Τρίτη 16 Μαίου 2017 στις 12.00

Δελτίο αντιπληροφόρησης

Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

banner-antipliroforisis11

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (05/04/17)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

- Το πρωί της Δευτέρας 13/03/17, γύρω στις 7:00 το πρωί, 20 περίπου μπάτσοι μαζί με δικαστική επιμελήτρια εισβάλουν σπάζοντας τα λουκέτα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κανείς από τους συντρόφους στο χώρο. Όπως αναφέρει το Στέκι σε σχετικό του κείμενο, αφού έψαξαν παντού και προξένησαν φθορές, κλέβουν τέσσερις σημαίες και 600 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50ευρώ πιασμένα με λάστιχο που βρίσκονταν στο δεξί συρτάρι της βιβλιοθήκης του καφενείου μέσα σε σχολικό τσαντάκι. Αποχωρούν μετά από λίγη ώρα αλλάζοντας τις κλειδαριές. Σύντροφοι και αλληλέγγυοι λίγες ώρες μετά, περίπου στις 9:30, σπάνε τις κλειδαριές και απελευθερώνουν εκ νέου το χώρο. Στην εξωτερική πόρτα είχε κολληθεί το χαρτί της βίαιης έξωσης από τη δικαστική επιμελήτρια. Τις επόμενες μέρες η αστυνομία μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ και πληροφορίες που διοχετεύει σε δημοσιογράφους, αρνείται ότι μπήκε στο χώρο και ότι περιορίστηκε στο να εκτελέσει την εντολή της έξωσης και να αλλάξει τις κλειδαριές. Το έγγραφο που κολλήθηκε έξω από το κλειδωμένο στέκι, τους έδινε το δικαίωμα μονό μέχρι εκεί, μιας και δεν υπήρχε καμία εντολή κατασχέσεως ή έρευνας. Η εισβολή έγινε αντιληπτή από τη γειτονιά αλλά και κόσμο που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο. Κάπως έτσι, έφεραν σε αμηχανία και τους δημοσιογράφους τους, που βιάστηκαν να αναπαράγουν την εισβολή και ότι επιτέλους εφαρμόστηκε η τάξη. Χωρίς να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση προσπαθούν να τα μπαλώσουν πάλι μέσα από ανεπίσημα δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου αρνούνται τα πάντα. Η εισβολή και η κλοπή είναι ευθύνη όλων των δυνάμεων (δικαστικών - αστυνομικών) στη συγκεκριμένη επιχείρηση εκείνη την ημέρα και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Την επόμενη μέρα, στις 14/03, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία καλεσμένα από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και την κατάληψη Apertus σε αλληλεγγύη με τους χώρους αγώνα που δέχονται καταστολή. Η πορεία με τη συμμετοχή 70 περίπου συντρόφων και δυνατό παλμό ξεκίνησε από το στέκι προς το κέντρο της πόλης για να ολοκληρωθεί και πάλι στο στέκι όπου ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση για την ανάληψη των επόμενων κινητοποιήσεων. Επίσης σχετικό κείμενο με την καταστολή που δέχτηκαν τόσο το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου όσο και άλλοι χώροι εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου. Η συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού και αλληλέγγυοι συνεχίζουν τη λειτουργία του χώρου με καθημερινή παρουσία, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και λειτουργία των αυτοδιαχειριζόμενων δομών του.

- Στις 31/03 είχει οριστεί η δίκη του συμπολίτη μας Ανδρέα Καραγιάννη στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου με τις κατηγορίες «διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών» λόγω κάποιων αναρτήσεων που έκανε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το καλοκαίρι του 2013. Όπως αναφέρει η κατάληψη Apertus σε σχετικό της κείμενο, οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά η στρατηγική του κράτους παραμένει σταθερά η ίδια: καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, εκκενώσεις και εισβολές σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, διώξεις αναρχικών, αντιφασιστών και αγωνιστών, επιβολή πολιτικών ληστρικής εκμετάλλευσης της κοινωνίας και τόσα ακόμα. Επίσης το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι αναφέρει σε σχετικό με την υπόθεση κείμενο πως το έντεχνα στημένο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διώξεων αναρχικών και αντιφασιστών στο Αγρίνιο, φρονηματικού χαρακτήρα και προσχηματικών τύπων. Διώκουν τις πολιτικές και κοινωνικές θέσεις ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία της κοινωνίας από το κράτος και τα ντόπια και διεθνή αφεντικά. Στο Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Ανδρέα Καραγιάννη καλεσμένη από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και από την κατάληψη Apertus στην οποία παραβρέθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης 30-40 περίπου αλληλέγγυοι/ες ενώ άλλοι τόσοι ήταν αυτοί που πέρασαν από το Δικαστικό Μέγαρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης καθώς και ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης και διάφορα πολιτικά κόμματα και φορείς όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου, Ανυπότακτο Αγρίνιο και Λαική Ενότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του Μεγάρου αλλά και γύρω από αυτό επικρατούσε αστυνομοκρατία με πολλές δεκάδες μπάτσων όλων των ειδών ενώ τόσο στην μπροστινή είσοδο του Μεγάρου όσο και πίσω από αυτό υπήρχαν κλούβΑ και λεωφορείο των Υ.Μ.Ε.Τ αντίστοιχα. Η δίκη πήρε αναβολή για τον Μάρτιο του 2018. Με την ανακοίνωση της αναβολής οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

- Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Μαρτίου, οι κρατικοί λειτουργοί έπιασαν δουλειά. Όπως αναφέρει σε σχετικό της κείμενο η κατάληψη Apertus, οι κρατικοί λειτουργοί εισέβαλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης της οδού Αλκιβιάδου στην Αθήνα. Συνέπεια των εισβολών αυτών ήταν η σύλληψη εφτά συντρόφων και συντροφισσών από τη Βίλα Ζωγράφου και 127 μεταναστών και μεταναστριών από την Αλκιβιάδου. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τείνει να ξεπεράσει σε μένος απέναντι στους κατειλημμένους-αυτοοργανωμένους χώρους ακόμη και την κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά την αγαστή συνεργασία με τον γνωστό για τις χριστιανικές ιδέες Άνθιμο στη περίπτωση της κατασταλτικής επιχείρησης εκκένωσης τριών στεγαστικών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη μετά τη διεθνιστική συνάντηση αλληλεγγύης «No Border Camp» (27/06/16), την εκδικητική ισοπέδωση της κατάληψης Ανοικτό 3ο στη Σύρο (17/02), ήρθε η τριπλή επίθεση του πρωινού της 13ης Μαρτίου. Παράλληλα, η κατάληψη Στρούγκα χτυπιέται από τη μαφία και τους πραίτορές της, επειδή συμμετέχει αδιάλλακτα στον αγώνα της υπεράσπισης του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και ορθώνει αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη.

- Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού αναφέρει σε ανακοίνωση της πως το βράδυ της Τρίτης 21/03 προς Τετάρτη 24/03 η αστυνομία συνέλαβε τρεις αγωνιστές από τις γειτονιές του Περιστερίου και της Πετρούπολης ως ύποπτους καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε τοπικό λεωφορείο. Για πάνω από 36 ώρες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και έγινε έρευνα στα σπίτια τους ενώ παρακρατήθηκε και πολιτικό υλικό που δεν υπάρχει στη δικογραφία, προφανώς για λόγους «φακελώματος». Η επίδικη πράξη είχε συμβεί μία ώρα πριν τους συλλάβουν και ένα χιλιόμετρο μακριά. Το μοναδικό «ύποπτο» που έφεραν ήταν η αντιφασιστική τους δράση! Εντοπίστηκαν σε σχολείο να σβήνουν φασιστικά συνθήματα και να κολλούν αντίστοιχες αφίσες. Αυτή η δράση τους στα μάτια των κατασταλτικών μηχανισμών είναι αρκετή για να τους συμπεριλάβει σε ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο αυτών που αντιστέκονται στο συμβιβασμό, στην συνεχόμενη υποβάθμιση της ζωής μας και στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η δίωξη των τριών αγωνιστών δεν έχει στόχο το αυξανόμενο κίνημα αμφισβήτησης της νέας πολιτικής στα εισιτήρια αλλά το συνολικό ταξικό κίνημα, όποιον «κολλάει» στα χαρακτηριστικά της πολιτικής αμφισβήτησης και είναι εν δυνάμει επικίνδυνος για το σύστημα.

- Στις 22/03 στην Καβάλα, εργαζόμενος ως ντελιβεράς σε τοπικό ταχυφαγείο της Καβάλας, δέχτηκε επίθεση κατά τις μεσημεριανές ώρες, από τους δύο γνωστούς παρακρατικούς της ναζιστικής συμμορίας των ΦΟΙΝΙΞ, Τριαντάφυλλο Αλεξανδρίδη και Ανδρέα Ρηγούλη (είναι οι ίδιοι που έβγαλαν όπλο σε συντρόφισσα τον περασμένο χρόνο) μέσα στον εργασιακό του χώρο, σε ώρα αιχμής, μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητριών. Ο σύντροφος οδηγήθηκε από τους εργοδότες του στο νοσοκομείο. Άμεσα, κινητοποιήθηκαν αντιφασίστες/ριες ψάχνοντάς τους στο κέντρο της πόλης, μα δυστυχώς ήταν πολύ αργά, καθώς οι νεοναζί είχαν χωθεί για τα καλά στην τρύπα τους και την θέση τους είχαν πάρει οι μπάτσοι που παρακολουθούσαν το κέντρο.

- Κινητοποιηση πραγματοποιήθηκε στις φυλακες για την απεργια πεινας των κρατουμένων. Πιο συγκεκριμένα η κινητοποίηση συμπεριλάμβανε άρνηση του μεσημεριανου κλεισιματος της φυλακης Κορυδαλλου 12:00 με 15:00, για αλληλεγγυη στους απεργους πεινας, μεχρι την ικανοποιηση των αιτηματων τους τα οποία είναι να τους δεχθουν στο ιεκ της φυλακης.

- Στις 24/03 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από τα Mikel της Καμάρας, της Εγνατίας και της Αγίας Σοφίας, στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την εργατική δολοφονία του 22χρονου που δούλευε ως διανομέας στο κατάστημα της επιχείρησης «Mikel» στον Κολωνό της Αθήνας. Ο εργαζόμενος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 02/03 στην βάρδια του και νοσηλευόταν μέχρι τις 10/03 σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματα του. O θάνατος του 22χρόνου εργαζόμενου δεν αποτελεί απλά ένα εργατικό ατύχημα ή μια «άτυχη στιγμή», αλλά μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των καταγεγραμμένων και μη εργατικών "ατυχημάτων".

- Στις 28/03 είχε οριστεί η δίκη των 91 συντρόφων και συντροφισσών για την ανακατάληψη της Villa Amalias. Η δίκη πήρε αναβολή λόγω παρέλευσης ωραρίου για τις 15/11/17. Από τις 09.00 το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια, εκατοντάδες αλληλλέγγυοι και αλληλέγγυες πλαισίωσαν την συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Υπενθυμίζεται ότι στις ανακατάληψη της Villa Amalias στις 9 Γενάρη 2013 συμμετείχαν οι 91 σύντροφοι και συντρόφισσες που είχαν κληθεί να δικαστούν χθες καθώς και ένας ανήλικος (τότε) σύντροφος ο οποίος και καταδικάστηκε από το δικαστήριο ανηλίκων σε χρηματικό πρόστιμο.

- Στις 30/03 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών-προσφύγων στην Χίο ενας 29χρονος πρόσφυγας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, κάτι που τελικά πράγματι έγινε μετά την αψυχολόγητη αντίδραση αστυνομικού που έπεσε πάνω του και τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο 29χρονος εχει εγκαύματα στο 85% του σώματός του και μεταφέρθηκε στην Αθήνα επειγόντως.

- Το πρωί της 31ης Μαρτίου αντιφασίστες επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της χ.α στην οδό Μεσογείων στην Αθήνα προκαλώντας φθορές σε αυτά. Αρκετές ώρες μετά και κατά την διάρκεια του μεσημεριού 24χρονος φοιτητής δέχεται επίθεση στην περιοχή Ελληνορώσων από αρκετούς παρακρατικούς συμμορίτες της χ.α και ξυλοκοπείται άσχημα με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσκομείο σε άσχημη κατάσταση. Στη συνέχεια μετά από μαρτυρίες συλλαμβάνεται ηγετικό στέλεχος της χ.α, ο Χρήστος Ζέρβας, ιδιοκτήτης καφετέριας, υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων των νεοναζί ο οποίος είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της χ.α, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

- Οι αναρχικοί που μάχονται το ISIS στο Δυτικό Κουρδιστάν ανακοινώνουν νέο Σχηματισμό. Οι Διεθνείς Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις (IRPGF) είναι μια μαχητική ένοπλη αυτο-οργανωμένη και οριζόντια συλλογική εργασία για την υπεράσπιση των κοινωνικών επαναστάσεων σε όλο τον κόσμο, την άμεση αντιμετώπιση του κεφαλαίου και του κράτους, και την προωθήσει του αναρχισμού. Αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει ότι η ηθική δράση απαιτεί ηθική πολιτική. Δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα ή πλατφόρμα, αλλά μάλλον μια ένοπλη συλλογικότητα που αποτελείται από συντρόφους με διαφορετικές θέσεις του αναρχισμού. Η συλλογική ενότητα του IRPGF εκδηλώνεται στην πράξη της μαχητικής δράσης που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της απελευθέρωσης.

- Στις 16/04 θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία το δημοψήφισμα για την αλλαγή του πολιτειακού συστήματος έτσι ώστε ο Ερντογάν να αποκτήσει ακόμη περισσότερη εξουσία. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών - Δημοκρατικό Κογκρέσο των Λαών σε σχετική του ανακοίνωση προτάσει την συμμετοχή στο δημοψήφισμα και το ΟΧΙ στην συγκέντρωση όλων των εξουσιών σε έναν, το Σουλτάνο Ερντογάν. Κάποια από τα βασικά προτάγματα της ανακοίνωσης είναι: "Όχι στη δικτατορία του ενός, άμεση δημοκρατία", "Η κυβέρνηση του ενός σημαίνει φτώχια", "Για τα εργατικά δικαιώματα λέμε όχι στο καθεστώς του ενός", "Ο ένας είναι αδιέξοδο", "Ο ένας χαλάει την οικολογική ισορροπία, καταστρέφει το πράσινο και τη φύση", "Αντίσταση παντού, λέμε όλοι όχι" και "Οι ενωμένοι λαοί θα κερδίσουν παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, το Όχι θα κερδίσει". Για το θέμα του δημοψηφίσματος η Επαναστατική Αναρχική Δράση στην Τουρκία αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση πως εκλογές σημαίνει ότι η εξουσία ή θα συνεχίσει ή θα πέσει. Κάθε κυβέρνηση θέλει να πάρει την έγκριση όλης της κοινωνίας κι αυτό γίνεται με τις εκλογές. Οι αναρχικοί, οι οποίοι δεν δέχονται τη σχέση εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, πρέπει να απέχουν και από τις εκλογικές διαδικασίες που αποσκοπούν στην εξουσία της κοινωνίας. Αυτό δεν είναι ουδετερότητα, στηρίζουμε τον αγώνα για έναν κόσμο όπου δεν θα υπάρχει εξουσιαστής και εξουσιαζόμενος. Είναι ολοφάνερο ότι οι εκλογές δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης θέλησης. Αυτός που σκέφτεται ότι με την ελεύθερη θέληση ασκεί επιρροή και συμμετέχει στη διοίκηση της κοινωνίας, απομακρύνεται με αυτήν την ψευδαίσθηση από την πραγματικότητα της καθημερινότητας. Όλες αυτές οι αδικίες, οι συλλήψεις και η φτώχεια που βιώνουν οι άνθρωποι τους υποδουλώνουν.

- Στις 01/04 πέθανε στην ηλικία των 74 ετών ο συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής Darcus Howe από την ιστορική περιοχή του Brixton στο νότιο Λονδίνο. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του fanzine "Stand Firm" ο Darcus Howe κατάγονταν από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αλλά σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Αγγλία. Ο Darcus ήταν επίσης ένας στρατευμένος αγωνιστής και πολιτικός ακτιβιστής από τις δεκαετίες ακόμη του '70 και '80. Με το που κατέφτασε στην Αγγλία έγινε μέλος των Βρετανών Μάυρων Πάνθηρων το 1970 ενώ έδωσε δεκάδες αγώνες ενάντια στον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, τον φασισμό, την αστυνομική καταπίεση και βία και συμμετείχε σε εκατοντάδες διαδηλώσεις στο Λονδίνο. Μάλιστα το 1977 είχε καταδικαστεί σε τρεις μήνες φυλάκισης εξαιτίας της εμπλοκής του σε ρατσιστικό κρούσμα κατά τη διάρκεια του οποίου ένας συμπολίτης του, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση κάτι που προκάλεσε την επέμβαση του Darcus. Σύντομα όμως αποφυλακίστηκε μετά από μεγάλη καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από αλληλέγγυους.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αντιπληροφόρησης από την ομάδα Radio Active και το Ράδιο Ψαλίδι.

πηγή : https://radiourgia.squat.gr/2017/04/07/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84-4/