Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στις 11.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης

Την Κυριακή 19/3, ο κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους επέλεξε να χτυπήσει την αντιφασιστική διαδήλωση του Λευκού Πύργου, η οποία είχε καλεστεί ενάντια στη σύναξη του φασιστικού συρφετού του Ιερού Λόχου και λοιπών φασιστικών παραφυάδων, επίδοξων κυνηγών προσφυγόπουλων στα σχολεία, συλλαμβάνοντας 3 συντρόφους, εκ των οποίων ο ένας μέλος της συλλογικότητάς μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη μία συναγελάζεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα στα Ιωάννινα, και από την άλλη ο εκτελεστικός βραχίονας του κράτους χτυπάει και συλλαμβάνει αντιφασίστες αναρχικούς. Από τη μία η κυβέρνηση εκκενώνει καταλήψεις, συνεχίζοντας την επίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την εκκένωση των τριών καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών στη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη κάνει πλάτες στους φασίστες του Ιερού Λόχου και της Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου, δηλαδή σε κυνηγούς παιδιών μεταναστών και προσφύγων, κινητοποιώντας τον κατασταλτικό μηχανισμό για την προστασία τους.

Την δευτέρα 20/3 οι 2 σύντροφοί μας, μιας και ο ανήλικος σύντροφος αφέθηκε από το βράδυ της Κυριακής, περνούσαν από εισαγγελέα. Η εισαγγελέας φυσικά δεν αρκέστηκε στις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες, κατηγορώντας τους συντρόφους μας για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, οπλοκατοχή, απόπειρα σωματικής βλάβης σε μπάτσους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε «πολίτη» και στον ένα από τους δυο ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης που ήταν καλεσμένη στο άγαλμα Βενιζέλου, κινήθηκε με πορεία προς τα δικαστήρια. Με το που έφτασε η πορεία στα δικαστήρια, οι μπάτσοι έκλεισαν την είσοδο βάζοντας όρους στους συγκεντρωμένους, που φυσικά δεν τους συζήτησαν καν, επικράτησε ένταση και οι μπάτσοι έριξαν χημικά σε όλη την είσοδο των δικαστηρίων. Τέλος βέβαια 100 και πλέον σύντροφοι βρέθηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα και με το πέρας της διαδικασίας ακολούθησε πορεία προς το άγαλμα Βενιζέλου, ακολουθούμενη από 2 διμοιρίες. Οι σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι και περνάν αυτόφωρο την Τετάρτη 22/3 στις 12.00.

Γίνεται για ακόμη μία φορά σαφές ότι στο στόχαστρο του Κράτους βρίσκεται το αντιφασιστικό και αναρχικό κίνημα και ο κόσμος του αγώνα. Ας τους γίνει ξεκάθαρο ακόμη μία φορά: Κάθε φασιστική πρόκληση δε θα μένει αναπάντητη. Κάθε επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα, θα έρχεται αντιμέτωπη με την αλληλεγγύη μας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Τετάρτη 22/3 στις 11.00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -ΟΣ-

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2017/03/20/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 απο τους 3 συλληφθέντες από αντιφασιστική 19/3

Ενημέρωση από αντιφασιστική 19/3Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τα καλέσματα ,τελευταίας στιγμής, διαφόρων εθνικιστικών- φασιστικών οργανώσεων, πρωτοσταντούντος του ιερού λόχου, ενός συνοθυλεύματος φασιστών και εφέδρων ειδικών δυνάμεων, με ''πατριωτικά'' προτάγματα. Κατά την διάρκεια της αντισυγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο έλαβαν μέρος συγκρούσεις μεταξύ οργανωμένων αντιφασιστών/τριων και προκλητικών φασιστοσιχαμάτων, οι οποίες και οδήγησαν στην σύλληψη 3 συναγωνιστών. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σήμερα το πρωί οι 2 από τους 3 συναγωνιστές είχαν δικαστήριο το οποίο πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22/3/17 στις 12.00, ενώ ο 3ος αφέθηκε ελεύθερος χθες το βράδυ, ως ανήλικος.

Αλληλεγγύη στους διωκώμενους συλληφθέντες, να μην αφήσουμε κανέναν και καμία μόνο του στα χέρια του κράτους και της αστικής διακιοσύνης του!

Να υψώσουμε αναχώματα στην φασιστική απειλή και στο μισαλλόδοξο κόσμο που θέλει να επιβάλλεί.!

Κατάληψη libertatia

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2017/03/1...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Την Κυριακή φασίστες της πόλης καλούσαν σε εκδήλωση/πορεία μίσους και εθνικιστικής προπαγάνδας. Για ακόμα μία φορά φοβισμένοι δεν είχαν ανακοινώσει το μέρος της συγκέντρωσής τους μέχρι τις 11:00, με σκοπό να μην προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε.

Αλλά σίγουρα ήταν γελασμένοι αν νόμιζαν ότι θα καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα επιλέξαμε να βρεθούμε απέναντι τους και στο μίσος τους δηλώνοντας ότι δεν θα τους αφήσουμε καμία σπιθαμή γης σε αυτούς αλλά σε άλλα καθάρματα.

Το μέρος που επέλεξαν να κάνουν τη φασιστομάζωξη τους ήταν ο Λευκός Πύργος. Από το πρωί της Κυριακής βρίσκονταν εκεί νομίζοντας ότι αυτό θα μας απέτρεπε από το να πάμε. Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν εξόφθαλμη και υπέρ του δέοντος προκλητική.

Συντρόφισσες και σύντροφοι μόλις πληροφορηθήκαμε το μέρος που βρίσκονται πήγαμε στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου ήταν και το κάλεσμα μας. Στη συνέχεια όπως είχαμε ανακοινώσει και στο ίδιο το κάλεσμα, προσεγγίσαμε το μέρος που βρίσκονταν οι φασίστες. Από την αρχή είδαμε τις διαθέσεις της αστυνομίας, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης τους και την απομάκρυνσή μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν διμοιρίες σε όλα τα στενά γύρω από εμάς αλλά και αρκετές διμοιρίες ήταν τοποθετημένες απέναντι μας, ενώ αρκετές μηχανές έκαναν την εμφάνιση τους.

Σε μια προκλητική επίθεση (ποδηλάτης που πέρασε μέσα από τους μπάτσους) που δέχτηκε σύντροφος από έναν φασίστα η απάντηση των συντρόφων και συντροφισσών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Ο φασίστας τσακίστηκε όπως του άρμοζε.

Οι μπάτσοι για να μας διαλύσουν έριξαν κρότου λάμψης ενώ συμπλοκές με την αστυνομία ήταν η συνέχεια. Δυστυχώς 3 προσαγωγές ήταν ο απολογισμός αυτής της κατάστασης.

Οι 3 σύντροφοι χτυπήθηκαν και προσήχθησαν. Ενώ βρίσκονται αυτή τη στιγμή την ΓΑΔΘ. Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις.

…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση είναι το όπλο μας…

Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε κάθε είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

Ως ΕΚΧ Σχολείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συντρόφους μας. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22/3 στις 11:00 στα δικαστήρια Θες/νίκης.

Κανένας και καμία μόνος και μόνη στα χέρια του Κράτους.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Τους τσακίζουμε σε γειτονιές, γήπεδα και πλατείες.

ΕΚΧ «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μάρτιος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεια με αφορμή το κάλεσμα του ιερού λόχου. Οι φασίστες έχοντας καταλάβει ότι αυτή η πόλη δεν τους χωράει ανακοίνωσαν την τοποθεσία της συγκέντρωσής τους λίγες ώρες πριν την παραγματοποίησή της.

Στις 11 το πρωί, αντιφασίστες/τριες κινήθηκαν με πορεία από το άγαλμά βενιζέλου προς το λευκό πύργο, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος από κλούβες των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Όταν δόθηκε η αφορμή, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και κατά τις συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές συντρόφων, οι οποίες λίγες ώρες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η απόπειρα των φασιστών να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης απετράπη από τον κόσμο που παρέμεινε συγκεντρωμένος αποκλείοντας κάθε πρόσβαση σε Τσιμισκή-Εγνατία..

Οι σύντροφοι που συνελήφθησαν το μεσημέρι κρατούνται ακόμα και θα περάσουν από αυτόφωρη διαδικασία τη Δευτέρα 20/3 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3 ΣΤΙΣ 11.00

Αναρχική ομάδα Πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μάρτιος 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόλης Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόληςπροσπάθησε να περιφέρει το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε από κοντά, μια κι είτε επέλεγαν να συναθροίζονται μέσω κλειστών καλεσμάτων σε προάστια είτε έβγαζαν καλέσματα στα οποία δεν παρευρίσκονταν. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσε να τους αφήσει ούτε σπιθαμή σε αυτή την πόλη. Στην πόλη των 35000 Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στο Άουσβιτς, στην πόλη που βρήκαν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, στην πολυεθνική και αγωνιστική Θεσσαλονίκη δεν έχουν χώρο τα απομεινάρια των ναζί και των γκοτζαμάνηδων.

Για ακόμη μια φορά το κράτος περιφρούρησε τα 30 θλιβερά καθάρματα του «Ιερού Λόχου», παίζοντας τον ρόλο του «προστάτη της δημόσιας τάξης». Όταν όμως από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας και από την άλλη οι υπερασπιστές του κεφαλαίου, της εξουσίας και της απανθρωπιάς γίνεται φανερό όχι μόνο ότι το κράτος παίρνει θέση αλλά ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται η δεξιά ή η αριστερά. Μέσω λοιπόν μιας άθλιας προβοκάτσιας οι μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και να συλλάβουν 3 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος. Ο σύντροφος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ ενώ οι άλλοι 2 σύντροφοι πέρασαν εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας 20/3 και αντιμετωπίζουν πλέον 6 πλημμελήματα. Στην προσπάθεια της συγκέντρωσης των αλληλέγγυων τη Δευτέρα να εισέλθουμε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στους συντρόφους μας ήρθαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Οι 2 σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι και δικάζονται την Τετάρτη 22/3 στις 12.

Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 22/3, στις 11:00 στα δικαστήρια για να απαιτήσουμε την άρση των διώξεων εναντίον τους.


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
(μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/03/21/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7-4/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 19/3

Την Κυριακή 19/3 τα ανθρωποειδή του ιερού λόχου και οι λοιποί φασίστες της πόλης μας αποφάσισαν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους, διοργανώνοντας άλλη μια από τις «συγκεντρώσεις - φιέστες» τους. Πιστοί στην πάγια, πλέον, τακτική τους δεν είχαν ανακοινώσει τον τόπο της συγκέντρωσης τους παρά μόνο λίγες ώρες πριν. Η καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση κινήθηκε αμέσως προς τον λευκό πύργο, όπου ήταν τελικά το σημείο συνάντησής τους. Την ίδια ώρα, μπάτσοι έσπευσαν να προστατέψουν τους λιγοστούς φασίστες που είχαν ήδη συγκεντρωθεί. Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν την αντιφασιστική πορεία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την σχέση που έχουν με τους φασίστες. Η επίθεση των μπάτσων είχε ως αποτέλεσμα, την σύλληψη τριών συντρόφων μας, ανάμεσα τους και ένα μέλος της συλλογικότητάς μας. Για τον τελευταίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος στην εισαγγελία ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι άλλοι δυο πέρασαν αυτόφωρο τη Δευτέρα από όπου πήραν αναβολή για την Τετάρτη22/3.

Η επιλογή των κατασταλτικών δυνάμεων να χτυπήσουν άλλη μια φορά το αντιφασιστικό κίνημα υπαγορεύεται απευθείας από την κρατική επιταγή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμβαδίζει με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο με τους φασίστες, κάνοντας την συνειδητή επιλογή «να στήνει πλάτες» σε οποιαδήποτε απόπειρα των φασιστών να βγουν στο δρόμο, όπως έκανε και σήμερα. Παίρνει επίσης, την απόφαση να καταστείλει τις δομές του κινήματος και να εκκενώσει καταλήψεις στέγης μεταναστ.ρι.ων (εκκενώσεις τριών καταλήψεων το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατες εκκενώσεις της «Βίλας Ζωγράφου» και της «κατάληψης προσφύγων Αλκιβιάδου 9» στην Αθήνα).

Στην ίδια κατεύθυνση, τη Δευτέρα οι μπάτσοι χτύπησαν τον αλληλέγγυο κόσμο με το που έφτασε στα δικαστήρια με πορεία από το άγαλμα βενιζέλου, κάνοντας χρήση χημικών. Παρολ'αυτά περισσότεροι από εκατό σύντροφοι/φισσες βρεθήκαμε μέσα στην δικαστική αίθουσα δίπλα στους 2 συντρόφους μας.

Οι αντιφασίστες, οι αναρχικοί και ο κόσμος του αγώνα είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να σταθούμε εμπόδιο σε αυτές τους τις επιδιώξεις. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική που έχει επιδείξει το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και γενικότερα στη χώρα, σχετίζεται άμεσα με τη «μυστικοπάθεια» των φασιστών. Οι συλλογικές αντιφασιστικές μάχες που έχουμε δώσει στο δρόμο δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι φασίστες δε χωράνε σε αυτά τα μέρη, όπως και σε κάθε γωνιά της γης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 19/3, Τετάρτη 22/3 στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αντιεξουσιαστικό Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

πηγή : http://asmataxia.espivblogs.net/2017/03/21/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Την Κυριακή 19/3 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή το κάλεσμα των φασιστών του ιερού λόχου. Για άλλη μια φορά οι φασίστες επέλεξαν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική που επιβεβαιώνει την αδυναμία ύπαρξής τους στην πόλη, δηλαδή να ανακοινώσουν την τοποθεσία της συγκέντρωσής τους λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της και να μαζευτούν εν τέλει κάτι γραφικοί από αυτούς στο λευκό πύργο.

Οι αντιφασίστες/στριες της πόλης, που ήταν συγκεντρωμένοι από τις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα εκεί,όπου συνάντησαν κλούβες των ΜΑΤ και τους ΔΙΑΣ παρατεταγμένους απέναντι τους. Όταν δόθηκε η αφορμή, οι μπάτσοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να προστατέψουν τους ομοϊδεάτες τους, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και κατά τις συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές συντρόφων, οι οποίες λίγες ώρες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών ενώ ενας απο αυτούς κατηγορείται επιπλεον με οπλοκατοχή.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι οι φασίστες θα επιχειρήσουν να βγουν στο δρόμο οι αντιφασιστες/τριες απέτρεψαν την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης κλείνοντάς τους κάθε πρόσβαση προς την Τσιμισκή και την Εγνατία.

Οι σύντροφοι που συνελήφθησαν αφέθηκαν αφότου πέρασαν από εισαγγελέα το μεσημέρι της Δευτέρας 20/3 και αντιμετωπίζουν πλέον 6 πλημμελήματα. Πήραν αναβολή για Τετάρτη 22/3 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3 ΣΤΙΣ 11.30

Συλλογικοτητα αναρχικών από τα ανατολικα

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μάρτιος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2 11:00-ΚΑΜΕΝΙΚ

uploaded document

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στεκι "Κάμενικ"


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ!

Την Κυριακή 19/3, ο κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους κινητοποιήθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να επιβάλλει και να προστατέψει την παρουσία μιας δράκας παρακρατικών στο κέντρο της πόλης. Έτσι, η μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση του Λευκού Πύργου, η οποία είχε καλεστεί ενάντια στη σύναξη του φασιστικού συρφετού του Ιερού Λόχου και λοιπών φασιστικών παραφυάδων, επίδοξων κυνηγών προσφυγόπουλων στα σχολεία, αντιμετώπισε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 3 συντρόφων, εκ των οποίων ο ένας μέλος της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο και της Α.Π.Ο.

Την αμέσως επόμενη, Δευτέρα 20/3 και ενώ οι 2 σύντροφοι περνούσαν από εισαγγελέα (ο ανήλικος σύντροφος αφέθηκε από το βράδυ της Κυριακής), η συγκέντρωση αλληλεγγύης που ήταν καλεσμένη στο άγαλμα Βενιζέλου κινήθηκε με πορεία προς τα δικαστήρια. Εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά με δακρυγόνα και χημικά εναντίον των αναρχικών και αντιφασιστών ώστε να εμποδίσουν την είσοδό τους στα δικαστήρια. Τελικά 100 και πλέον σύντροφοι βρέθηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη τους ορίστηκε για την Τετάρτη 22/3.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συναγελάζεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα στα Ιωάννινα, οι επίσημες συμμορίες δολοφόνων του κράτους επιστρατεύονται (επιθέσεις και συλλήψεις αντιφασιστών αναρχικών, συνεχείς εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών και προσφύγων και κατειλημμένων κοινωνικών χώρων αγώνα) ώστε με κάθε ευκαιρία να χτυπηθεί ο κόσμος του αγώνα των από τα κάτω, οι δομές και οι συλλογικότητες της μαχητικής αντίστασης, της ταξικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής αυτοοργάνωσης.

Σήμερα όπου η ακροδεξιά και φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η πιο ακραία έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου διευρύνεται στο πλαίσιο της «Ευρώπης-Φρούριο», η απομόνωση των φασιστών και η σύγκρουση μαζί τους σε κάθε σημείο του κοινωνικού πεδίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Απέναντι στην κατασταλτική και παρακρατική τρομοκρατία, εργαλεία επιβολής του κόσμου του κράτους και των αφεντικών, μόνο ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του κινήματος μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για τη συγκρότηση της κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας. Ως εφαλτήριο για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα περάσει πάνω από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους πάτρωνές τους, για να χτίσει την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

Από της γειτονίες της Αθήνας μέχρι τη Σόφια, το Ωραιόκαστρο, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη… ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 19/3 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΔΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11 Π.Μ.

Αναρχική συλλογικότητα " Κύκλος της Φωτιάς" - μέλος της ΑΠΟ - ΟΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570868/