Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 9.00 πμ

(!) Συγκέντρωση αλληλεγγύης για συλληφθέντες από απεργία Κυριακής 28/12/14

Ανταπόκριση από την εργατική συγκέντρωση την Παρασκευή 9/10 έξω από τον Ιανό (μπροστά στη δίκη των συλληφθέντων από την απεργία της Κυριακής 28/12/14)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Τρίτη 13 Οκτώβρη, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 2)

ianos_ _ _ _a

[περισσότερες εικόνες από την κινητοποίησή μας αυτή: παρακάτω]

(ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής)

Το απόγευμα της Παρασκευής 9/10/15, από τις 6μμ μέχρι τις 7μμ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών μας μπροστά στη δίκη των συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργία της Κυριακής 28/12/14, προχωρήσαμε σε εργατική συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός. Στο σημείο όπου και χτυπήθηκε η απεργία μας και η απεργιακή κινητοποίησή μας από την εργοδοσία του Ιανού και τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν στο σωρό δυο συνάδελφοί μας (και δυο περαστικοί). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, συνελεύσεις γειτονιάς και διάφορα άλλα εγχειρήματα αγώνα του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Μοιράσαμε πολλά κείμενα σε διερχόμενους, ενώ στη γύρω περιοχή κολλήσαμε αφίσες. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φωνάζαμε συνθήματα, ενώ μέσω ντουντούκας γινόταν ενημέρωση για τα σχετικά γεγονότα και μεταφέρονταν διάφορα μηνύματα αγώνα. Τέλος, βρισκόμενοι μπροστά από τις 3 εισόδους του Ιανού ενημερώναμε όσους προσέρχονταν στο βιβλιοπωλείο και στο κατάστημα της μουσικής για το περιεχόμενο του αγώνα μας και τους καλούσαμε να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Το κάλεσμά μας αυτό βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών επέλεγε να μη μπει τελικά μέσα.

Η συνέχεια δόθηκε την επόμενη μέρα στο Μαρούσι στην κινητοποίηση που οργανώσαμε ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της «λευκής νύχτας».

Kαι συνεχίζουμε:
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συναδέλφους μας
Τρίτη 13 Οκτώβρη, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 2) [καθώς η εν λόγω υπόθεση έχει ως αριθμό πινακίου το «1», θα είναι σκόπιμο η συγκέντρωση αλληλεγγύης να ξεκινήσει ουσιαστικά από τις 8.30πμ]

_ _ _ _ _ _syntdrgr

ianos_ _ _ _b

ianos_ _ _ _e ianos_ _ _ _d ianos_ _ _ _c

πηγή: https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/2015/10/11/%CF%84%CF%81-1310-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1/