Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στους χώρους αγώνα που δέχθηκαν επίθεση

Αλληλεγγύη στους χώρους αγώνα που δέχθηκαν επίθεση από το κράτος / Μικροφωνική-συγκέντρωση στο Παράρτημα.

Μικροφωνική-συγκέντρωση στο Παράρτημα για τις εκκενώσεις.

Τετάρτη 15/3 στις 18:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στις 13 Μαρτίου ξημερώματα Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους. Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν η κατάληψη στην οδό Αλκιβιάδου στα Εξάρχεια όπου περίπου 125 μετανάστες που ζούσαν στον κτήριο μεταφέρθηκαν στα κελιά της Πέτρου Ράλλη για να εξοριστούν στη συνέχεια σε hot spots και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Villa Ζωγράφου με τη σύλληψη 7 συντρόφων στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Η κατασταλτική μανία του κράτους συνεχίστηκε με την εισβολή μπάτσων και δικαστών στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου το πρωί της ίδιας μέρας προξενώντας υλικές ζημιές αλλά και την αφαίρεση 600 ευρώ από το ταμείο του στεκιού που προορίζονταν για δικαστικά και ιατρικά έξοδα συντρόφων.

Τα παραπάνω γεγονότα έρχονται να επαληθεύσουν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της κρατικής εξουσίας με κάθε τρόπο όπως και την εξυπηρέτηση του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Το κράτος έχει συνέχεια, με την παρούσα κυβέρνηση να εξακολουθεί να εφαρμόζει τις πιο σκληρές πρακτικές πάνω στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα μέσω των μνημονίων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την ισοπέδωση εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων από τους αγώνες του κινήματος. Εν όψει της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές που προβλέπει την λήψη νέων μέτρων και την περαιτέρω εξαθλίωση των από τα κάτω, επιλέγει με τις βίαιες εκκενώσεις να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, καθησυχάζοντας παράλληλα το λυσσασμένο δεξιό ακροατήριο που διψάει για νόμο και τάξη. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των εκκενώσεων το 2013 επί κυβέρνηση Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε αυτές τις πρακτικές και συμμετείχε στα κινήματα αλληλεγγύης όπως έκανε και σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα προσπαθώντας να αντλήσει πολιτική υπεραξία. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο, πως οι διαχειριστές του κράτους και των ζωών μας, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, προς διαφύλαξη της εξουσίας και των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, επιτίθενται στον κόσμο του αγώνα και τις δομές του, που αντιστέκονται καθημερινά και αδιαμεσολάβητα, αμφισβητώντας έμπρακτα την κυριαρχία τους επάνω στις ζωές μας.

Η εκκένωση της κατάληψης στην οδό Αλκιβιάδου (το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό), έγινε με την αιτιολογία της στέγασης ασυνόδευτων παιδιών υπό την εποπτεία του Ερυθρού Σταυρού, την στιγμή που στην κατάληψη ήδη στεγάζονταν οικογένειες μεταναστών μέσα σ' αυτές και παιδιά. Η κίνηση αυτή συνάδει άψογα με την πολιτική της Ευρώπης- Φρούριο πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα, που θέλει τους μετανάστες κλεισμένους σε hot- spots, πλήρως ελεγχόμενους, μακριά από τον αστικό ιστό και τον ντόπιο πληθυσμό. Έτσι, μέσα από τις ΜΚΟ, η έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων, που γίνεται με ίσους όρους μεταξύ τους, θεσμοθετείται και μετατρέπεται κατ'αυτόν τον τρόπο σε φιλανθρωπία.

Παράλληλα με τη διαστρέβλωση του όρου της αλληλεγγύης οι ΜΚΟ συνεργαζόμενες άριστα με το κράτος, που τους αναθέτει το ρόλο της διαχείρισης των μεταναστών, όχι μόνο δεν τους παρέχουν τα απαραίτητα, αλλά κερδοσκοπούν από την όλη κατάσταση. Οι ΜΚΟ είναι κοινωνικά και οικονομικά πλυντήρια για πολλούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, πηγή πλουτισμού για άλλους, και σαφέστατα έχουν καίρια θέση σε μια σειρά οικονομικών σφαιρών και διαχείρισης κονδυλίων. Η πραγματικότητα είναι τουλάχιστον η επαλήθευσης τω ν παραπάνω, με τις συνθήκες στα περισσότερα θεσμικά αναγνωρισμένα μέρη εγκλεισμού των μεταναστών να είναι άθλιες, κάτι που οδηγεί σε θανάτους, τραυματισμούς, περαιτέρω εξαθλίωση.

Σε μία εποχή όπου η όλο και εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, οι αυτοοργανωμένες και από τα κάτω δομές αγώνα μπαίνουν στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής . Αυτό που ορθώνεται απέναντι μας ενοποιείται και προσπαθεί με κάθε μέσο να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιστάσεις στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αγωνίζονται. Δεν θα αφήσουμε τους κυρίαρχους να καθορίσουν τα μέσα που επιλέγουμε. Να απαντήσουμε στην κοινωνική βαρβαρότητα, η οποία κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ή με τα προσωπεία ή με την κοινωνική επανάσταση.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας / κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο Παράρτημα / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570510/


Συγκέντρωση - Μικροφωνική αλληλεγγύης στους χώρους αγώνα που δέχτηκαν επίθεση απο το κράτος και το κεφάλαιο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και εκκένωσαν στην Αθήνα τη στέγη προσφύγων στο Δρακοπούλειο κέντρο και την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Στην συντονισμένη αυτή επιχείρηση προσήγαγαν 7 συντρόφους από τη Βίλα Ζωγράφου και 127 πρόσφυγες από την κατάληψη προσφύγων, ανάμεσά τους 37 παιδιά, τους οποίους μετέφεραν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη για καταγραφή, πριν τους στοιβάξουν σε κάποια από τα «φιλόξενα» στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Λίγους μήνες μετά τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείο, Hurriya και Μανδαλίδειο) και μερικά χρόνια έπειτα από τις μαζικές εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, το κράτος συνεχίζει να στέλνει σταθερά στο σύνολο της κοινωνίας το μήνυμα ότι όσοι αντιστέκονται στα σχέδιά του και αγωνίζονται για να ξεφύγουν από το μέλλον που τους επιφυλάσσεται, βρίσκονται στο στόχαστρο.

Αντλώντας τη δύναμή του από τον μονοπωλιακό του ρόλο στη ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων, το κράτος ξεριζώνει κάθε πρωτοβουλία από τα κάτω που το παρακάμπτει, ώστε να φαίνεται η διαμεσολάβησή του σε κάθε πτυχή της ζωής μας ως θεμιτή και αναγκαία. Χώροι απελευθερωμένοι μέσα στο ασφυκτικό αστικό πεδίο, χώροι αυτοοργανωμένοι, που αποτελούν, πέρα από εργαλεία του ίδιου του κινήματος, πρόταση αντίστασης στο απάνθρωπο σύστημα που μας έχει επιβληθεί, αποτελούν απειλή για το κράτος, γι' αυτό και τους πολεμάει με τόση λύσσα. Ο σχεδιασμός για τους μετανάστες είναι να καταγραφούν, να παραμείνουν μαντρωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκομμένοι από την τοπική κοινωνία και σε πλήρη εξάρτηση από το κράτος και τις συνεργαζόμενες ΜΚΟ, ώστε να μπορούν να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, είτε ακόμα και ως διαπραγματευτικό χαρτί ή μέσο απειλής σε διακρατικές συμφωνίες.

Ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των μεταναστών, άλλωστε, είναι μια κερδοφόρα δραστηριότητα. Τα περίφημα «κέντρα φιλοξενίας» προσφέρουν χρυσές ευκαιρίες σε μεγαλοεπιχειρηματίες που αναλαμβάνουν την κατασκευή, τη σίτιση (catering), τη φύλαξη κτλ των χώρων, καθώς και σε ΜΚΟ. Το κεφάλαιο έχει και αυτό κάθε λόγο να θέλει να κλείσουν αυτοοοργανωμένοι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και αγώνα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατάληψης Στρούγκα (Ν. Φιλαδέλφεια), η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις από τα πιστά σκυλιά του επιχειρηματία Μελισσανίδη. Πριν λίγες μόλις μέρες αγωνιστές που συμμετέχουν στη διαχείριση της κατάληψης βρέθηκαν υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. Ο Μελισσανίδης προκειμένου να χτίσει το πολυπόθητο, για τους οπαδούς του και για τα κέρδη του, γήπεδο, επιφυλάσσει για τη γειτονιά μια τεράστια μάζα από μπετόν στη θέση ενός πάρκου, στήνοντας μια τεράστια μπίζνα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Η όποια φωνή αντίστασης ξεπηδάει στην γειτονιά έχει να αντιμετωπίσει τα σκυλιά του καπιταλιστή. Οι επιθέσεις αυτές σηματοδοτούν την επιβολή των όρων του κεφαλαίου πάνω στην τοπική κοινωνία.

Ως κομμάτι των από τα κάτω αλλά και ως αναρχικοί, αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Η υπεράσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων των αφεντικών σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη και κομβική για την συγκρότηση των από τα κάτω απέναντι στην καπιταλιστική λαίλαπα, αποτελεί εχθρική στάση απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον κόσμο του αγώνα άλλα και την κοινωνία ευρύτερα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές και θα υπερασπιστούμε τις δομές αγώνα στο πλευρό των συντρόφων μας. Η κοινωνία θα σηκώσει το ανάστημά της απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο αλλά και επίδοξους σωτήρες των αφεντικών, και θα περάσει από πάνω τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3 18.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤOYΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ατραπός, 15/3/2017

πηγή : http://atrapos.espivblogs.net/2017/03/15/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7/