Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 11.30

Γενική συνέλευση ΣΥΒΧΨΑ

Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ | Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση :: Κυριακή 18/6, 11.30πμ, στα γραφεία μας

Το Public ανακοινώνει ρεκόρ κερδών!
Τότε είναι ώρα για αυξήσεις, λέμε εμείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας τα κέρδη των Public αυξήθηκαν μέσα στο 2016, ενώ ξεχειλίζει από υπερηφάνεια για τα 52 καταστήματα σε όλη τη χώρα και τη θέση που κατέχει μεταξύ των εργοδοτών, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι στην πραγματικότητα η βασικότερη πηγή αυτών των κερδών προέρχεται από την ανακύκλωση των εργαζομένων μέσω των συχνών απολύσεων, από τις δεκάδες εξωθήσεις σε παραιτήσεις λόγω των χαμηλών μισθών και των σκληρών συνθηκών εργασίας κ.λπ.

Ωστόσο, η αύξηση των κερδών της εταιρείας είναι ένας παραπάνω λόγος για αυξήσεις στους πενιχρούς μισθούς μας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα Public διεκδικούμε σταθερά, μέσα από τον Σύλλογό μας, με κινητοποιήσεις και σε συναντήσεις με την εργοδοσία, βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας (ρεπό, σκαμπό, τήρηση ωραρίων), όπως και την ακύρωση της εφαρμογής της κυριακάτικης εργασίας.

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας στη βάση των υπαρκτών μας αναγκών αλλά και των κερδών για τα οποία υπερηφανεύεται η εταιρεία. Σε αυτό το αίτημα η απάντηση ήταν ότι «τα οικονομικά της εταιρείας δεν επιτρέπουν καμία αύξηση… το 2017 δεν είναι σταθερό (sic!) έτος…».

Επιμείναμε και επιμένουμε στην εφαρμογή του νόμου και του πορίσματος από τη συνάντησή μας με την εργοδοσία στο Υπουργείο Εργασίας (το οποίο η εργοδοσία του public επιμένει να αγνοεί, γιατί ως γνωστόν ο νόμος είναι ιερός μόνο όταν υπερασπίζει το δίκιο του εργοδότη!), να σταματήσει η απαράδεκτη και παράνομη πρακτική της εταιρείας να καρπώνεται άτυπα τα ταμειακά ελλείμματα που προκύπτουν, από τη τσέπη των συναδέλφων/ισσών στα ταμεία. Ο Σύλλογός μας διεκδικεί να θεσμοθετηθεί επίδομα ταμείου για όλους τους ταμίες και να μην αθετήσει η εργοδοσία τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τον νόμο και τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους του Συλλόγου και με παρουσία εκπροσώπου του Υπ. Εργασίας. Η στάση της εργοδοσίας είναι προκλητική, αφού αρνείται κάθε διάθεση επιδόματος και κρύβεται πίσω από έναν «κανονισμό» περί ταμειακών ελλειμμάτων που εφαρμόζει. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στο φόβο και στον εκβιασμό και να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από τους πετσοκομμένους τους μισθούς για να ενισχύσουν την κερδοφορία των public. Οι μόνοι που χρειάζονται ενίσχυση είναι οι εργαζόμενοι. Τους καλούμε να απευθύνονται στο Σύλλογο και στην Επιθεώρηση Εργασίας σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Διεκδικούμε επίσης ίσους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε οι εργαζόμενοι που είναι κάτω από 25 χρονών να παίρνουν τους ίδιους μισθούς με όσους/όσες είναι πάνω από 25. Καταγγέλλουμε την αξιοποίηση από την εταιρεία όλων των μνημονιακών νόμων, που τις δίνουν τη δυνατότητα να βγάζει υπερκέρδη, διασπώντας τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε χαμηλόμισθους και "υψηλόμισθους", σε ταμίες και πωλητές και σε κάθε είδους διάκριση μπορεί να φανταστεί η εργοδοσία. Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε λογική "εξυγίανσης" της εταιρείας με απολύσεις και όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς μισθούς.

Για να πετύχουμε όλες αυτές τις διεκδικήσεις ο Σύλλογός μας απαιτεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την οποία θα διασφαλίσουμε όλα όσα μας αξίζουν, παρόλο που σύμφωνα με δήλωση της εργοδοσίας «δεν υπάρχουν θέματα επί του οικονομικού ή επί των συνθηκών εργασίας που να αξίζουν μια συζήτηση για Συλλογική Σύμβαση».

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες από την επαρχία να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο.

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση, Κυριακή 18 Ιούνη, στις 11:30 π.μ., στα γραφεία μας, Λόντου 6, στα Εξάρχεια.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια | 210 3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/06/16/a...