Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00

Δελτίο αντιπληροφόρησης

Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ FM ΖΩΝΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ (28/10/17)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ:

- Στις 18/09 και μετά από καλέσματα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αγρινίου, της κατάληψης Apertus, του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Αγρινίου και της Αντ.αρ.συ.α πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο συγκέντρωση και πορεία με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από την φασιστική και νεοναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 19.00 και κατά την διάρκεια της υπήρχε μικροφωνική και διαβάστηκαν κείμενα. Στην πορεία η οποία ξεκίνησε στις 20.30 και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συμμετείχαν περίπου 150 με 200 άτομα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν μπλοκ μαθητών, μπλοκ φοιτητών, ανένταχτοι νεολαίοι, αριστεροί καθώς και το μπλοκ του Α/Α χώρου το οποίο ήταν και το μαζικότερο. Η πορεία έιχε παλμό και κατά τη διάρκεια της φωνάχτηκαν αντιφασιστικά, αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σε φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης πραγματοποιείται σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής (Υ.Μ.Ε.Τ) οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης. Στη προκλητικότατη αυτή στάση και παρουσία της αστυνομίας, μια μέρα μετά τον βασανισμό 16χρονου που συμμετείχε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα (ο οποίος και τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια του να αποδράσει από τα σκυλιά της εξουσίας), δόθηκε μια αξιοπρεπής απάντηση στο μονοπώλιο της βίας του κράτους και των μηχανισμών του. Η πορεία συνέχισε και επέστρεψε στην πλατεία Δημάδη όπου και διαλύθηκε μετά από λίγο. Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 17/09, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση κοντά στο Αιτωλικό και σβήσιμο εμετικών φασιστικών συνθημάτων από την περιοχή του Κεφαλόβρυσου μέχρι και την περιοχή της Γαβρολίμνης. Eπίσης την ίδια μέρα τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια της πόλης τελούσαν υπό κατάληψη ενώ πραγματοποιήθηκε πρωινή μαθητική συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη από περίπου 30 μαθητές/τριες που είχε καλεστεί με αφισοκόλληση από την προηγούμενη μέρα. Τα 3ο και 7ο γυμνάσια Αγρινίου συνέχισαν την κατάληψη και την επόμενη μέρα.

- Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή", μετά από κάλεσμα του σε συλλογικότητες, φορείς, πολίτες και κινήματα από Μεσολόγγι, κατάφερε με την βοήθεια όλων να αποτρέψει στις 27/09 τους πλειστηριασμούς περιουσίας συμπολιτών μας στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου. Επίσης, την ίδια μέρα το Σωματείο στήριξε την κινητοποίηση του Κινήματος Πολιτών Αμφιλοχίας και την Ομάδα Πολιτών Ναυπάκτου αποτρέποντας πλειστηριασμό και στην Αμφιλοχία.

- Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή, μετά από το κάλεσμα του σε πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα (Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία) και με την δυναμική παρουσία όλων κατάφερε στις 11/10 να αποτρέψει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας στο Ειρηνοδικείο του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου. Σε σχετική του ανακοίνωση-δελτίο τύπου το Σωματείο διερωτάται, αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί που προσυπογράφουν μπροσούρες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, απουσιάζοντας πλήρως από εκεί όπου κάθε Τετάρτη δίνεται η πραγματική μάχη για την αποτροπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας και εν γένει της λαϊκής περιουσίας; Επίσης το Σωματείο καταγγέλλει το ενορχηστρωμένο σχέδιο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης των κινημάτων ανά την Ελλάδα, ότι δήθεν εμπλέκεται σε απαγωγές εφοπλιστών - επιχειρηματιών, ότι προπηλακίζει και βιαιοπραγεί εναντίον Συμβολαιογράφων, ότι δήθεν παρεμποδίζει τον πλειστηριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν πάρει τεράστια δάνεια και τους γλιτώνουμε τις πισίνες και τις μεζονέτες. Κανείς τους όμως, κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα, μεγαλοκαναλάρχες, τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, δεν μας λέει για τον πλειστηριασμό περιουσίας φτωχών Ελλήνων που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας και που εμβόλιμα προσπαθούν να περάσουν τέτοιες υποθέσεις για να μπορούν να βγαίνουν και να λένε διάφορα, προσπαθώντας να πλήξουν τα Κινήματα που γιγαντώνονται κάθε μέρα, μπροστά στα μάτια της κοινωνίας.

- Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα "Stand Firm", συνεχίζεται η προκλητική και ολομέτωπη επίθεση των κατασταλτικών οργάνων του κράτους και της αστυνομίας κατά του οργανωμένου κομματιού της Παναιτωλικής κερκίδας και πιο συγκεκριμένα των "Warriors-Θύρα 6". Μια επίθεση που, το πολύ πρόσφατο διάστημα μόνο, συμπεριλαμβάνει απρόκλητες επιθέσεις έξω από το γήπεδο από τις δυνάμεις των μπάτσων με γκλομπιές, κλωτσιές, φυσουνιές και βρισίδια και κορυφώνεται με μια στοχευμένη και ετεροχρονισμένη βιομηχανία δίωξεων που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των οργανωμένων Παναιτωλικού, του πιο ζωντανού και ενεργού κομματιού στη κερκίδα της ομάδας της πόλης μας, καθώς και στη δημιουργίας ενός καθεστώτος ομηρίας με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση του κόσμου από τη κερκίδα και τη μεταμόρφωση του γηπέδου σε ένα αποκλειστικά χώρο κατανάλωσης και δημοσίων σχέσεων αποστειρωμένο από κάθε λογής εκφράσεις αγάπης, προσήλωσης και ενθουσιασμού τόσο για την ομάδα του Παναιτωλικού όσο και για το ποδόσφαιρο (και όλη την κουλτούρα που το συνοδέυει καθώς και για την αποτροπή των πολιτικών και κοινωνικών μηνυμάτων και ζυμώσεων που αποτελεί εδω και πάρα πολλά χρόνια χαρακτηριστικό της κερκίδας της Θύρας 6. Η Θύρα 6 αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση πως το Σάββατο 23/9/2017 πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Παναθηναικό στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα και με μανία στους οπαδούς του Παναιτωλικού. Όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται σε 4 μέλη του συνδέσμου που θέλησαν να μπουν στο γήπεδο να κρεμάσουν πανό με την αστεία δικαιολογία ότι ένας απ αυτούς δεν είχε εισιτήριο εκείνη την στιγμή. Ειρωνικά σχόλια, πεζοδρομιακές εκφράσεις, ύβρεις και στην συνέχεια ξυλοδαρμός από μια ολόκληρη διμοιρία γιατί απλά θέλανε να κρεμάσουν πανό για την ομάδα τους. Λίγο μετά στις οδούς Νικηταρά και Προυσιωτήσης, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το πέταλο του γηπέδου επιτέθηκαν αδιακρίτως και με μένος σε φιλάθλους απωθώντας τους βίαια και και γενικεύοντας την ένταση προς το κέντρο της πόλης. Εκεί από πλευράς αστυνομικών προκλήθηκαν ζημιές σε περιουσίες πολιτών ενώ συνεχίστηκε μια αναίτια χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας ελαφρά ευτυχώς φιλάθλους αλλά και πολίτες που ήταν θαμώνες σε καφετέριες και ουδεμία σχέση με το γήπεδο είχαν.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΝΕΑ:

-Στις 07/09 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρίας Ανδρομέδα στο σύντροφο που κατήγγειλε τα καρκινογόνα αντιπαρασιτικά (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών όπου μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα. Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από το σύντροφο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα, στο σύντροφο. Στα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν 30 περίπου αλληλέγγυοι ενώ βανάκια μετέφεραν κόσμο στα δικαστήρια από τα κρεματόρια της εταιρίας, η παρουσία τους ξεπέρασε τα 40 άτομα ενώ μεγάλη ήταν και η παρουσία των μπάτσων. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ένταση προκλήθηκε από ασφαλίτη που ακολουθούσε παρέα αποχωρούντων συντρόφων και τραβούσε φωτογραφίες.

- Η περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού που προκλήθηκε από τη βύθιση στη Σαλαμίνα του σαπιοκάραβου "Αγία Ζώνη ΙΙ" το πρωί της 10ης Σεπτέμβρη δεν ήταν ατύχημα όπως δεν ήταν ατυχήματα και δεν "έφταιγε η κακιά στιγμή", για το "Σάμινα" και το "Δύστος", την κατάρρευση της Ρικομέξ, το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας, την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Όπως αναφέρουν σε σχετικό τους κέιμενο-κάλεσμα αναρχικές-αντιεξουσιαστικές και κομμουνιστικές συλλογικότητες ήταν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα και φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή δύο εκ των πλέον ληστρικών μερίδων του ελληνικού καπιταλισμού -του εφοπλισμού και της πετρελαιοβιομηχανίας- που μαζί με πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους και μ' επίκεντρο το λιμάνι και το δήμο του Πειραιά έχουν επιβάλει, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, μέχρι το Πέραμα, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, μια ειδική οικονομική ζώνη, ένα καθεστώς πολιτικού και ταξικού απαρτχάιντ.

- Στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα διαδηλώσεων μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, συνελήφθη στις συγκρούσεις στα Εξάρχεια ο 16χρονος Κ.Μπ. Όπως αναφέρει σε σχετικό της κείμενο η "Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον Κ.ΜΠΟ", ο 16χρονος βασανίστηκε πριν καν τη μεταγωγή του στη Γ.Α.Δ.Α. Η κατασταλτική βαρβαρότητα όμως δε σταμάτησε εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί σοβαρά χτυπημένος μέσα στα πλαίσια αυτού του βασανισμού. Και βέβαια δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός.. Συγκεκριμένα, ο Κ.ΜΠ. βασανίστηκε σε διάρκεια και συστηματικά τη στιγμή της σύλληψης δεμένος πλέον πισθάγκωνα. Υποβλήθηκε σε βασανισμό πλήρους αναλογίας με άλλες εποχές, που έχουν παρέλθει. Ενώ ήταν σιδεροδέσμιος στο πάτωμα από τη διμοιρία, του πατούσαν τα χέρια με τις αρβύλες και τον κλωτσούσαν. Τα σκουπίδια της ελ.ας τον ξυλοκόπησαν, κυρίως στο κεφάλι, μέχρι λιποθυμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώνονται, αφού μεταφέρθηκε αναίσθητος μέχρι τη γιάφκα της ελ.ας και πριν τον οδηγήσουν στα κελιά, εκείνος βρήκε τις αισθήσεις του μέσα στο περιπολικό και στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους βασανιστές του, τον τραυμάτισε σοβαρά διερχόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν η κράτηση του στα κελιά να ανασταλεί, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ και να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός του στη σφοδρότητα των χτυπημάτων και λόγω των πολλαπλών καταγμάτων, υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα για μέρες. Η εξέλιξη της πορείας του συλληφθέντα δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αποτελεί ένα άρτια οργανωμένο έγκλημα του κρατικού μηχανισμού. Ένα έγκλημα, που δείχνει με τον πιο κυνικό τρόπο, πως τα χέρια των προστατών του κράτους και του κεφαλαίου είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, των μεταναστών, των εξεγερμένων νέων και των αγωνιζόμενων, που βιώνουν αυτή την τρομοκρατία από την εμπροσθοφυλακή κράτους-κεφαλαίου σε κατασταλτικό, δικαστικό και νομοθετικό επίπεδο. Σαφώς και καθόλου τυχαία δεν είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, οι οποίοι φοβούμενοι τις αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν από «ένα νέο Γρηγορόπουλο», έδρασαν άμεσα. Ο Τόσκας μέσα σε μία ώρα από το συμβάν βρέθηκε στο ΚΑΤ στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας. Αυτή η τακτική συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την επιμονή στη μη δημοσιοποίηση υλικού από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την απόκρυψη της ιατροδικαστικής εξέτασης.

- Στις 22/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα η οποία και πλαισώθηκε από πολλές εκατοντάδες αντιφασιστών/τριων. Όπως αναφέρει η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού για άλλη μία φορά, αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ έστησαν στενό κλοιό γύρω από τους αντιφασίστες προσπαθώντας με ασφυκτική πίεση να παρεμποδίσουν την παρουσία τους εκεί. Όμως, δεν τους έγινε το χατίρι και το πάνω μέρος της πλατείας κρατήθηκε κόντρα στις προθέσεις των ΜΑΤ του Τόσκα. Ενώ, στη συνέχεια, δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας μπας και διασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των φασιστών. Μια παρουσία από 20 μίζερους και γραφικούς νεοναζί, απόνερα της Χρυσής Αυγής, που είχαν μαζευτεί εκατοντάδες μέτρα μακριά, γεμάτοι κατάθλιψη και μοναξιά σε μία γωνιά από όπου σε λιγότερο από μία ώρα έφυγαν με την ουρά κάτω από τα σκέλια, πάντα φυσικά με τη συνοδεία πολλαπλάσιων μπάτσων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, μετά τον Πειραιά και το Πέραμα, να σιγοντάρει τους νεοναζί, προστατεύοντας τους από το μένος του αντιφασιστικού κινήματος, από την οργή κάθε δημοκράτη, ενώ την ίδια ώρα έστηνε πανηγύρια στην Μακρόνησο πάνω στα σώματα των βασανισμένων αγωνιστών μίας ολόκληρης γενιάς προσπαθώντας να εξαγοράσει συνειδήσεις και να πουλήσει έναν κάλπικο «αντιφασισμό». Στον Πειραιά στις 20/10 προστάτευσε 50 τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, την επόμενη μέρα στο Πέραμα 15 τραμπούκους της ίδιας φάρας που είχαν ταμπουρωθεί στο εργοδοτικό «σωματείο» της περιοχής. Στις 22/10, πριν την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, προκάλεσε σαμποτάζ στην ομαλή κυκλοφορία του κέντρου, προσπαθώντας να απομονώσει τους πάνω από 1000 αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε καταπιεσμένου από την δυσωδία του φασιστικού υπονόμου. Όσο και να προσπαθούν οι φασίστες να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί, αντιμετωπίζουν συνεχώς τον μαχητικό αντιφασισμό που τους χαλάει τα σχέδια. Τα μίζερα νούμερα που συγκέντρωσαν το τριήμερο αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αντιστροφής των όρων που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

- «Σφαγής» συνέχεια στη DPG του μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αφού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μπαράζ απολύσεων και μειώσεων μισθών, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζεται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο το blog "Κατάληψη ΕΣΗΕΑ" μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν ότι θα «σώσει» ακόμη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τα χρέη, έχει απολύσει κάτι λιγότερο από 50 εργαζομένους, ήτοι σχεδόν το 1/3 του έμψυχου δυναμικού που απασχολούσε στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τη δικαιολογία μια οικονομικής "τρύπας" περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, που λέγεται ότι εμφάνισε η εταιρεία και ο ίδιος αρνείται να καλύψει. Μετά τις μειώσεις μισθών της τάξης των 100 ευρώ, που οι εργαζόμενοι λάμβαναν σε κουπόνια και τα οποία είχαν προκύψει από προηγούμενη μείωση μισθού τον Σεπτέμβρη του 2015, τις απολύσεις 6 δημοσιογράφων και 4 διοικητικών υπάλληλων τον προηγούμενο μήνα, νέο κύμα απολύσεων "σάρωσε" σχεδόν κάθε τμήμα της εταιρείας DPG την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε τουλάχιστον 44 από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Για ακόμη μία φορά ο στρατός των υψηλά αμειβομένων στελεχών της DPG παρέμεινε αλώβητος, μιας και το βάρος της «εξυγίανσης» της επιχείρησης έπεσε στους εργαζόμενους των 600 και 800 ευρώ, κυρίως δημοσιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν λήξη των συμβάσεων εργασίας τους, λίγες ημέρες μόλις μετά την επίδειξη πλούτου του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μέσω Instagram. Του ίδιου ανθρώπου, που την εβδομάδα που πετούσε 34 ανθρώπους στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έβγαινε και μιλούσε για τα χτυπήματα (των άλλων φυσικά) στην "πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια!".

- Στις 22/10 φασιστικές οργανώσεις επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Ένα μείγμα θρησκόληπτων,ομοφοβικών,χουντικών και εθνικιστών κατάφερε τελικά να συγκεντρωθεί στο Ζάππειο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων που προστάτευαν τα καθάρματα από τη δίκαιη αντιφασιστική οργή. Ανάμεσα στους περίπου 80 συγκεντρωμένους παρευρέθησαν και οι Α.Μ.Ε, υπεύθυνοι για εμπρησμούς (γραφικούς συνήθως) σε δομές του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού-αντικρατικού κινήματος και εναντίων προσφυγικών καταλήψεων. Από νωρίς την ίδια ημέρα το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε δυναμικό παρών καταλαμβάνοντας την πλατεία Συντάγματος. Περισσότεροι από 1000 αντιφασίστες/ριες με την παρουσία τους απέτρεψαν τους φασίστες να συγκεντρωθούν την πλατεία Συντάγματος. Οι φασίστες πραγματοποίησαν μια φιέστα-φιάσκο στο Ζάππειο αποτελούμενη από 80 υπανθρώπους κατά κύριο λόγο τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ:

- Με ξύλο, καταστολή, ανοιγμένα κεφάλια και πλαστικές σφαίρες αντιμετώπισε το καθεστώς του Ραχόι στην Ισπανία το δημοψήφισμα των Καταλανών πολιτών για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας που πραγματοποιήθηκε στις 01/10. Το καθεστώς του Ραχόι έδειξε για άλλη μαι φορά τις Φρανκικές καταβολές του.

- Στις 12/10 ξέσπασαν συγκρούσεις στο κέντρο της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια τεράστιας διαδήλωσης που συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και αντιφασιστικές συλλογικότητες, ως απάντηση σε νεοναζιστική συγκέντρωση. Οι νεοναζί καλούσαν σε συγκέντρωση με αφορμή την εθνική γιορτή για την Ισπανία αλλά και για να εκφράσουν την αντίθεση τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

- Συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, στις 10/10 ανάμεσα σε διαδηλωτές και κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας όταν αλληλέγγυες/οι πραγματοποίησαν πορεία για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα ιθαγενών της Χιλής. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας την απελευθέρωση, περισσότερων από δώδεκα ακτιβιστών ιθαγενών που κρατούνται από το κράτος, βάσει ενός αντιφατικού νόμου κατά της τρομοκρατίας μετά από μια σειρά επιθέσεων σε φορτηγά και ιδιωτικά κτήματα στη νότια Χιλή.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης της Ε.Σ.Ε Αθηνών που ηχογραφείται και μεταδίδεται από τα Ράδιοφράγματα ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο Nebulosa Gr από την ομάδα Nebulosa Gr και το Ké Huelga Radio (Πόλη του Μεξικού).

πηγή : https://radiourgia.squat.gr/2017/10/28/%cf%84...