Κυριακή 7 Μαίου 2017 στις 10.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση και πορεία για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Όταν η Ευρωπαϊκή ένωση και το ντόπιο εμπορικό κεφάλαιο επιβάλουν να εργαζόμαστε 52 Κυριακές...

Ο διακαής πόθος των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων αλλά και μερίδας των τοπικών εμπορικών συλλόγων επανέρχεται στο προσκήνιο: Στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση καλείται να υπογράψει (κάτι που λέει χωρίς ντροπή ότι θα κάνει, αν πάρει ως αντάλλαγμα τίποτα ψίχουλα για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους) επανήλθε η απαίτηση για άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή.

Θέλουν να μας επιβάλουν να δουλεύουμε 7 στα 7, να σταματήσουμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Να ξεχάσουμε τις οικογένειες μας, την έννοια της ξεκούρασης, του ελεύθερου χρόνου. Για να ξαναπάρουν μπρος οι μηχανές παραγωγής κέρδους για τα αφεντικά, κάθε ώρα από τη δική μας ζωή οφείλει να είναι με τη σειρά της κερδοφόρα είτε τους τη δίνουμε ως μισθωτοί εργάτες, είτε ως καταναλωτές.

Όταν το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου θεσμοθετεί κάθε του προσταγή...

Στην ίδια πρόταση από πλευράς θεσμών, γίνεται αναφορά στο ότι θα συνεχίσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, στο ότι δε θα συναφθούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στο ότι δε επιτρέπονται βελτιώσεις στις εργασιακές σχέσεις (μισθοί, ωράρια κοκ) σε σχέση με όσα έφεραν τα προηγούμενα μνημόνια, ενώ το νέο φορολογικό σύστημα θα επιβάλει φόρους ακόμη και στους περισσότερους από εμάς που ζουν με συντάξεις και μισθούς της τάξης των 500-600 ευρώ. Την ίδια στιγμή ιδιωτικοποιούνται μία σειρά από υπηρεσίες, υποδομές, δημόσιους χώρους. Κι ενώ οι μισθοί όλο και μικραίνουν, και η ανεργία δε λέει να υποχωρήσει, το ήδη αυξημένο κόστος ζωής της εργατικής τάξης και των ευρύτερων κατώτερων στρωμάτων να μεγαλώνει κάνοντας μία σειρά από κοινωνικά αγαθά όλο και πιο δύσκολα προσβάσιμα (νερό, ρεύμα, στέγαση, τροφή, υγεία, μεταφορές).

Αντιλαμβανόμαστε την ψήφιση της Κυριακάτικης εργασίας για 52 φορές τον χρόνο σαν ένα ακόμη μέτρο που έρχεται να μεταφέρει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης από τις πλάτες των ίδιων των καπιταλιστών, στις πλάτες των εργαζομένων, σαν ένα ακόμη μέτρο που θέλει να μας φτωχοποιήσει, να μας εξαθλιώσει, να μας υποδουλώσει περαιτέρω στις επιταγές των αφεντικών. Άλλωστε δεν είναι το πρώτο, ούτε όπως όλα δείχνουν το τελευταίο: Πετσοκομμένοι μισθοί, ελαστικά ωράρια, black friday και λευκές νύχτες για τους εμποροϋπαλλήλους, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, επισφάλεια, απολύσεις, δικαίωμα στα αφεντικά για ανταπεργία, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης με περιορισμό των δυνατοτήτων για απεργία, αύξηση ορίων συνταξιοδότησεις και πόσα άλλα είδαμε και θα δούμε να μας έρχονται στο κεφάλι για επιστρέψει η χώρα "στην ανάπτυξη"...

Είναι η σειρά της εργατικής τάξης να μιλήσει

με τον μόνο τρόπο που μπορεί να ακουστεί και να επιβάλει το δίκιο της

Τα ντόπια και ξένα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους κερδίζουν όσο χώρο εμείς τους έχουμε αφήσει. Κάθε φορά που κοιτάμε το πώς θα τη βγάλει ο καθένας καθαρή μόνος του, κάθε φορά που σιωπούμε μπροστά στο φόβο της ανεργίας, κάθε φορά που πνίγουμε μέσα μας τις ταπεινώσεις τους, κάθε φορά που αναθέτουμε σε άλλους την επίλυση των δικών μας προβλημάτων, των προβλημάτων της τάξης μας, τα αφεντικά μας γίνονται όλο και πιο επιθετικά, όλο και πιο αχόρταγα.

Είναι στο δικό μας χέρι να τους αποδείξουμε πως η έπαρσή τους μπορεί ανά πάση στιγμή να τους βγει ξινή. Είναι στο δικό μας χέρι να τους θυμίσουμε το τί είναι ικανή να κάνει η οργανωμένη, συνειδητοποιημένη εργατική τάξη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Με οργάνωση από τα κάτω και μέσα από σωματεία και εργατικές πρωτοβουλίες, χτίζοντας δίκτυα επικοινωνίας, αλληλεγγύης και αγώνα σε κάθε εμπορικό μαγαζί αλλά και ευρύτερα σε κάθε χώρο εργασίας, με απεργιακές περιφρουρήσεις, διαδηλώσεις, μαχητικές δράσεις βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στην ηττοπάθεια και στο "ρεαλισμό" των αφεντικών και παλεύουμε για ελεύθερο χρόνο, για αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας, για να μην δουλεύουμε και για να μην ζούμε σαν σκλάβοι.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ 8

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (10.00) ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ (12.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Συντονισμός δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα απελευθερωμένα ωράρια/ sintexonismoskexiriakis@exespiv.neext


1 2 3 4 5

30 Κυριακές στην δουλειά

30 Να 'ναι οι ώρες τους!

Δεν τους αρκούσε το ότι δουλεύουμε για λιγότερο από 500 ευρώ, δεν τους αρκούσε ότι είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε σπαστά ωράρια, δεν τους αρκούσε ότι μας απολύουν όποτε γουστάρουν, δεν τους αρκούσαν τα black friday και οι λευκές νύχτες όπου γυρνούσαμε σπίτι με νερικό κλονισμό, δεν τους αρκούσε το ότι προσλαμβάνουν πολλούς από εμάς με voucher για να γλιτώνουν λεφτά, δεν τους αρκεί ότι με το νέο φορολογικό θα πληρώνουν φόρο ακόμη και οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ, δεν τους αρκεί που τα πόδια μας έχουν κιρσούς από την ορθοστασία, δεν τους αρκεί το ότι δεν έχουμε κλαδική συλλογική σύμβαση, δεν τους αρκούν οι απλήρωτες υπερωρίες, δεν τους αρκεί ότι θα δουλεύομε ως τα 67. Με πρόταση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων που εκπροσώπησαν άξια η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό τους προσωπικό, οι εργάσιμες Κυριακές γίνονται τριάντα για τα εμπορικά καταστήματα, μέτρο που όλο και πιο σύντομα φτάνει για όλους τους κλάδους.

Ονομάζουν, κυνικά, εκσυγχρονισμό το τέλος του ελεύθερου χρόνου για χιλιάδες εργαζομενούς στο εμπόριο και ποντάρουν για άλλη μια φορά στο δικό μας φόβο, στη δική μας σιωπή...

'Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, να οργανωθούμε & να παλέψουμε ως τάξη για τα δικά μας συμφέροντα!

Είδαμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όταν αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια της όποιας κυβέρνησης αλλά και στα χέρια γραφειοκρατών συνδικαλιστών που αμφότεροι εφαρμόζουν την πολιτική των αφεντικών στο όνομα μας. Ξέρουμε πως αν συνεχίσουμε να κοιτάμε ο καθένας τον εαυτό του είμαστε καταδικασμένοι να βρεθούμε όλοι μαζί μέσα σε συνθήκες απόλυτης υποδούλωσης, πληρωμένοι όλο και λιγότερο, με μηδενικό ελεύθερο χρόνο, έρμαια απειλών και ταπεινώσεων από τα αφεντικά, δουλεύοντας όλο και πιο εξαντλητικά.

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη ή για να ακριβολογούμε, αυτό που έχουμε ξεχάσει, είναι το πόση δύναμη έχουμε, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που χάρη στη δική μας εργασία πλουτίζουν τα αφεντικά. Κάθε φορά που ως ΤΑΞΗ βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες. Κάθε φορά που οργανωμένα και μαχητικά απεργούμε και σταματάμε την παραγωγική διαδικασία. Κάθε φορά που στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, κάθε φορά που κατεβαίνουμε στο δρόμο, εκεί που το πάνω χέρι το έχουμε εμείς.

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ταξική πρωτοβουλία εμποροϋπαλλήλων/ επικοινωνία: ergaexzomenoi-exemporio@exespiv.neext

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1572871/


1 2 3 4 5

Νομίζετε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα περιοριστεί μόνο στα μαγαζιά;

Με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο επιδιώκει να ικανοποιήσει την μεγαλύτερη επιθυμία του εδώ και καιρό: την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Ετοιμάζονται άμεσα για άνοιγμα των καταστημάτων πάνω από 30 Κυριακές τον χρόνο και ανοίγουν τον δρόμο για ολοκληρωτική κατάργηση και μετατροπή των εμποροϋπαλλήλων σε σύγχρονους σκλάβους. Το λιανικό εμπόριο είναι ο χώρος απ' όπου ξεκίνησαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που σημαίνουν απλήρωτες υπερωρίες, σπαστά ωράρια, ακόμα και εντελώς ανασφάλιστη εργασία.

Η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αντιθέτως αυξάνεται. Τα μαγαζιά που ανοίγουν τις Κυριακές απλώς «τεντώνουν» τα ήδη εξωφρενικά ελαστικά ωράρια των υπαλλήλων τους -δεν κάνουν νέες προσλήψεις. Κι αν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω εργατικά χέρια καλύπτεται από θέσεις ημιαπασχόλησης με λιγότερο από 300 ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα προγράμματα μαθητείας, πρακτικής κλπ. που προσφέρουν τζάμπα εργασία στους επιχειρηματίες. Επιπλέον, τα μικρότερα καταστήματα (όπου υπάρχουν και πολλοί αυτοαπασχολούμενοι) εξωθούνται σε κλείσιμο, όχι βέβαια γιατί σέβονται την εργατική νομοθεσία, αλλά γιατί το άνοιγμα τις Κυριακές ανακατανέμει τον τζίρο υπέρ των πολυκαταστημάτων, των μεγάλων αλυσίδων και των εμπορικών κέντρων, οπότε έχουμε περισσότερους ανέργους.

Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση ή απλώς δεν πληρώνονται καθόλου. Η νόμιμη προσαύξηση ή το επιπλέον ρεπό έχουν πρακτικά καταργηθεί, αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις που δίνονται, οι συνέπειες της κυριακάτικης εργασίας στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων είναι οδυνηρές.

Με ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές, απλώς μειώνονται οι εισπράξεις τις άλλες μέρες της βδομάδας και ο τζίρος ανακατανέμεται υπέρ των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στην κυριακάτικη εργασία και τα "απελευθερωμένα" ωράρια και καλεί κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί όχι ως καταναλωτής αλλά ως εργάτης:

· Κάθε ευρώ που δίνεται τις Κυριακές σημαίνει περισσότερη υπερεκμετάλλευση και ανεργία

· Κάθε φορά που ψωνίζεις Κυριακή, ενισχύεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την επέκταση της ελαστικής, απλήρωτης εργασίας

· ΑΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

Απεργιακή συγκέντρωση: Κυριακή 7 Μάη στις 10πμ

Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : http://syntonsyllogthes.blogspot.com/2017/05/...


1 2 3 4 5

Η επικύρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο, - ενώ ήδη γίνεται λόγος για άνοιγμα και τις 52- καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, τι επιφυλάσσει το 4ο μνημόνιο για τα πληβειακά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από θέση οδηγού εξυπηρετεί τα πιο αποχαλινωμένα σχέδια εκμετάλλευσης του μεγάλου κεφαλαίου, οι "κόκκινες γραμμές" αποτελούν πια κωμικές αφηγήσεις με τραγικά ωστόσο αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας. Συνταξιούχοι και άνεργοι μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο, καθώς μειώνονται οι συντάξεις κύριες και επικουρικές, ενώ το όριο του αφορολόγητο αποτελεί εμβληματικό δείκτη της προϊούσας εξαθλίωσης.
Η ευκολία με την οποία όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την κατάκτηση της Κυριακάτικης αργίας -όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- αλλά αντιθέτως δικαιολογούν την κατάργησή της, εν ονόματι του "εκσυγχρονισμού" δείχνει απλά το που είναι ικανό να φτάσει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στην κοινή προσπάθεια τους να επιβάλουν τον μονόδρομο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στους πληβείους. Ο νέος μεσαίωνας βαπτίζεται για άλλη μια φορά "ανάπτυξη" και εκσυγχρονισμός στη "νέα γλώσσα" του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ρευστότητας σε πολλαπλά επίπεδα και αυτή θα πρέπει να εκκινήσει με πυξίδα την μαζικοποίηση και την ενδυνάμωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ώστε να ανατραπούν τα οικονομικά όσο και κατασταλτικά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Είναι ώρα να δοθούν ξανά μάχες μία-μία, σε ένα ενιαίο, όμως σχέδιο κοινωνικής αυτοοργάνωσης, οι οποίες -πρέπει να γίνει κατανοητό- ότι αφορούν διευρυμένα τμήματα των απο τα κάτω. Νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι πρέπει να δώσουν ανυποχώρητες και ακηδεμόνευτες μάχες για να ακυρώσουν στην πράξη όψεις παλιών και νέων νομοθετημάτων που υποθηκεύουν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον.
Το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως η μόνη δύναμη που μπορεί, θέλει και επίσης γνωρίζει να συγκροτεί αντιστάσεις και κινήματα χωρίς κηδεμόνες και διαμεσολαβητές, η μόνη δουλειά των οποίων είναι να τα πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία, θα πρέπει να δώσει δυναμικά αυτές τις μάχες από την πρώτη γραμμή, με συνέπεια και στοχοθεσία που να γεννά εμπιστοσύνη στους εκμεταλλευόμενους, ώστε να καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο η αντίληψη της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της αντιεραρχικής πολιτικής συγκρότησης να μεγαλώσει η αποστροφή στις θεσμικές και κοινοβουλευτικές προτάσεις. Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη ώστε να κερδηθεί έδαφος σημαντικό, αφού όσο η κρίση θα προχωράει και θα διαμορφώνει νέα αδιέξοδα για τους καταπιεσμένους, το ερώτημα κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, εκφασισμός και πόλεμος ή κοινωνική επανάσταση θα τίθεται όλο και πιο επιτακτικά.


Πρώτη στάση πάλης, η Κυριακάτικη Απεργία στο Εμπόριο στις 7 Μάη,

10.00 π.μ. Τσιμισκή & Αγ. Σοφίας

συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Μαύρο & Κόκκινο (μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης)


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση και πορεία για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7,

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ 30 ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Τις ακραίες συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο, η πρόταση των μεγάλων αλλά και των τοπικών εμπορικών συλλόγων, για 30 εργάσιμες κυριακές. Το νέο μνημόνιο που κατατίθεται προς ψήφιση, αφαιρεί ένα ακόμα εργατικό κεκτημένο-δικαίωμα, αυτό της κυριακάτης αργίας. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο εμπόριο, αναγκάζονται υπό το φόβο της απόλυσης, να μην έχουν ούτε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούν και να περάσουν λίγες στιγμές μακριά από τον καταναγκασμό του αφεντικού. Κι όλα αυτά προφανώς, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να μην πληρώνεται αυτό που δικαιούται τις Κυριακές, ενώ οι εργασιακές συνθήκες δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα του ιδιωτικού τομέα: part-time εργασία, μισά ή και καθόλου ένσημα, υπερωρίες, voucher, απολύσεις με την παραμικρή "αφορμή", καθυστερήσεις μισθοδοσίας.

Ξέρουμε από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να δουλεύεις Κυριακή και να μην μπορείς να έχεις ελεύθερο χρόνο. Επίσης ξέρουμε πως αυτό το μέτρο δεν πρόκειται να μείνει στο χώρο του εμπορίου. Θέλοντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, τα αφεντικά, αργά ή γρήγορα, θα επιβάλουν την επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας σε όλους τους κλάδους, θα επεκτείνουν τα ωράρια (ήδη έχουμε δει τη βαρβαρότητα της "λευκής νύχτας" να κρατά τα μαγαζιά ανοιχτά ως τη 01.00 το βράδυ…), θα συνεχίζουν να μας ζητάν να κάνουμε σπαστά ωράρια τις ώρες "αιχμής", θα συνεχίζουν να μας μειώνουν τους μισθούς και να μας κολλάν λιγότερα ένσημα, θα συνεχίζουν να μας έχουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά πόστα του μαγαζιού.

Την ίδια στιγμή, εμείς που εργαζόμαστε σε έναν άλλο κλάδο, αυτόν του επισιτισμού, και ειδικά όσοι εργαζόμαστε στο κέντρο της πόλης ή σε περιοχές που έχουν ανοιχτά εμπορικά καταστήματα, βλέπουμε τη δουλειά που έχουμε να βγάλουμε να εντατικοποιείται (και σε ελάχιστες περιπτώσεις να παίρνουμε το 75% προσαύξηση που δικαιούμαστε τις Κυριακές, όπως και με τα νυχτερινά και, και, και…), καθώς οι καταναλωτές αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις εργαζόμενες, προτιμούν να συνοδεύουν τα ψώνια με το καφέ και το φαγητό τους. Περαιτέρω, ακόμη κι αν η Κυριακή για τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία και τα καφέ είναι δεδομένο ότι είναι εργάσιμη μέρα, αυτό δε σημαίνει πως δεν μας αγγίζει το ότι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, από άλλον κλάδο βλέπουν τους όρους της εργασίας τους να δυσχεραίνουν. Οφείλουμε από κοινού να παλέψουμε μαζί τους για να σταματήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα στο εμπόριο τις Κυριακές, αλλά και να επιβάλουμε την ανάγκη μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο σε όλους τους κλάδους (και στον επισιτισμό) και ταυτόχρονα να αγωνιστούμε από κοινού για αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, για να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες και η ελαστική εργασία, για να μας κολλάνε το σύνολο των ενσήμων που δικαιούμαστε, για να σταματήσουν τα αφεντικά να μας "απολύουν" όταν τους καπνίσει.

Την ίδια στιγμή που μας ετοιμάζουν μια νέα σφαγή του εισοδήματος μας τους επόμενους μήνες με μείωση κατώτατου μισθού, κόψιμο 13ου-14ου, επέκταση της ελαστικής εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων, δίνοντας στα αφεντικά το δικαίωμα του lock out και δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τη δικιά μας δυνατότητα για απεργία, οφείλουμε να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη και να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα, τα εργατικά συμφέροντα που είναι αντιστρόφως ανάλογα με αυτά των κάθε λογής αφεντικών, εμπόρων και βιομηχάνων, εφοπλιστών και βιοτεχνών, ιδιοκτητών ξενοδοχείων και μαγαζιών εστίασης. Να αντιστρέψουμε το κλίμα φόβου και ηττοπάθειας και μέσα από σωματεία βάσης και με μαχητικούς ταξικούς αγώνες να διεκδικήσουμε:

-Να μας καταβάλλονται κανονικά τα δώρα, τα νυχτερινά, το 75% προσαύξηση σε αργίες και Κυριακές, οι υπερωρίες

-Αύξηση του βασικού μισθού με μείωση του χρόνου εργασίας και πλήρης ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους σε όλους τους κλάδους

-Να μην λειτουργεί κανένα εμπορικό κατάστημα τις Κυριακές

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

στον εκβοβισμό των αφεντικών

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

σε όλους τους χώρους εργασίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

μεταξύ των εργαζομένων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων Θεσσαλονίκης
(και λοιπών εργαζομένων στον κλάδου του επισιτισμού)

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάιος 09h