Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων

Τα ξημερώματα Δευτέρας 13/03/2017 το κράτος πραγματοποίησε μια συντεταγμένη επίθεση ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης μεταναστ.ρι.ών Αλκιβιάδου 4 εκκενώνονται και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου δέχεται εισβολή από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την εκκένωση συνελήφθησαν και διώκονται 7 σύντροφοι/ισσες που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου, ενώ 127 μετανάστ.ρι.ες μεταφέρθηκαν στην Π.Ράλλη.

Αναγνωρίζουμε αυτή και κάθε επίθεση που πραγματοποιούν οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί ως χτύπημα πρός όλο το ανταγωνιστικό κίνημα και καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συστράτευση ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς.

Καλούμε όλες τις καταλήψεις, τις συλλογικότητες καθώς και κάθε αλληλέγγυα/ο σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων και την συνδιοργάνωση δράσεων, την Παρασκευή 24/03 στις 18.00, στο κτίριο Γκίνη.

Οι καταλήψεις είναι χώροι απελευθερωμένοι
Ούτε σπιθαμή γης στους εξουσιαστές.

Συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στις εστίες αγώνα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570602/


At dawn of Monday 13/03/2017, the state made an organized attack against the people of struggle. The Open Social Space Vila Zografou and the housing squat of migrants, Alkiviadou 4, were evacuated, and the Self-managed 'Stamping ground' of Agrinio was invaded by the repressive powers of police. During the evacuation 7 comrades were arrested and taken to court, who took the political responsibility for the squat Vila Zografou, while 127 migrants were tranfered to P.Ralli.

We recognize this and every assault of the authoritarian mechanisms as an attack to the whole movement and we invite the people of struggle to fight cooperatively against our common enemies.

We invite all the squats, collectives, as well as every person in solidarity to an open assembly for the defence of the squats and the coorganization of actions, on Friday 24/03 at 18.00, in Gkini building in Polytechneio.

Squats are liberated spaces
Not an inch of ground to the authoritarians.

Assembly for solidarity to the squats and communities of struggle

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68595/


1 2 3 4 5

Παρασκευή,24/3 κάλεσμα στην ανοικτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων

Καλούμε στην ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων Παρασκευή 24/03 στις 18.00, στο κτίριο Γκίνη.

https://athens.indymedia.org/event/68577/

Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570781/


1 2 3 4 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 13/3/2017, τα καθεστωτικά τάγματα εφόδου είσέβαλαν σε 2 κατειλλημένους χώρους, τη Βίλα Ζωγράφου και μία κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών στην οδό Αλκιβειάδου. Στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών και των πολιτικών τους προισταμένων οι καταληψίες δεν διαχωρίζονται. Τόσο οι κοινωνικές καταλήψεις, όπως η Βίλα Ζωγράφου, όσο και καταλήψεις στέγης μεταναστών, όπως αυτή στην οδό Αλκιβειάδου, όσο και οι πολιτικές καταλήψεις, πρέπει να ξεριζωθούν απο το νέο αστικό περιβάλλον.

Η νέα αρχιτεκτονική των ευρωπαϊκών κρατών και μητροπόλεων επιβάλλει με στρατιωτικούς όρους το καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Για όποιον δεν το αποδέχεται υπάρχει μια θέση στο εργασιακό κάτεργο, στο κοινωνικό περιθώριο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές, στην φυσική εξόντωση.

Οι αναβαθμισμένες επιχειρησιακά και σχεδιαστικά εισβολές, παρόμοιου τύπου με της Θεσ/νικης τον περασμένο χρόνο, φανερώνουν την ενότητα των σκοπών και σχεδιασμών συνολικά του καθεστώτος. Δείχνουν το μακροπρόθεσμο του πλάνου της καταστολής η οποία εμπλέκει όλο το φάσμα των πλοκαμιών της κρατικής και καπιταλιστικής μηχανής. Με οδηγό χρήσης τις εισβολές του '12 σε Αθήνα και επαρχία, αρχι-εκτελεστή τον Καμίνη και τα υπόλοιπα κατακάθια του αστικού κόσμου (φορείς, εταιρείες, εκκλησία, μπάτσοι, δικαστές, ΜΜΕ), επιχειρούν να λεηλατήσουν όσα έχουν κατακτήσει οι αγώνες εδώ και χρόνια. Η υποχώρηση του κινήματος και οι εσωτερικές μας αδυναμίες αποτελούν το κατάλληλο έδαφος για να επελάσει η καταστολή.

"Οι καταλήψεις αποτελούν ένα από τα πραγματικά απελευθερωμένα εδάφη του κοινωνικού, ταξικού και πολιτικού αγώνα. Ενυπάρχουν και δρουν αλληλένδετα και οργανικά μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο και τα υπόλοιπα εδάφη αγώνα όπως τα στέκια, τα κοινωνικά κέντρα και οι πολιτικοι χώροι αγώνα."

Υπάρχουν, ταυτόχρονα ως κοινό σημείο αναφοράς για τους καταπιεσμένους και τους κυνηγημένους απο το κράτος και το κεφάλαιο, αλλά και μια ζωντανή προοπτική κοινωνικής απελευθέρωσης.. Οι κοινότητές μας βαδίζουν μαζί με την συνολική κίνηση για τον αγώνα ενάντια στην τυραννία.

"Σήμερα όσο ποτέ καλούμαστε να ενισχύσουμε ποσοτικά και ποιοτικά τους απελευθερωμένους χώρους και εδάφη, να διευρύνουμε την παρουσία τους και να τα γειώσουμε με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, επίδικα και αγώνες. Η άρνηση των ψευδεσθήσεων περί νησίδων ελευθερίας σε ένα κόσμο που φλέγεται, των συμβιβασμών με τους οποίους μας εκβιάζουν οι εξουσίες, τις αυταπάτες ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε χωρίς διαρκή αγώνα μέσα στις κοινότητές μας, απέναντι στον πολιτισμό της κυριαρχίας και τους μηχανισμούς του, αποτελούν βασική προϋπόθεση, για την ανατροπή του υλικού και υπαρξιακού τέλματος, μέσω της ανατρεπτικής αυτοοργάνωσης."...

..."Καθήκον μας στη νέα περίοδο είναι η ενίσχυση της οργανικής και λειτουργικής σχέσης των απελευθερωμένων-κατειλλημένων χώρων αγώνα... ...συνολικότερα, με στόχο και σκοπό την συγκρότηση της κοινοτικής τους σχέσης για την άμυνα, τον συντονισμό και την διάχυση τους στο κοινωνικό πεδίο. Η αμέριστη και συντροφική αλληλεγγύη είναι το πολυτιμότερο όπλο μας. Το δίκιο και η οργή, οι πιο αξιόπιστοι φίλοι μας. Οι σημερινές συνθήκες υλικής φτώχειας και ανθρώπινου καταναγκασμού απαιτούν οι καταλήψεις να συνεισφέρουν στην επαναστατική αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών".

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στηρίζουμε το κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων

Παρασκευή 24/3/2017 - 6.00μ.μ. - Ε.Μ.Π. (κτίριο Γκίνη)

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

16/3/2017

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570840/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων

Η Βίλα Ζωγράφου είναι ακόμα μία από τις πολλές καταλήψεις και εστίες αγώνα που χτυπήθηκαν από το Κράτος και το παρακράτος. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι στο στόχαστρο, γιατί αποτελούν τους χώρους όπου οικοδομείται καθημερινά "από τα κάτω" ένας ζωντανός πολιτισμός αγώνα. Είναι χώροι ελεύθερης διάδοσης ιδεών, πολιτικής ζύμωσης και ποικιλόμορφης δραστηριοποίησης για πάρα πολύ κόσμο. Αποτελούν σημείο ελεύθερης συνάντησης, έκφρασης, δημιουργίας σχέσεων και καλλιέργειας συνειδήσεων ενάντια στην αποξένωση και την εξαθλίωση που χαρακτηρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση των καταλήψεων που καλεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και στις Εστίες Αγώνα.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570914/


1 2 3 4 5

Κείμενο και κάλεσμα στήριξης της ανοιχτής συνέλευσης για την υπεράσπιση των καταλήψεων

post image


ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΡΙΣΕΙ Η ΟΡΓΗ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/03/2017, το κράτος προχωρά σε μαζική κατασταλτική επίθεση ενάντια στον κόσμο των καταλήψεων. Στόχοι της επίθεσης, αυτή την φορά είναι ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης μεταναστ.ρι.ών Αλκιβιάδου 4, που εκκενώνονται άμεσα από τους μπάτσους. Παράλληλα, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου δέχεται εισβολή από τα ένστολα καθάρματα της εξουσίας και ο χώρος δέχεται πολλαπλές υλικές φθορές. Επίσης, κλέβεται το ταμείο του στεκιού (600 ευρώ για δικαστικά έξοδα). Κατά τις εκκενώσεις πραγματοποιούνται συλλήψεις και ως αποτέλεσμα διώκονται 7 σύντροφοι/ισσες, που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου.

Όταν το κράτος ή το παρακράτος μας χτυπούν επιθετικά την πόρτα, έρχεται η στιγμή της σύνταξης ενός επικήδειου. Εκεί καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση συνθηματολογικές μεγαλοστομίες, ανεδαφικές απειλές απάντησης και επικρατεί η χαρμολύπη του μνημόσυνου. Σχεδόν ποτέ δεν βρίσκει καρποφόρο έδαφος η αυτοκριτική, που όλοι οφείλουμε να κάνουμε. Πολύ «αίμα» χύνεται μονάχα στις μεγαλόστομες δηλώσεις μας και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι καιρός τα προτάγματα, που πηγάζουν από τα αξιακά μας να απεγκλωβιστούν από τη φαινομενικότητα της θεωρίας, να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά, ώστε να εδαφικοποιούνται, μέσω της πραγμάτωσης τους, στο παρόν μας, στο εδώ και στο τώρα. Αυτή την στιγμή ο πόλεμος μαίνεται. Πέρα από τις αποκλίσεις στις πολιτικές αναλύσεις/πρακτικές και πέρα τις αγκυλώσεις, που καθιστούν την «αγωνιστική ενότητα» δυσπρόσιτη. Κάθε φορά, που το κράτος μας χτυπά επιθετικά την πόρτα πρέπει να απαντάμε απρόβλεπτα. Όχι να κάνουμε τους κουφούς.

Ήρθε η ώρα κάθε κατάληψη και στέκι να αντισταθεί και να υπερβεί τις μεθοδεύσεις του κράτους και του παρακράτους έξω από τα προκαθορισμένα όρια .Ας γίνουμε ευφάνταστα ακατανόητοι και δημιουργικά αιφνιδιαστικοί.Μας το έχει δείξει η ιστορία ποικιλοτρόπως, πως δε μπορούν να καταστείλουν αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Δεχόμαστε κάθε πλήγμα του κράτους υπό το πρίσμα επαναστατικής αλλοχειρίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και συνενοχής (μας) στον αναρχικό αγώνα. Όποτε χτυπάνε έναν από εμάς, μας χτυπάνε όλους. Οι κατειλημμένοι χώροι ασχέτως διαφοροποιήσεων, είναι απελευθερωμένα εδάφη, πολιτικές μήτρες αλλά και ορμητήρια, απαλλοτριωμένα από την κυριαρχία.

Καιρός να αρχίσουν να μιλάν οι πράξεις. Είμαστε στο εδώ και στο τώρα, στεκόμαστε μαχητικά και αλληλέγγυα, περιφρουρούμε και υπερασπιζόμαστε πολύμορφα μέχρι τέλους τις καταλήψεις, τα στέκια, τις κοινότητες του αγώνα. Το να απελευθερώνουμε ένα έδαφος σημαίνει ότι προχωράμε σε αντεπίθεση. Αυτό ας το θυμούνται καλά οι δικαστές, οι μπάτσοι και οι πάσης φύσεως κρατικοί και παρακρατικοί ρουφιάνοι.

Με την σειρά μας καλούμε στην ανοιχτή συνέλευση για την μαχητική υπεράσπιση των καταλήψεων και την συν οργάνωση δράσεων, την Παρασκευή 24/03 στις 18.00, στο κτίριο Γκίνη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11

Επιπρόσθετα, αναρτήθηκαν και δύο πανό για το ζήτημα της αλληλεγγύης στις καταλήψεις

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570965/