Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 19.30

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για κήρυξη απεργίας ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

Την Πέμπτη 11 Γενάρη, στις 7.30μμ, στα γραφεία μας, ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής προχωράμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για κήρυξη απεργίας ενάντια στο νέο επικείμενο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη βουλή από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης.

Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν πολλά και σοβαρά αντεργατικα και αντιλαϊκά μέτρα, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο «αντιαπεργιακό» (δηλαδή η θέσπιση της περιστολής του δικαιώματος κήρυξης απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία) και η χειροτέρευση των όρων για να λάβει κάποιος εργαζόμενος αποζημίωση από την εργοδοσία σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος. [βλ. σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας για τη γενική απεργία στις 14/12/17].

Ωστόσο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες να προκηρύξουν γενική απεργία, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παραμένουν πιστές στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνευσης, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα. Και κάπως έτσι προεικονίζεται το μέλλον ενός πλήρως ελεγχόμενου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε συνθήκες άγριας επίθεσης.

Επίσης, γίνεται για μια ακόμα φορά σαφές ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή των εργατικών αγώνων, καθώς και η θετική εξέλιξή τους, βρίσκονται στα δικά μας χέρια, στις από τα κάτω και οριζόντιες διαδικασίες.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση για κήρυξη απεργίας, καθώς και στις σχετικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/01/08/g…