώς είχαμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους δεκάδες αλληλέγγυους που με τα συνθήματα και τις υψωμένες γροθιές εκμηδένιζαν τους τοίχους και τους μπάτσους που μας χώριζαν.

Δε μας ξάφνιασαν, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός δεν εμφανίστηκε ξαφνικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε φυσικά και τελείωσε με τις θεαματικές συλλήψεις των χρυσαυγιτών από το "αντιφασιστικό" κράτος.

Η ουσία και τα περιεχόμενά του, άλλωστε μας είναι ξεκάθαρα μέσα από αναρίθμητες περιπτώσεις, όπως ο βασανισμός των 15 αντιφασιστών της μοτοπορείας, τα καθημερινά πογκρόμ μεταναστών και ρομά στους δρόμους των μητροπόλεων καθώς και οι εκατοντάδες δολοφονίες και βασανισμοί τους σε Α.Τ. και στρατόπεδα συγκέντρωσης, η δημόσια διαπόμπευση οροθετικών, η ποινικοποίηση κάθε ριζοσπαστικής αντίληψης.

Για εμάς ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει με μία διαδήλωση, ούτε περιορίζεται σε καταγγελτικές δηλώσεις. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι και θα πρέπει να παραμείνει διαρκής, ολομέτωπος μέσα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Στις σχέσεις, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, ο φασισμός αντιμετωπίζεται συλλογικά και αδιαμεσολάβητα μέχρι την οριστική εξάλειψή του.

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/10 ΣΤΗ 1μμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνέλευση συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στις 18/9/2014 στο Κερατσίνι

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτώβριος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ψήφισμα & συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στο Κερατσίνι

Απόσυρση όλων των κατηγοριών των συλληφθέντων στις 18/9/2014 στο Κερατσίνι

Το πρωτοβάθμιο σωματείο Συνέλευση Βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ) και η Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

Καταγγέλουμε την ωμή επίθεση που δέχτηκε η αντιφασιστική πορεία στις 18 Σεπτέμβρη 2014 στο Κερατσίνι, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ως εργαζόμενοι και άνεργοι, ως αντιφασίστες και αγωνιζόμενοι, πολλοί από εμάς συμμετείχαμε στην αντιφασιστική πορεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τοπικών συλλογικότητων και γενικότερων φορέων της περιοχής. Συμμετείχαμε για να διατρανώσουμε όχι απλά την αντίθεσή μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας απέναντι στην παρουσία των χρυσαυγιτών στους χώρους που δουλεύουμε και στις γειτονιές μας, στους χώρους που ζούμε, γιατί ξέρουμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ταξικός. Ο φασισμός δεν κρύβεται όμως μόνο στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Έχει και θεσμικό πρόσωπο.

Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το απόγευμα της Πέμπτης 18/9, όταν το σώμα της πορείας που είχε ήδη κοπεί στα δύο, δέχτηκε τη μανιασμένη επίθεση όλων των σωμάτων της αστυνομίας. ΜΑΤ εφόρμησαν στο πλήθος χτυπώντας με τα γκλομπ και πετώντας αμέτρητα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στα σώματα των διαδηλωτών, ενώ την ίδια ώρα ομάδες ΔΕΛΤΑ περικύκλωναν τον κόσμο της διαδήλωσης. Το αποτέλεσμα ήταν εκτεταμένοι ξυλοδαρμοί, δεκάδες τραυματίες και 64 συλλήψεις. Τα κατασκευασμένα και αυθαίρετα κατηγορητήρια κατέληξαν στην ομηρία 61 ατόμων με πλημμελήματα και 3 ατόμων με κακουργήματα.

Η ένταση της επίθεσης της αστυνομίας και η προσπάθεια να διαλυθεί με κάθε τρόπο η διαδήλωση δεν είναι γεγονότα τυχαία ή αποκομμένα. Η καταστολή στις διαδηλώσεις έρχεται να συμπληρώσει τα μαχαιρώματα μεταναστών, την τρομοκράτηση εργαζομένων, τις οργανωμένες απεργοσπασίες, το άνοιγμα δουλεμπορικών γραφείων, την ψήφιση όλο και πιο σκληρών αντεργατικών νόμων με μόνο σκοπό την όλο και μεγαλύτερη υποτίμηση και υπόταξη της εργατικής τάξης. Οι φασίστες - θεσμικοί και μη - είναι τα εργαλεία του συστήματος και του κεφαλαίου απέναντι σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Γνωρίζουμε ότι οι καταγγελίες δεν έχουν τίποτα να πουν σε αυτό το «κράτος έκτακτης ανάγκης» και ότι η απάντηση θα δοθεί με την άνοδο του ταξικού εργατικού και κοινωνικού κινήματος, με την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς φυλής ή καταγωγής, με την ανοιχτή ιδεολογική αντιπαράθεση και με την ιστορική συνείδηση, που οφείλουμε να διαμορφώσουμε για να κατανικήσουμε το φόβο και την παθητική στάση απέναντι στη ρατσιστική-φασιστική βία.

Οι απαντήσεις και οι μάχες δίνονται και θα δίνονται κάθε μέρα στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές μας και στους δρόμους. Και αυτό είναι ένα ραντεβού το οποίο δεν πρόκειται να χάσει κανείς μας, όση καταστολή και αν συναντήσουμε και όσα δικαστήρια και αν στηθούν.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 64 συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι

Πέμπτη 2/10, 13.00 στα δικαστήρια Πειραιά

πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΥΒΧΑ :: ψήφισμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | http://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταδικάζουμε την ωμή καταστολή της μεγάλης αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Επίσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες διαδηλωτές και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους.

Με σαφή στόχο την με κάθε τρόπο διάλυση της διαδήλωσης διάφορες και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ) εφορμούσαν διαρκώς στο σώμα της πορείας με γκλομπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Το όργιο της καταστολής συμπληρώθηκε με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό και την τελείως αυθαίρετη απόδοση κατασκευασμένων κατηγοριών προς τους διαδηλωτές. Ανάμεσα στους 64 συλληφθέντες που οδηγούνται σε δίκη βρίσκονται συνάδελφοι εργαζόμενοι, τόσο του κλάδου μας όσο και από άλλους εργασιακούς κλάδους, και συναγωνιστές, με τους οποίους και τις συλλογικότητες των οποίων (εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις και διάφορα άλλα εγχειρήματα αγώνα) συμμετέχουμε ως εργατικό σωματείο από κοινού στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μας.

Μέσα από ένα οργανωμένο και πολυδιάστατο κατασταλτικό σχέδιο επιχειρείται να δοθεί ένα τέλος στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες μας, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, οπουδήποτε κι αν αυτοί οργανώνονται. Με το σχέδιο αυτό συμπληρώνεται το έργο των φασιστών -ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος- και οι επιθέσεις τους (και οι δολοφονίες) στον κόσμο του αγώνα, τους μετανάστες και όσο περνούν τα χρόνια και σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες. Συμπληρώνεται, επίσης, η υλοποίηση της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης προς όλους τους συλληφθέντες
της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει

* * *

[συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Πέμπτη 2/10, 1μμ, δικαστήρια Πειραιά]

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2014/09/30/%c...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 60 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης για έμπρακτη αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι, που έγινε με αφορμή τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήσαμε:· Μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Περιστερίου, την Πέμπτη 25/9 το απόγευμα με μαζικό μοίρασμα κειμένου.
· Εξορμήσεις σε σχολεία, χώρους δουλειάς και στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής μας.
· Αναρτήσαμε χαρτοπανό και γράψαμε συνθήματα και stencil στην πόλη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 60 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΗ 13:00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή: http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2014/10/60.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ήταν μια πορεία ενάντια στη λήθη. Μία πορεία μνήμης και υπόσχεσης αγώνα ενάντια σε μία πολιτική αντίληψη - πολέμιο της ελευθερίας, τον φασισμό. Αποφασίσαμε ότι ήταν θέμα αξιοπρέπειας να κατεβούμε σε μια πορεία για την δολοφονία ενός ανθρώπου που θα μπορούσαν πολλοί γύρω μας να βρίσκονται στη θέση του. Για να ξέρουν πως αν ξαναπάρουν έναν απο μας θα βρισκόμαστε χιλιάδες στο δρόμο, για πάρτη του, για χρόνια. Δεν είμαστε όμως καθόλου μόνοι. Πολλοι γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι είχαμε την ίδια άποψη.

Οπότε, αποφασίσαμε να πάμε στο Κερατσίνι οργανωμένα. Και όταν λέμε οργανωμένα, εννοούμε να προσταυτούμε από την καταστολή και να σεβαστούμε τις συλλογικές αποφάσεις ολοκληρώνοντας την πορεία. Θα την ολοκληρώναμε, αν ξαφνικά, μέσα στα στενά περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ , οργανωμένοι σε μπλοκ με πανό και περιφρούρηση - και ας μας είχαν σπάσει ήδη 2 φορές -, δεν δεχόμαστε και την άλλη μια φορά απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ την ώρα που κάναμε απλά το αυτονόητο. Περπατάμε σε μια διαδήλωση και φωνάζουμε συνθήματα. Βάραγαν στο ψαχνό ντοπαρισμένοι από τΟ δηλητήριο του εθνικισμού, ανθρώπους πεσμένους στην άσφαλτο, γυναίκες και άντρες. Μας παίρνουν στη ΓΑΔΑ με τυχαία διαλογή και απόδοση ανυπόστατων κατηγοριών και μετά από κάποιες ώρες βρισιών, βίαιων συμπεριφορών και προσβολών ανακοινώνουν ότι οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Για τι; Ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν.

Ακούγαμε από πριν για το τι καταστολή θα υπάρξει στην πορεία.

Πολλοί "μυρίζαμε" ότι το κράτος θα προχωρούσε σε ένα πογκρόμ αΝτιφασιστών στο Κερατσίνι. Παρ' όλα αυτά η αξιοπρέπεια μας δεν άφηνε περιθώρια να μην κατεβουμε στο δρόμο. Και όχι απλά να κατέβουμε αλλά να διατρανώσουμε οργανωμένα την οργή μας για τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου από ναζί, βγαλμένους από τις πιο σκοτεινές αλλά και δοξασμένες εποχές αυτού του τόπου. Αλλά όπως και τότε το σκοτάδι των φασιστών ξύπνησε τα αντιφασιστικά αισθήματα τόσων ανθρώπων με αποτέλεσμα να αντισταθούν οργανωμένα απέναντι του.

Έτσι και με τη δολοφονία του Παύλου. Η δολοφονία του ξύπνησε ένα αντιφασιστικό κίνημα που ταρακούνησε αρκετά το κράτος και τους φασίστες.Αυτό ακριβώς το κίνημα ήθελαν να χτυπήσουν στην πορεία για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Φύσσα. Ένα κίνημα που οργανωνεται για να κατέβει στο δρόμο με συλλογικές διαδικασίες, αυτοοργανωμενα και ακηδεμόνευτα. Στόχος των μπάτσων δεν ήταν τα μπάχαλα αλλά ένα πολιτικοποιημένο σύνολο ανθρώπων, με βαθείς συντροφικούς δεσμούς, που παρ' όλη τη βια που τους ασκούσαν, παρέμεναν στο δρόμο οργανωμένοι, και επέβάλλαν απλά το δίκιο τους στο να διαδηλώνουν ελεύθερα. Αυτό ήταν το πολιτικό υποκείμενο που τους ενοχλούσε και ο πιο εύκολος στόχος φυσικά.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είχε κατέβει στο δρόμο με μόνο όπλο την αυτοπροστασία της. Αυτό είναι τόσο εξόφθαλμο από τις κακοστημένες κατηγορίες των μπάτσων, που μπερδεύουν δρόμους και δρομάκια και έχουν κάνει καρμπόν δικογραφίες για πάνω από 60 ανθρώπους όσο και από τις πολιτικές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας οι συλληφθέντες και γνωρίζουμε τι αποδίδετε και σε ποιους. Το μόνο που κάνετε είναι να πείθετε την κοινωνία για το πόσα ψέματα μπορείτε να πείτε και το πόσα δικαστήρια μπορείτε να στήσετε για ανθρώπους που το μόνο έγκλημα που έκαναν είναι να διαδηλώνουν.

Το μοναδικό που καταφέρατε με τις συλλήψεις στο σωρό, είναι να ενισχύσουμε τους συντροφικούς δεσμούς μεταξύ μας και να οργανωνόμαστε όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα. Γιατί για κάθε έναν από εμάς που πιάνετε 10 θα βγαίνουν στο δρόμο. Θα κάνετε τους δικούς μας ανθρώπους να πολιτικοποιούνται όλο και πιο πολύ, και εμάς να βρίσκουμε σε αυτόν τον "χώρο" τις αξίες που δεν βρίσκουμε στην σάπια κοινωνία σας. Γιατί το να βλέπεις μέσα στον πανικό των κρότου-λάμψης και των δακρυγόνων κάποιον να σταματά να τρέχει, για να σε σηκώσει από κάτω, μην σε ποδοπατήσουν, οι μπάτσοι, την στιγμή που ριψοκινδυνεύει την σύλληψή του, δεν θα το βρεις εύκολα σε κανένα παλάτι και σε κανένα γραφείο. Γιατί το να βρει τη δύναμη, ένας άνθρωπος 50 κιλών να σε κρατήσει από τα ΜΑΤ δεν θα το καταφέρεις σε κανένα γυμναστήριο. Είναι μέρος εκείνης της δύναμης που σιγοβράζει μέσα μας,όταν δεμένοι με τα σίδερα ακούμε τους συντρόφους μας να τραγουδούν...

"ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ".

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

2\10 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 14:00

Συνέλευση για την Αυτοοργάνωση Άγρια Δύση (ασπρόπυργος, ελευσίνα, μέγαρα, ν.πέραμος)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/52931/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ

Τα πράγματα είναι απλά και ληγμένα, σύμφωνα με τα ντόπια αφεντικά και τους διάφορους, δεξιούς κι αριστερούς, κρατικούς υπαλλήλους τους: Ο φασισμός είναι μια υπόθεση που έχει να κάνει μόνο με μερικές γελοίες φιγούρες που ηδονίζονται με το μουστάκι του Αδόλφου (φιγούρες, όμως, που, όχι τυχαία, έχουν αποτελέσει μακροχρόνιους λακέδες τους -αυτό για ευνόητους λόγους συχνά παραλείπεται.) Κι όταν λοιπόν τα αφεντικά και το κράτος τους αποφασίζουν να μαζέψουν 5-6 από αυτούς στην εφεδρεία, τότε όλη η υπόθεση θα πρέπει να τελειώνει. Κι ο "αντιφασισμός", ως δια μαγείας, να μετατρέπεται σε ένα χαζοχαρούμενο-διαταξικό-παραπονιάρικο σύμπλεγμα σημείων και επετείων που αποτελεί καλή ευκαιρία για όλους τους παραπάνω να μετρήσουν τους ψήφους και τα κουμάντα τους. Ένα σύμπλεγμα που, προφανώς, δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με τον καθημερινό ταξικό πόλεμο -που μαίνεται.

Στις 18 Οκτώβρη του '14, έναν χρόνο μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από υπαλλήλους του μαφιόζικου παρακρατικού παραρτήματος της χ.α., βρεθήκαμε στον δρόμο, δίπλα σε χιλιάδες άλλες και άλλους. Για όλους τους λόγους που δεν μπορούν να στριμωχθούν σε επετειακές, δακρύβρεχτες, μηντιακές μαλακίες του προαναφερθέντος συμπλέγματος. Για τα δίκια και την δύναμη της πολυεθνικής εργατικής τάξης, της τάξης μας, της τάξης που σημαδεύει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός -στην εργασία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις σχέσεις, στην κάθε μέρα.

Κατεβήκαμε στον δρόμο έχοντας συνείδηση όλων αυτών, κατεβήκαμε συντεταγμένα και οργανωμένα στο δρόμο έχοντας συνείδηση και του αντιφασισμού που τους αντιστοιχεί: ο ένας δίπλα στην άλλη, όλοι/ες μαζί, χωρίς κανενός είδους διαχωρισμούς (φύλου, φυλής, ηλικίας, σωματικής διάπλασης κ.α.), προσπαθώντας να περιφρουρήσουμε οι ίδιοι τις επιλογές μας στο δρόμο κι έχοντας την συλλογική αυτοπεποίθηση που πηγάζει απ' τους σκοπούς μας. Μακριά από πολιτικούς ηγεμονισμούς ή/και πολιτικά άστοχες «επιθετικές» ενέργειες, μακριά από τα ψηφοθηρικά τερτίπια του αριστερού κράτους. Έχοντας πολύ καλά στο νου πως κατεβαίναμε σε μια διαδήλωση που δεν αποτελούσε παρά μια μόνο στιγμή ενός διαρκούς αγώνα.
Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης ένα θεαματικό κατασταλτικό όργιο, που κατέληξε σε 64 συλλήψεις, προσπάθησε να διατυπώσει εύγλωττα κάποιες απ' τις βαθύτερες καπιταλιστικές δοξασίες της εποχής: "τώρα σπίτια σας - ο σώζων εαυτόν σωθήτω - εδώ μόνο εμείς".

Aπό πλευράς μας, όλες μας και όλοι μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να του δείχνουμε, συλλογικά και πειστικά, πού έχουμε γραμμένες τις προσταγές του.

antifa community

πηγή : http://www.antifalive.gr/2014/09/blog-post_29.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Την Τρίτη 30/9 στις 6μμ στην πλ. Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδελφεία θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης για τους 64 διωκόμενους της αντιφασιστικής πορείας του Κερατσινίου στις 18/9.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι μαζική αντιφασιστική πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα νεοαζί καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Δέκα λεπά αφ' ότου ξεκίνησε η διαδήλωση, οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, με πρόφαση κάποιες ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ωμή βία. Έπειτα από ώρα σκληρής κρατικής καταστολής, η αστυνομία προχώρησε σε 64 συλλήψεις, 9 προσαγωγές, καθώς και σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν αναίτια, όταν δέχτηκαν επίθεση και ξυλοκοπήθηκαν από τα ένστολα καθάρματα του κράτους, πριν και μετά τη σύλληψη τους. Ψευδείς κατηγορίες των αστυνομικών τους βαραίνουν με πλημμελήματα και κακουργήματα. Η κρατική τρομοκρατία, συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες μπροστά από τα δικαστήρια του Πειραιά, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες, που περνούσαν από ανακριτή.

Από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι η εκδήλωση -για ακόμη μια φορά- αυτού του κατασταλτικού οργίου εναντίον μίας αντιφασιστικής διαδήλωσης, φανερώνει ακριβώς το πόσο επικίνδυνο θεωρείται από το κράτος το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, καθώς και ο κόσμος που το απαρτίζει. Και φυσικά, θεωρείται επικίνδυνο, όχι μόνο επειδή μπορεί να ταράζει των ύπνο των μεγαλοαφεντικών που θα ήθελαν να διαχειρίζονται ανεμπόδιστα τις ζωές μας, αλλά και επειδή εκφράζει πραγματικά έναν διαφορετικό κόσμο: έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας, απέναντι στην καθημερινότητα του κοινωνικού κανιβαλισμού, του εκφασισμού και της μισθωτής σκλαβιάς , που επιτάσσει κράτος και κεφάλαιο και επιβάλλουν μπάτσοι και φασίστες. Από την άλλη το γεγονός της μετατροπής της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσαγωγών σε συλλήψεις, αποδεικνύει την ακραία αποχαλίνωση του ποινικού τομέα της καταστολής, που δεν χάνει την ευκαιρία να φορτώσει με έναν εντυπωσιακό, ποσοτικά, αριθμό αδικημάτων τον κόσμο του κινήματος. Φυσικά, ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι πλέον η αυθαιρεσία με την οποία συγκροτούνται αυτές οι δικογραφίες , καθώς ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγορούμενοι είναι πολύ απλά όσοι δεν διέφυγαν από τη γενική επίθεση της αστυνομίας εναντίον της πορείας. Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, όπως το δικαίωμα αυτοπροστασίας των πορειών, αλλά και το ότι το μόνο μέρος που ανήκει στους κάθε είδους φασίστες, δεν είναι ο δημόσιος χώρος, αλλά οι τρύπες τους. Τα θεωρούμε όχι μόνο αδιαπραγμάτευτα, αλλά και αυτονόητα. Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν στο Κερατσίνι, πριν και πάνω απ' όλα τα άλλα, θα επιτύχουν την ωρίμανση καί την ενδυνάμωση ενός κοινωνικού-μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, όπως και την ενίσχυση των συντροφικών δεσμών των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Η κρατική καταστολή δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

σύντροφοι/σες

email:asynexf@espiv.exnet

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1531887/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ολοι στα δικαστήρια Πειραιά, Πέμπτη 2/10, 2μμ

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες του Κερατσινίου

Για τις 2 Oκτώβρη έχει οριστεί η δίκη των 61 συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οι χιλιάδες διαδηλωτές εκείνης της μέρας δέχτηκαν την ανηλεή βία των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες αφού διέλυσαν το σώμα της πορείας με χημικά, ολοκλήρωσαν το δολοφονικό τους έργο στέλνοντας ανθρώπους στα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια. Για να δικαιολογήσουν την αστυνομική θηριωδία συνέλαβαν στο σορό 64 αγωνιστές, σε τρεις από τους οποίους φόρτωσαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και τους παρέπεμψαν στον ανακριτή (έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους), ενώ οι υπόλοιποι 61 παραπέμφθηκαν σε δίκη μεθαύριο, αντιμέτωποι με αρκετά πλημμελήματα.

Το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού που έζησαν οι χιλιάδες διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα δεν πρόκειται να ανακόψει την ορμή του αντιφασιστικού κινήματος. Τόσο οι συγκεντρώσεις υποστήριξης και συμπαράστασης, το ίδιο βράδυ έξω από τη ΓΑΔΑ αλλά και τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια Πειραιά, όσο και οι εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη και ο ανυποχώρητος αντιφασιστικός-αντικαπιταλιστικός αγώνας δεν ανακόπτονται από την κρατική τρομοκρατία, αλλά οπλίζουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επιμονή τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές ενάντια στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής», τις αστυνομικοδικαστικές σκευωρίες και την αναβαθμισμένη ποινική αντιμετώπιση του πολιτικού αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Κόντρα

πηγή: http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22370.Να-αθωωθούν-οι-συλληφθέντες-του-Κερατσινίου


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την υποστήριξή του σε όλους τους διαδηλωτές, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ προσπάθησαν να διαλύσουν την μεγάλη πορεία με βίαιες τυφλές επιθέσεις με γκλομπ, με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ύβρεις και ξυλοδαρμούς με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να τραυματιστούν σοβαρά.

Στα πλαίσια αυτά έγιναν μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών που κατέληξαν σε 64 συλλήψεις, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Καθώς οι συλληφθέντες είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, συμμέτοχοι σε σωματεία και σε εργατικές και άλλες συλλογικότητες, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα της σύλληψης τους: η τρομοκράτηση όσων επιμένουν να αντιστέκονται ώστε να διακοπεί κάθε ταξικός και κοινωνικός αγώνας στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού οργανώνονται, ώστε οι θιασώτες του συστήματος να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης. και να συμπληρώσουν το έργο των φασιστών - ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος - και τις επιθέσεις τους και τις δολοφονίες αγωνιστών, μεταναστών και όποιου διαφέρει..

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και παύση της δίωξης των συλληφθέντων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συναγωνιστές μας και καλούμε σωματεία και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της πορείας του Κερατσινίου την Πέμπτη 2/10, στις 14.00 στα δικαστήρια Πειραιά.

Το ΔΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symboulio@pasetim.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρ. Πρωτ.: 45/2014

Αθήνα, 1/10/14

πηγή: http://www.pasetim.com/detail.asp?cPath=65&pPath=358&language=1