Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση για την υπόθεση της κατάληψης Acta et Verba

Πάντα ανίκανοι να νικήσουν, αυτό που δε θα είναι ποτέ ικανοί να αντιληφθούν

Αθήνα 20/12/2012: εκκενώνεται η επί 23 χρόνια κατάληψη Vila Amalias επί των οδών Αχαρνών και Χέυδεν. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9/1/2013 ανακαταλαμβάνεται το κτίριο από 92 συντρόφους και συντρόφισσες και πραγματοποιείται η δεύτερη εκκένωση του μεγάλου σπιτιού. Την ίδια μέρα εκκενώνεται και η κατάληψη Σκαραμαγκά.

Γιάννινα 6/4/2015: εκκενώνεται η κατάληψη Acta et Verba στην οδό Κουρεμένου 5 στην περιοχή του Πλατάνου. Οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι που βρέθηκαν έξω από το μικρό σπίτι, συγκρούστηκαν με τις ομάδες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, οι οποίες είχαν κατακλύσει την περιοχή. Πέντε μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11/4/2015,το σπίτι ανακαταλαμβάνεται από συντρόφους/ισσες και ξαναπαίρνει ζωή.

Θεσσαλονίκη καλοκαίρι 2016: με μια μεγαλειώδη επιχείριση από πλευράς κράτους, εκκενώνονται οι καταλήψεις: Ορφανοτροφείο στην περιοχή της Τούμπας και Turtle Corner στο κέντρο, όπου στεγάζονταν μετανάστες, και η κατάληψη στη λεωφόρο Νίκης.

Αθήνα και Αγρίνιο 13/3/2017: σε μια συντονισμένη κατασταλτική επιχείριση εκκενώνονται οι καταλήψεις: στην Αθήνα η Βίλλα Ζωγράφου, όπου πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, και η στέγασης μεταναστών στην οδό Αλκιβιάδου, όπου 127 μετανάστες μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή τους σε κέντρα κράτησης, και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Αγρίνιο, το οποίο ανακαταλήφθηκε μετά από λιγες ώρες.

Οι παραπάνω εκκενώσεις παρότι πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές πολιτικές συγκυρίες και χρονικό πλαίσιο μεταξύ τους, όλες στόχευαν ξεκάθαρα στο να πλήξουν το κίνημα των καταλήψεων και ότι αυτό προωθεί.

Το κράτος και τα αφεντικά γνωρίζουν ότι δεν είναι τα ντουβάρια των κτιρίων που κάνουν τις καταλήψεις επικίνδυνες, αλλά τα προτάγματα τους που παίρνουν μορφή μέσα σ'αυτές. Προτάγματα που έρχονται σε σύγκρουση με ένα σύστημα που «υποστηρίζει» τον ιερό θεσμό της ιδιοκτησίας την ίδια στιγμή που προβαίνει σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, που κόβει το νερό και το ρεύμα από χιλιάδες σπίτια, που χτυπάει κάθε κεφάλι το οποίο τολμάει να σηκωθεί. Για αυτό και επιλέγει να χτυπάει τις καταλήψεις αντιλαμβανόμενο ότι αυτές αποτελούν αγκάθι στα σχέδια του. Και για αυτό για εμάς η υπεράσπιση τους, αποτελεί κομβικό σημείο αφού τις θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι στον αγώνα ενάντιά του.

Επιλέγουμε να στεγαζόμαστε μέσα σε αυτές, την στιγμή που χιλιάδες σπίτια ρημάζουν εγκαταλελειμένα και άδεια από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες τους» όχι με την λογική της καβάτζας η οποία κυριαρχεί, αλλά γιατί η στέγη για εμάς αποτελεί βασικό αγαθό, για το οποίο δεν πρέπει να πληρώνουμε κανένα νοικοκυραίο και καμία real estate. Για αυτό δεν αποβλέπουμε στο να γίνουμε ιδιοκτήτες, αλλά στο να τα χρησιμοποιήσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, συλλογικά, σεβόμενοι πάντα τη διαφορετικότητα του καθενός και της καθεμίας.

Επιλέγουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας μέσα στις καταλήψεις όχι με την λογική της ανάθεσης αλλά με βάση την αυτοοργάνωση και τη συμμετοχικότητα, μακριά από πεφωτισμένους σωτήρες και λογικές οικονομικού κέρδους. Για εμάς το μεγαλύτερο κέρδος και το μεγαλύτερο στοίχημα ουσιαστικά, σε μία κοινωνία που όλοι περιμένουν ένα σωτήρα, είτε αριστερό τύπου Τσίπρα, είτε εθνικοσυνωμοσιολόγο τύπου Σώρρα, είτε οποιουδήποτε επίδοξου διαχειριστή της εξουσίας, είναι η ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Στοχεύουμε στο χτίσιμο της κουλτούρας του αγώνα σε όλες τις γειτονιές ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Επιλέγουμε τέλος να υπερασπιζόμαστε πολιτικά τις καταλήψεις σε όλα τα πεδία όταν δέχονται επίθεση είτε από το κράτος και τους προστάτες του είτε από τους «ιδιοκτήτες» και τα τσιράκια τους. Για αυτό το λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους των καταλήψεων Acta et Verba στα Γιάννινα και Vila Amalias στην Αθήνα, που δικάζονται στις 17 και 28 Μαρτίου αντίστοιχα, καθώς και στους συλληφθέντες της κατάληψης Βίλλα Ζωγράφου. Η καταστολή και οι καταδίκες από πλευράς κράτους δεν μας κάμπτουν, αλλά αντιθέτως μας υπενθυμίζουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3 9:00

Κατάληψη Αντιβίωση, Κατάληψη στέγης Σαχίνη 3, Κατάληψη στέγης Acta et Verba, Κατάληψη στέγης Μπρούκλυν

πηγή : http://antiviosi.espivblogs.net/2017/03/15/%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5/