Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 12.00

Δελτίο Ζώνης Αντιπληροφόρησης

Το νέο δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner antipliroforisis .

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (08/04/16)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

- Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το σωματείο πολιτών Αγρινίου "Δικαίωμα στη Ζωή" πραγματοποίησε κατάληψη στο κτήριο που στεγάζεται η ΔΕΗ στη πόλη του Αγρινίου απαιτώντας την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτι οικογένειας ανέργων με δυο παιδιά. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί με τον αποκλεισμό του γραφείου του προισταμένου της υπηρεσίας και έληξε μετά από απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα και αφού είχε ήδη δρομολογηθεί η επανασύνδεση η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 30 Μαρτίου και αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα που επικαλούνταν η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ όχι μόνο αναγκάστηκε να επανασυνδέσει το ρεύμα αλλά ξανδέχτηκε σαν καταναλωτή και πελάτη της την οικογένεια την οποία παρανόμως είχε διαγράψει από το σύστημα της λόγω χρεών από το 2013. Το νεαρότερο παιδί της οικογένειας δυο μέρες πριν την επανασύνδεση σκόνταψε στο σκοτάδι που επικρατούσε στο σπίτι της οικογένειας και τραυματίστηκε στο μέτωπο με αποτέλεσμα να χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο για τη πραγματοποίηση ραμμάτων. Ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό.

- Στις 21 Απριλίου του 2016 δικάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου εφτά αντιφασίστες και αναρχικοί μετά από μύνηση μπάτσων για συμπλοκή με αστυνομικούς στις 24/02/13 στη πλατεία Δημοκρατίας μετά από μοίρασμα έντυπου υλικού από μέλη της χ.α. Ολόκληρη βιομηχανία διώξεων έχει στηθεί στο Αγρίνιο εναντίων τόσο των συγκεκριμένων ατόμων αλλά και εναντίων όσων αντιστέκονται σε κρατικους και παρακρατικούς δολοφόνους με τη προσφιλη τακτική της κατσασκευής "συνηθής υπόπτων"και με δεκάδες διώξεις και δικαστήρια με τους ίδιους κατήγορους και κατηγορούμενους. Από τη μια μπάτσοι και φασίστες και από την άλλη αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες, και γενικότερα ανθρώπους που αγωνίζονται και αντιστέκονται. Στις 21 του Απρίλη, την ημέρα που ο φασισμός έχει τη γιορτή του, στο Αγρίνιο δικάζεται ο κόσμος του αγώνα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου στις 21 Απρίλη του 2016 στις 09.00 το πρωί. Ούτε βήμα πίσω. Εμπρός σύντροφοι, πίσω ρουφιάνοι.

- Την επόμενη μέρα, στις 22 Απριλίου δηλαδή, καλούνται να δικαστούν τέσσερις αναρχικοί και αντιφασίστες μετά από μήνυση μπάτσου για εισβολή στα γραφεία του τοπικου βουλευτή του πα.σο.κ Μωραίτη και για πρόκληση φθορών στο εσωτερικό του χώρου. Μια ακόμη δίωξη, μια ακόμη δίκη για όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στον ολοκληρωτισμό, με μια κατασκευασμένη πολιτική δίωξη που σκοπό έχει την εξόντωση των αγωνιζόμενων τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά και πολιτικά. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου στις 22 Απρίλη στις 09.00 το πρωί.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

- Μετά από 8 χρόνια δουλειάς στο κατάστημα πλαίσιο της Λάρισα η Σοφία Πάτα απόλυεται. Μητέρα ενός 3χρονου παιδιού σε μονογονεϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει πλέον την αγριότητα της ανεργίας. Απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που εφαρμόζει η συγκεκριμένη εταιρεία. Το «Πλαίσιο» τα τελευταία 10 χρόνια, κάθε μήνα ζητά υπαλλήλους. Την απέλυσε ο επιθεωρητής καταστημάτων, με την αιτιολογία ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα διευθυντικής (και εργοδοτικής) αυθαιρεσίας. Η Σοφία αρνήθηκε να δεχτεί την άδικη απόλυση. Προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο «Πλαίσιο» διεκδικεί την επαναπρόσληψή της.
- Στις 25/02/2016 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση των εφέσεων του ολικού αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, το δικαστήριο αναβλήθηκε επ' αόριστον και αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία σύμφωνα με το φόρτο εργασίας του εν λόγω δικαστηρίου. Παρά την απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων περίπου 60 αλληλέγγυες/οι συνόδεψαν τον αρνητή στο στρατοδικείο, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στους χακί εκβιασμούς. Μετά την ολοκλήρωση της σύντομης διαδικασίας αλληλέγγυοι εισέβαλαν στις στρατολογικές υπηρεσίες Θεσσαλονίκης και κεντρικής Μακεδονίας, όπου μοιράστηκαν δηλώσεις άρνησης στράτευσης και κείμενα που αφορούσαν στην οικονομική και δικαστική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης και γράφτηκαν συνθήματα.

- Τη Πέμπτη 14 Απριλίου του 2016 καλείται να δικαστεί στην Άρτα αντιφασίστας μουσικός κ. Ζωγράφος μετά από μήνυση ναζιστή της χ.α ο οποίος επικαλείται συμπλοκή και ξυλοδαρμό του από αντιφασίστες το 2013. Είναι πάγια τακτική των φασιστών ότι δεν καταφέρνουν τα τάγματα εφόδου τους να το μεταβιβάζουν στις αρχές του κράτους, μια τακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα. Η στοχοποίηση τόσο του συγκεκριμένου αντιφασίστα αλλά και συνολικά του κόσμου του αγώνα από τα καθάρματα της χ.α με τη μέθοδο της κατασκευής πολιτικών διώξεων σε συνεργασία πάντα με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής αλλά και με επιθέσεις και απειλές είναι τακτικές που αποσκοπούν στο να κάμψουν το το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα που μέσα στη περίοδο των μνημονίων είναι η μοναδική αξιοπρεπής απάντηση στον εκφασισμό της κοινωνίας που επιχειρήται από κράτος και παρακράτος. Κανείς μόνος του απέναντι στους φασίστες, όλοι όλες εναντίων τους. Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Άρτας στις 14 Απρίλη στις 09.00 το πρωί.

- Κινητοποίηση πραγματοποιείται στις φυλακές Τρικάλων από τις 05 Απριλίου στις πτέρυγες Ε2, Γ2, Α1 που έχει ως αφετηρία την άρνηση των εγκλείστων να μπουν στα κελιά τους τις μεσημβρινές ώρες και θα κλιμακωθούν στην περίπτωση που τα αιτηματά τους δεν ικανοποιηθούν.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

- Στις 22 Μαρτίου οι φασίστες του Ισλαμικού Κράτους χτύπησαν τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Από τις δυο ισχυρές εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Για άλλη μια φορά οι τζιχαντιστές προκαλούν αιματοκύλισμα αντλώντας το μίσος τους από τον παρανοικό θρησκευτικό φανατισμό τους και χρησιμοποιώντας τα όπλα και τις γνώσεις που απλόχερα τους μοίραζαν και τους μοιράζουν τα μεγάλα κέντρα εξουσίας του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου.

- Μερικές μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σε γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ σκοτώνοντας 30 ανθρώπους και τραυματίζοντας 60. Και σε αυτή την περίπτωση το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

- Στις 31 Μαρτίου του 2016, νεοναζί επιτέθηκαν στο κοινωνικό κέντρο Oktobar στο Βελιγράδι στη Σερβία. Επτά άνδρες οπλισμένοι με παλούκια εισέβαλαν, τη στιγμή που τέσσερα μέλη της συλλογικότητας βρίσκονταν στο χώρο με αποτέλεσμα τα μέλη της συλλογικότητας να τραυματιστούν και να προκληθούνυλικές ζημιές στο χώρο.

- Περίπου 1.000 ακτιβιστές από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία συγκεντρώθηκαν στις 05 του Απρίλη στον σταθμό του Brenner στα σύνορα μεταξύ της Ιταλίας και της Αυστρίας για να διαδηλώσουν κατά του κλεισίματος των συνόρων για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α5 για σχεδόν δύο ώρες και τον μπλόκαραν. Από την πρωτοβουλία No Border- Ημέρες Δράσης στο Freiburg της Γερμανίας και στη Βασιλεία της Ελβετίας είχαν δρομολογηθεί δράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των απάνθρωπων και ρατσιστικών πολιτικών της Γερμανίας, της Ελβετίας, της ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών για αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.

- Άλλη μια αντιφασιστική σφαλιάρα δέχτηκαν νεοφασίστες στην Αγγλία από το ευρύτερο μαζικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στις 02 του Απρίλη στο Ντόβερ της Αγγλίας που αποτελεί την είσοδο στη Βρετανία για τα μεταναστευτικά ρεύματα μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στις Γαλλικές ακτές και πιο συγκεκριμένα στο Καλαί, ισλαμοφοβικές και ακροδεξιές οργανώσεις καλούσαν σε αντιμεταναστευτική πορεία. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να συγκεντρωθούν 40-50 άτομα τη στιγμή που οι αντιφασιστικές συλλογικότητες συγκέντρωσαν στη αντισυγκέντρωση περισσότερα από 400 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί κάτοικοι του Ντόβερ και των γύρω περιοχών. Για άλλη μια φορά οι αντιφασίστες κατάφεραν να αναγκάσουν τους φασίστες στη μη πραγματοποίηση της προγραμματισμένης πορείας τους ενώ πραγματοποιήθηκαν και συμπλοκές με την αστυνομία αλλά και τους φασίστες. Οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν 9 συλλήψεις αντιφασιστών και 3 συλλήψεις ακροδεξιών. Πρέπει να τονιστεί πως στις 30/01 φασιστικές οργανώσεις όπως το Εθνικό Μέτωπο είχαν καλέσει ξανά σε ρατσιστική συγκέντρωση ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Ντοβερ όπου και βρίσκεται κέντρο υποδοχής μεταναστών. Είχαν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ του αντιφασιστικού μπλοκ που αποτελούνταν από περισσότερα από 600 άτομα και των φασιστών που αριθμούσαν 150-200 άτομα.

Ακoύστε ή/και "κατεβάστε" το τρέχον δελτίο από εδώ

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί και στις 20.00 το βράδυ. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης (ανα) μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι και το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα.

πηγή : http://radiourgia.squat.gr/2016/04/10/%CF%84%