Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Ε.Σ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε. Σ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ


Ο σύντροφος Ε. Σ. δικάζεται στις 13/3/17 για τη συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/11στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Η πορεία, την οποία καλούσαν όλα τα σωματεία και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μαζικότητα. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου (εκτιμώνται σε 50.000) κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τα δρομολογούμενα μέτρα λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Το ρεύμα αμφισβήτησης που γεννήθηκε μέσα από το κίνημα των πλατειών βρήκε έκφραση μέσα από τη συμμετοχή στις μαζικές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου. Είχε αρχίσει να γίνεται σαφές πως η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά αφορούσε το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε αυτή, σπάζοντας την αντίληψη που θέλει την κοινωνία έρμαιο των επιλογών τής εκάστοτε διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας. Η κοινωνία διψούσε για μια αλλαγή, πράγμα που συνέβη τέσσερα χρόνια μετά με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' όλα αυτά οι χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις διαψευστήκαν, αφού τα επαχθή μέτρα τελικά πέρασαν, οδηγώντας την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Ο απολογισμός των πληγών που υπέστη η κοινωνία περιλαμβάνει χιλιάδες απολυμένους, άστεγους, αυτοκτονίες.


Το κράτος απάντησε σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό κύμα αμφισβήτησης με βίαιη καταστολή, τυφλές συλλήψεις, τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους διαδηλωτών από χημικά, σε μια προσπάθεια να πλήξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν. Στη συγκεκριμένη πορεία εφαρμόστηκε η ίδια συνταγή: οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους διέσπασαν την πορεία στα δύο (με ρίψη χημικών) μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησαν ένα αναίτιο και βίαιο κυνηγητό με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Προσήχθησαν δύο άτομα, τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών, ενώ και οι δύο διώκονται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου. Δύο χρόνια μετά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από την ανακρίτρια, οι οποίοι έθεσαν τους δύο διωκόμενους σε καθεστώς ομηρίας, αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που αγωνιστές του κινήματος στοχοποιούνται και τυλίγονται σε ένα κομμάτι χαρτί από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους και μόνο στις κινηματικές διαδικασίες. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλές φόρες των ψευδών κατηγοριών και της επιστημονικής φαντασίας με την οποία παραδίδονται στην αστική δικαιοσύνη οι αγωνιστές φορτώνοντάς τους αντικείμενα-ενοχοποιητικά στοιχεία από το πουθενά.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ε. Σ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ Π. ΠΟΤΙΛΙΚΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3/17 ΣΤΙΣ 10:00

Υπάρχει ανάγκη για κάλυψη των δικαστικών εξόδων που δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί στο σύνολό τους. Στον ΕΚΧ Σχολείο έγιναν δύο live οικονομικής ενίσχυσης που κάλυψαν μέρος αυτών.

Οικονομική ενίσχυση από συλλογικότητες της πόλης ώστε να καλυφθεί το συνολικό ποσό (1.300 ευρώ) είναι αναγκαία.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος | Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μάρτιος 14h