Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 9.00 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Εφετείο για την υπόθεση της παρέμβασης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31/7

Στις 13/1 έχει οριστεί το εφετείο για την επανεκδίκαση της υπόθεσης της παρέμβασης στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31/7. Καλούμε εκείνη την ημέρα στα δικαστήρια:

Για την υπεράσπιση των δομών μας και των στεγαστικών καταλήψεων.

Ενάντια στην γκετοποίηση των μεταναστών.

*Κάποιοι/ες συλληφθέντες/είσες

Ακολουθεί η απολογία των 25 συλληφθέντων:

Βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου ώστε να τα βγάλει πέρα με την κρίση του. Σ' αυτή την αναδιάρθρωση όλο και περισσότεροι περισσεύουν, διαλύεται κάθε ελπίδα ατομικής ευημερίας και γίνεται σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να μη γίνουμε βορά στον άνισο αγώνα για την επιβίωση, είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η αλληλεγγύη αυτή εκφράζεται έμπρακτα στεκόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, να ζούμε μαζί και να αγωνιζόμαστε μαζί. Σε αυτή την περίοδο, άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους είτε λόγω του πολέμου, για τον οποίο καμία χώρα από αυτές που τώρα τους αρνούνται την πρόσβαση δεν είναι άμοιρη των ευθυνών της, είτε αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, εγκλωβίστηκαν στη χώρα. Η εξαθλίωσή τους έγινε διαπραγματευτικό παιχνίδι και στη συνέχεια η διαχείρισή τους έγινε με την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε άθλιες συνθήκες και πλήρως ελεγχόμενα.

Απέναντι σ' αυτή τη διαχείριση υπήρξαν εγχειρήματα που αντιμετώπισαν τους μετανάστες όχι σαν αντικείμενα φιλανθρωπίας, αλλά σαν υποκείμενα αγώνα και εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους φτιάχνοντας δομές μέσα στις πόλεις και όχι σε κάποια απομακρυσμένη αποθήκη, χτίζοντας αδιαμεσολάβητες σχέσεις και διεκδικώντας από κοινού τις ανάγκες μας ανεξάρτητα από διαχωρισμούς.

Οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης δεν προέρχεται από τη φιλανθρωπία τους κράτους ή των εγκεκριμένων ΜΚΟ στοχοποιείται, ποινικοποιείται, διώκεται. Σε αυτό το κλίμα εκκενώθηκαν από την αστυνομία 3 τέτοιες αυτοργανωμένες δομές που ήταν η κατάληψη στέγης μεταναστών/ριών Ορφανοτροφείο και οι καταλήψεις στην οδό Κ. Ντηλ και στη Λ. Νίκης που αυτό το διάστημα φιλοξενούσαν επίσης μετανάστες/τριες. Δομές οι οποίες λειτουργούσαν με οριζόντιες διαδικασίες, πολεμώντας διαχωρισμούς φύλλου, θρησκείας και εθνικότητας. Με μοναδικό και κεντρικό όργανο την εβδομαδιαία συνέλευση όπου όλοι μαζί αποφασίζουν και υλοποιούν το πλαίσιο στο οποίο θα δομηθούν σχέσεις αλληλεγγύης και κοινών αγώνων.

Για την εκκένωση και την άμεση κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου την έγκριση έδωσε η εκκλησία σε μία προσπάθεια συνέχειας της μέχρι τότε εχθρικής της στάσης στο εγχείρημα αυτό αλλά με κυριότερο στόχο να γκρεμίσει ακριβώς αυτές τις σχέσεις αλληλεγγύης. Η φιλανθρωπία της εκκλησίας να πετάξει στο δρόμο αυτούς τους ανθρώπους συμπορεύεται με την προσπάθεια του κράτους να καταστείλει κάθε αυτοοργανωμένο εγχείρημα που δεν υπόκειται στον έλεγχό του.

Ως απάντηση σε αυτή την οργανωμένη επίθεση του κράτους, της εκκλησίας (Δήμων, ΑΠΘ) και των λοιπών θεσμών τους, οργανώθηκαν ολύμορφες δράσεις και πορείες αληλεγγύης πανελλαδικά. Έτσι και εμείς, σαν κομμάτι του ευρύτερου αγώνα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, μετά από απόφαση του κέντρου αγώνα της κατειλλημένης Σχολής Θεάτρου, στη Μητρόπολη Θες/νικης.

Η αλληλεγγύη μας δεν ακολουθεί η διαδρομή του χρήματος.

Η αλληλεγγύη μας δεν φοράει χακί μοιράζοντας είδη «πρώτης ανάγκης» και κατασταλτικά χάπια σε πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η αλληλεγγύη μας δεν συνεργάζεται με τις μαφίες των διακινητών και τους μπάτσους.

Δηλαδή, Η αλληλεγγύη μας δεν είναι κρατική.

Ξεκινά από τους/τις καταπιεζόμενους/ες και τελειώνει σε αυτούς/ες.

Η αλληλεγγύη μας είναι επικίνδυνη.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Δεκέμβριος 21h


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στα δικαστήρια (13/01/2017) για τους συλληφθέντες της παρέμβασης στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 21/12 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στη λαϊκή αγορά της Άνω Τούμπας για τους 25 συλληφθέντες της παρέμβασης στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31/07/2016 επ' αφορμή των 3 εκκενώσεων καταλήψεων στέγης στις 27/07/2016, καλώντας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 09:00.

*
Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος:

Τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 27/7/2016 αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν 3 στεγαστικές καταλήψεις, πιο συγκεκριμένα την κατάληψη στέγης μεταναστών και μεταναστριών Ορφανοτροφείο, την κατάληψη Hurriya και την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο στη λεωφόρο Νίκης, με πρόφαση μηνύσεις που είχαν κατατεθεί από την Μητρόπολη, ιδιώτη και πρυτανεία ΑΠΘ αντίστοιχα.

Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί η εκκένωση των καταλήψεων ήταν μόλις μερικές μέρες μετά το No Border Camp. Δηλαδή, μερικές μέρες μετά τη διεθνή συνάντηση αγωνιστών/ριών από όλη την Ευρώπη με σκοπό, από τη μια, την ανάδειξη ενός αγώνα ενάντια στα σύνορα και τις δολοφονικές πρακτικές της Ευρώπης - φρούριο, και, από την άλλη, την οικοδόμηση δικτύων έμπρακτης αλληλεγγύης με τους μετανάστες/ριες με καθημερινές παρεμβάσεις σε hotspots-στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εξουσία εκδικείται όσους/ες την αμφισβητούν και αντιστέκονται στην απόλυτη υποταγή, υψώνοντας τις φωνές τους. Η επίθεση στις καταλήψεις ήταν μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προσπάθεια καταστολής των δομών αλληλεγγύης τού κινήματος προς τους/τις μετανάστες/ριες , καθώς η αλληλεγγύη αποτελεί εχθρική πρακτική στη μέχρι τώρα πολιτική διαχείρισης των μεταναστών από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΕ. Εχθρική στο υποκείμενο του μετανάστη που θέλουν να δημιουργήσουν, παθητικό και απόλυτα υποταγμένο.

Ως απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις αλληλεγγύης πανελλαδικά και όχι μόνο. Στη Θεσσαλονίκη μέσα από την κατειλημμένη Σχολή Θεάτρου, ως απάντηση στην εκκένωση και κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου που ανήκε στην Εκκλησία Α.Ε., πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στην οποία συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες. Την ώρα που εισαγγελείς προτείνουν την αθώωση των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, την ίδια στιγμή ασκούν έφεση με ταχύτατες διαδικασίες στην αθωωτική απόφαση για την παρέμβαση στη Μητρόπολη, η οποία έφεση ορίστηκε με πρωτοφανή συντομία για την 13η Ιανουαρίου 2017. Είναι ξεκάθαρο ότι κράτος, εκκλησία και δικαστικοί προσπαθούν να καταστείλουν κάθε πράξη αντίστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης με τους μετανάστες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ο ρόλος της εκκλησίας στην οποία ανήκε το κτίριο του Ορφανοτροφείου, η οποία παρά το φιλανθρωπικό της προσωπείο δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο αυτούς τους ανθρώπους.

Η άποψη ότι η εκκλησία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κοινωνικό-οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, έχει παγιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην αφορολόγητη-αμύθητη περιουσία της και στις τεράστιες εκτάσεις που έχει υπό την κατοχή της, αλλά και στο γεγονός ότι πρωταγωνιστεί σε πολλά σκάνδαλα, μαζί με πολιτικούς, δικαστές, τοκογλύφους και μεγαλοδημοσιογράφους, στα οποία περιλαμβάνονται από οικονομικές απάτες μέχρι και συγκαλύψεις βιασμών ανηλίκων.

Ενώ το καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθεί να επιβάλει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ψηφίζοντας διαρκώς νέα μέτρα εκμετάλλευσης, οι image makers της Εκκλησίας Α.Ε. στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την εικόνα τής φιλάργυρου εκκλησίας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να ανακτήσουν το κοινωνικό της προφίλ, διαφημίζοντας τις αγαθοεργίες της. Παραμένει άγνωστο, βέβαια, πόσα από τα χρήματα που προσφέρουν οι απλοί πιστοί, πόσα από τα χρήματα που προέρχονται από επιδοτήσεις και ΜΚΟ χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που προορίζονταν, και πόσα από αυτά καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια της εκκλησίας. Δεν ξαφνιάζει καθόλου το ότι η εκκλησία εισπράττει κεφάλαιο για τις δήθεν φιλανθρωπίες της από κρατικούς και άλλους φορείς, ούτε το ότι τα συσσίτιά της διεξάγονται έπειτα από συμφωνίες με εταιρίες τροφοδοσίας.

Όλα αυτά συνηγορούν στην παραδοχή ότι το φιλανθρωπικό έργο που παρουσιάζουν δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ακόμη μια ευκαιρία για κερδοφορία και ταυτόχρονα ότι χρησιμοποιείται ως εργαλείο το οποίο αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τη ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλο από το καθεστώς κερδοσκοπικής ασυδοσίας.

Στην αντίπερα όχθη ένας άλλος κόσμος γεννιέται. Ένας κόσμος στον οποίο τη θέση τής κάλπικης φιλανθρωπίας κράτους και εκκλησίας παίρνει η έμπρακτη αλληλεγγύη. Έτσι δημιουργήθηκαν εγχειρήματα με τη συνεργασία ντόπιων και μεταναστών, στα οποία η συμβίωσή τους βασίζεται σε όρους ισότητας και αξιοπρέπειας και όχι φιλανθρωπίας, η οποία δε στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά βοηθά στη διαιώνισή του. Οι χώροι αυτοί αποτελούσαν τόπους στέγασης μεταναστών/ριων και πολιτικής ζύμωσης μεταξύ μεταναστριών/ων και ντόπιων. Λειτουργούσαν με οριζόντιες διαδικασίες, πολεμώντας διαχωρισμούς φύλου, θρησκείας και εθνικότητας, με μοναδικό και κεντρικό όργανο την εβδομαδιαία συνέλευση όπου όλοι/ες μαζί αποφασίζουν και προσπαθούν να υλοποιήσουν το πλαίσιο στο οποίο θα δομηθούν αδιαμεσολάβητες σχέσεις αλληλεγγύης και κοινών αγώνων ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση.

Καμιά λύση δε θα έρθει από τους καταπιεστές, καθώς είναι οι ίδιοι που προκαλούν και εκμεταλλεύονται το διάχυτο φόβο και την εξαθλίωση για να δημιουργήσουν πλαστά αδιέξοδα. Η διέξοδος βρίσκεται στο να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε ό, τι μας ανήκει.

Κοινωνική απαλλοτρίωση και διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Καμία δίωξη των αλληλέγγυων αγωνιστών/στριων

10, 100, 1000 καταλήψεις - Ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών για την αυτοοργάνωση, την αυτοθέσμιση και την αλληλεγγύη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
13/01/2017 στις 9:00

για το εφετείο επανεκδίκασης της υπόθεσης της παρέμβασης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31 Ιουλίου 2016

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2016/12/22/κά...


1 2 3 4 5 6 7 8

Εφετείο για την υπόθεση της παρέμβασης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31/7

πηγή : https://anopoli.espivblogs.net/2017/01/04/εφε...


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την παρασεκυή 13/1 δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι συλληφθέντες για την παρέμβαση στην Μητρόπολη Θεσ/νίκης, η οποία πραγματοποίηθηκε ως απάντηση στην εκκένωση 3 καταλήψεων της πόλης μας ( Ορφανοτροφείο, Λ.Νίκης, Hurriya) και την κατεδάφιση της μιας εξ αυτών, της κατάληψης στέγης μεταναστών και προσφύγων "Ορφανοτροφείο" που ανήκε στην Εκκλησία.

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο κύμα καταστολής από μεριάς κράτους, μπάτσων, δήμου και παπάδων που εκκενώνουν 3 καταλήψεις στην πόλη μας, στην περίπτωση του ορφανοτροφείου το κατεδαφίζουν, δικάζουν συντρόφους μας με παραδειγματικές ποινές και δυσβάσταχτα χρηματικά πρόστιμα, συλλαμβάνουν αλληλέγγυους που απαντούν και δεν σωπαίνουν μπρος στην τρομοκρατία που ασκούν οι από τα πάνω, αφήνουν χωρίς στέγη δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ρίχνουν λάσπη στην αλληλεγγύη και στις δομές στέγης και κλείνουν το μάτι σε φασίστες να ακολουθήσουν βάζοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Νοταρά και δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ξεφυτρώσουν κάθε είδους ρατσιστικές επιτροπές και κατακάθια (βλ Ωραιόκαστρο, Χίο) που μολύνουν τις τοπικές κοινωνίες θέτοντας αποκλεισμούς και κανιβαλίζοντας.

Το αξιομνημόνευτο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως παρά το οτι οι 25 συλληφθέντες αθωώθηκαν για την παρέμβαση στην Μητρόπολη σε πρώτο βαθμό, η εισαγγελέας (η ίδια και στην δίκη του Ορφανοτροφείου, στην οποία οι 5 συλληφθείσες καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλάκισης με μεταξικό νόμο και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο η κάθε μια) καταθέτει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία προσδιορίζεται με συνοπτικότατες διαδικασίες για τις 13/1.

Κράτος, παπάδες, δικαστές, εισαγγελείς, δήμαρχοι και πρυτάνεις οχι απλά προσπαθούν να καταστείλουν την αλληλεγγύη και να κάμψουν τις αντιστάσεις του κινήματος που στέκεται δίπλα και αγωνίζεται από κοινού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά για ακόμα μια φορά δείχνουν την εκδικητικότητά τους απένατι στους αγωνιστές, σε όσους είναι επικίνδυνοι για τα σχέδια των από τα πάνω, σε όσους δεν παραδειγματίζονται από το μαστίγιο.

Εμείς λοπόν τασσόμαστε ενάντια στο ζόφο και ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε. Και επειδή αγωνιζόμαστε αγαπάμε τον άνθρωπο και διαλέγουμε πλευρά η οποία δεν είναι με την μεριά των ισχυρών, αλλά πάντα με την πλευρά των στοχοποιημένων, των αδύναμων.
Και ακόμα μιας και είμαστε κομμάτι αυτής της αλληλεγγύης που καταστάλθηκε, μιας και βρισκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας που διώκονται, μιας και αγωνιζόμαστε από κοινού με πρόσφυγες και μετανάστες για ζωή και αξιοπρέπεια, μιας και σπάμε τους ρατσιστικούς αποκλεισμούς και τους διαχωρισμούς και παλεύουμε για έναν κόσμο που δεν θα χωρά φασίστες, μπάτσους, δημάρχους, παπάδες και κάθε είδους εξουσία, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Και δηλώνουμε οτι η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
النضالات المشتركه للمتضامنين و اللاجئين و المهاجرين من اجل الحياه والكرامة

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 13/1 στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσ/νίκης

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/67568/


1 2 3 4 5 6 7 8

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιανουάριος 19h


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 25 συντρόφους/ισσες για την παρέμβαση στην Μητρόπολη

Η κρατική καταστολή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού εξουσιαστικού μηχανισμού, για αυτό και δεν γίνεται να απουσιάζει από κανενός χρώματος διαχειριστές της εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου στη θεσσαλονίκη διαδραματίζεται ένα «σκληρό κυνήγι μαγισσών». Στο στόχαστρο βρίσκονται οι καταλήψεις στέγης μεταναστών/ριων και ο κόσμος που τις στηρίζει. Μέσα σε μια νύχτα, εκκενώνονται ταυτόχρονα οι 3 κατειλημμένες δομές στέγασης μεταναστών/ριων της πόλης, το «Ορφανοτροφείο», το «Μανδαλίδειο (Νίκης)» και η «Ηurriya». Όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα κτήρια, συλλαμβάνονται (συνολικά 73). Από αυτούς οι μετανάστες/στριες οδηγούνται στα κοντινά camps και στους υπόλοιπους απαγγέλονται κατηγορίες, ενώ το κτήριο του «Οραφανοτροφείου» κατεδαφίζεται προκλητικά. Αμέσως, σε όλη την χώρα συσπειρώνεται το κίνημα αλληλεγγύης και πραγματοποιούνται πολύμορφες δράσεις. Στη θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται η «Σχολή Θεάτρου», για να λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα. Σύντροφοι/ισσες από την κατειλημμένη σχολή θεάτρου πραγματοποιούν παρέμβαση στην Μητρόπολη (το Ορφανοτροφείο άνηκε στην εκκλησία Α.Ε.), όπου συλλαμβάνονται και οι 25. Αρχικά, αθωώνονται όλοι, παρολ'αυτά ασκείται έφεση από την εισαγγελία και με πρωτοφανής ταχύτητα, ορίζεται το εφετείο για τις 13/1.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις τρεις αυτές εκκενώσεις και όλη την επιχείρηση ως άσχετες με την συγκυρία. Γενικότερα, το κράτος δείχνει να εκδικείται όσες/όσους επιλέγουν ένα διαφορετικό δρόμο στήριξης και αλληλεγγύης προς τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δημιουργώντας αυτοοργανωμένες δομές μακριά από κόμματα, κράτος και ΜΚΟ. Ακόμη λίγες μέρες πριν από τις εκκενώσεις πραγματοποιήθηκε το «No Βorder camp» στη θεσσαλονίκη, μια διεθνής συνάντηση των αγωνιζόμενων ανά την ευρώπη. Έτσι, οι κατασταλτικές ενέργειες ήρθαν απλώς να επισφραγίσουν την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουμε τις δομές του κινήματος, όπως και να δημιουργήσουμε νέες. Να αντιπαλέψουμε τον καπιταλισμό, την «ευρώπη φρούριο» και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που στο σύνολο τους είναι υπεύθυνοι για τις χιλιάδες δολοφονίες ανθρώπων είτε στα μέρη τους, είτε στο δρόμο για την σωτηρία τους στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της ευρώπης.

*«Η αλληλεγγύη μας δεν ακολουθεί τη διαδρομή του χρήματος.

Η αλληλεγγύη μας δεν φοράει χακί μοιράζοντας είδη «πρώτης ανάγκης» και κατασταλτικά χάπια σε πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η αλληλεγγύη μας δεν συνεργάζεται με τις μαφίες των διακινητών και τους μπάτσους.

Δηλαδή, Η αλληλεγγύη μας δεν είναι κρατική.

Ξεκινά από τους/τις καταπιεζόμενους/ες και τελειώνει σε αυτούς/ες.

Η αλληλεγγύη μας είναι επικίνδυνη.»

*(απόσπασμα από την απολογία των 25 συντρόφων/ισσων)

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 25 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 13/1 στις 9:00 στα δικαστήρια

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιανουάριος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8

Εφετείο για την υπόθεση της παρέμβασης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31/7

πηγή : https://healthworkers.wordpress.com/2017/01/11/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bc/


1 2 3 4 5 6 7 8

κάλεσμα στα δικαστήρια για την υπόθεση της μητρόπολης

Στις 27 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά από τη λήξη του No Border Camp, εκκενώνονται με θεαματικό τρόπο τρεις καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη, το Ορφανοτροφείο, η Νίκης και η Hurriya. Αμέσως ξεπηδούν δράσεις αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις με παρεμβάσεις, πορείες και καταλήψεις. Μία από τις δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης ήταν και η παρέμβαση στη μητρόπολη στις 31/7 κατά την οποία συλλαμβάνονται 25 σύντροφοι και συντρόφισσες. Ενώ αρχικά αθωώνονται όλοι και όλες ασκείται έφεση από την πλευρά των εισαγγελέων του δικαστηρίου η οποία ορίστηκε για τις 13/1.

Οι καταλήψεις στέγης μεταναστών αποτελούν τόπο συνάντησης και ζύμωσης ντόπιων και μεταναστών και μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα από τα οποία εφορμούν αγώνες. Αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και το σεξισμό, ενάντια στα έθνη και τα σύνορα, ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Ακόμα οι καταλήψεις στέγης μεταναστών αντιπροσωπεύουν μια έμπρακτη αντίθεση στην κρατική αντιμεταναστευτική πολιτική που θέλει τους μετανάστες θύματα, αόρατες, και εκτοπισμένους σε ανεπαρκείς δομές φιλοξενίας μακριά από τα κέντρα των πόλεων. Για όλους αυτούς τους λόγους η καταστολή και ο έλεχος των καταλήψεων και του κινήματος αλληλεγγύης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής διαχείρισης των μεταναστριών.

Ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική του κράτους,
απαλλαγή των συντρόφων και συντροφισσών από όλες τις κατηγορίες
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκεύη 13/1 στα δικαστήρια.
Φάμπρικα*Υφανέτ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιανουάριος 03h