Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 18.30

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για το σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη

Εν όψει της δίκης σε πρώτο βαθμό του συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος το 2006, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση συντρόφους -ισσες, σε μια προσπάθεια συζήτησης-ενημέρωσης αλλά και οργάνωσης κινήσεων αλληλεγγύης.

Ο σύντροφος αποτελεί μέρος μιας ιστορικής, αγωνιστικής και ζωντανής πτυχής του αντιεξουσιαστικού- αναρχικού κινήματος, oι ρίζες της οποίας εντοπίζονται στα μέσα της δεκαετίας του '90. Με δημόσια δράση και καθημερινή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και τους ταξικούς αγώνες ως το 2006, όταν και εκδίδεται το πρώτο ένταλμα σύλληψης. Ως το 2015 και τη στιγμή της σύλληψής του, συνεχίζει να κινείται, σε πιο δύσβατους δρόμους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έδινε το παρών στους κοινωνικούς αγώνες που το κίνημα διεξήγαγε.

Η μάχη που θα δώσει ο σύντροφος στις 5 Φεβρουαρίου στη δικαστική αίθουσα καλεί σε συσπείρωση και στήριξη συντρόφους και συντρόφισσες, που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους κομμάτι ενός κινήματος και μιας συλλογικής μνήμης, που στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης δε δίστασε και δε διστάζει να διωχθεί, να φυλακιστεί, να τραυματιστεί. Να θέσει ενέχυρο ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Πέμπτη 14/1 στο Πολυτεχνείο (Γκίνη) ώρα 18:30. Στη συνέλευση θα παρέμβει τηλεφωνικά ο σύντροφος από τη φυλακή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία Συντρόφων

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/62525/