Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας της 22/1

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους/τις 5 συλληφθέντες/φθείσες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, που έγινε στις 22.1.

Ενάντια στη διάσπαση των κοινοτήτων των αγωνιζόμενων, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και στις συντρόφισσες μας.

Όσα κάνουμε για να υπερασπιστούμε δημόσια τις δομές του κινήματος δεν χωράνε σε δικογραφίες που καταλογίζουν ποινικές ευθύνες σε κάποιες από μας διαχωρισμένα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες 22/1

Καλούμε στα δικαστήρια 23/1 στις 09:00 για τους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Σχολείο, για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : https://www.facebook.com/ekxsxoleio/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες της πορείας της 22-1

Κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εμπρησμό στην κατάληψη libertatia, οι μπάτσοι συνέλαβαν 5 συντρόφους. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 22-1, στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κανένας σύντροφος μόνος του στα χέρια του κράτους.

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουάριος 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 22/1

Την Κυριακή 21/1/2018 διοργανώθηκε στην πόλη μας συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Το συλλαλητήριο διαφημιζόταν επί 2 εβδομάδες από τα ΜΜΕ -με σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα-, τοπικά καταστήματα (το πατριωτικό αίσθημα των οποίων είναι τόσο αγνό ώστε για κάθε ευρώ που έδωσαν για το "εθνικό μας ζήτημα" ανταμείφθηκαν με την ανάρτηση της φίρμας τους ως "χορηγός επικοινωνίας" σε φλάιερ και αφίσες), τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, παπάδες, ναζιστικές ομάδες, θρησκευτικές γκρούπες και διάφορους άλλους εθνικιστές και παρατρεχάμενους. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε κατά τις 14:00 με κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στην παραλία από νωρίτερα. Και τι δεν είδαμε σε αυτή την ακροδεξιά φιέστα που μας γέμισε "εθνική υπερηφάνεια": ναζιστές υπόδικους βουλευτές να παρελαύνουν κορδωμένοι, ακροδεξιούς ποικίλων εθνικοπατριωτικών αυτοπροσδιορισμών που κανονικά βγαίνουν από το σπίτι τους κοιτώντας πρώτα 5 φορές απ' το μπαλκόνι να βρίσκονται επιτέλους κάπου που είναι αποδεκτοί, τύπους και τύπισσες με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, κάτι άλλους τύπους ντυμένους καρναβάλια, φέροντες ασπίδες και κράνη (!), κάτι "λεβεντο"-καβαλάρηδες από την Κρήτη (!): με λίγα λόγια δεδηλωμένους νεοναζί, κρυφο-φασίστες, χουντο-παπάδες και χριστιανοταλιμπάν, ψεκασμένους, ευυπόληπτους ακροδεξιούς πολιτικούς, στρατόκαυλους και ό,τι άλλο πιο σάπιο και σιχαμένο είχε να επιδείξει ο σύγχρονος ελληνικός "πολιτισμός", δίπλα- δίπλα με τους κατά τα άλλα "φιλήσυχους" πατριώτες. Αν και, όπως φάνηκε, μία πολύ μικρή μερίδα των τελευταίων απώθησε, για λίγο τουλάχιστον, τους μαυροντυμένους και κουκουλωμένους ναζί -με αποτέλεσμα οι ναζί να ανοίξουν και κάποια κεφάλια- συνυπεύθυνοι για την νομιμοποίηση της παρουσίας των νεοναζί σε δημόσιο χώρο αλλά και για όσα άλλα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ήταν όλοι όσοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στέκονται δίπλα- δίπλα με τους Κασιδιάριδες αυτού του κόσμου.

Την ώρα της συγκέντρωσης οι φασίστες της πόλης μας (και όχι μόνο) βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν όσα δεν μπορούν τις υπόλοιπες 364 μέρες. Γκρούπες χεσμένων πιτσιρικάδων, που "ζουν επικινδύνως" μόνο στο facebook και κανονικά ούτε τρικάκια δεν μπορούν να πετάξουν από το φόβο μήπως και πέσουν πάνω στους αντιφασίστες της πόλης (ο νοών νοείτω), έχοντας ενισχύσεις από αντίστοιχα κατακάθια όλης της χώρας και κάποιoυς ομοϊδεάτες τους από τον οπαδικό χώρο, βρήκαν την ευκαιρία με τις πλάτες ενός συλλαλητηρίου χιλιάδων ατόμων (που μπορεί να μην είναι απαραίτητα φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς, σίγουρα όμως δεν είναι και διατεθειμένοι να τους απομονώσουν) πραγματοποίησαν μία σειρά επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους.

Αρχικά επιτέθηκαν στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο. Η ομάδα των φασιστών κινήθηκε επί της Βασ. Όλγας από όπου και επιτέθηκε στο κτήριο φωνάζοντας «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Η επίθεση αποκρούστηκε με ευκολία από την περιφρούρηση του κτηρίου, η οποία πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες διαφόρων συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Θα πρέπει να κάνουμε δύο σχόλια εδώ. Αφενός σχετικά με τη στάση των μπάτσων: ενώ μια ολόκληρη διμοιρία στεκόταν μόλις λίγα μέτρα παραδίπλα, "ενεπλάκην" μετά από 5 λεπτά πετροπολέμου κάνοντας μας χειρονομίες από κοινού με τους φασίστες και χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη (το κλασσικό "έλα μωρέ φτάνει"). Αφετέρου σχετικά με την κάλυψη του γεγονότος από ΜΜΕ τα οποία έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας. Η επίθεση φασιστών σε κατειλημμένο κτήριο μετατράπηκε σε «επίθεση των αναρχικών που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη σε περαστικούς που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, που οδήγησε σε επίθεση "διαδηλωτών" στο κτήριο». Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το ρόλο των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, αλλά αυτή η γκεμπελικής κοπής απόλυτη μεταστροφή της πραγματικότητας εκπλήσσει ακόμα και εμάς, που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια τον εγκάθετο ρόλο τους. Αγαπητοί "δημοσιογράφοι" των εν λόγω site (voria.gr και thestival.gr), για να το πούμε ευγενικά: καλό θα ήταν να κρατήσετε τις αποστάσεις σας από τις κινηματικές εκδηλώσεις από εδώ και μετά.

Μετά την επίθεση στο ΕΚΧ Σχολείο, άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψη Libertatia επί της Λ. Στρατού. Φέροντας το πανό του "κύκλου Ιδεάπολις" (ακόμα μία φασιστική γκρούπα της πλάκας που δεν τολμά να ανακοινώσει την έδρα της) για τη Μακεδονία και φωνάζοντας συνθήματα για την "εθνική αντίσταση" επιτέθηκαν στην περίφραξη του κτηρίου και πέταξαν πυρσούς στο εσωτερικό του. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της κατάληψης, οι οποίοι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στην αντί-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας, μετέβησαν στην κατάληψη και αποκατέστησαν τις βλάβες του κτηρίου. Δύο ώρες μετά οι φασίστες επιτέθηκαν εκ νέου στην κατάληψη με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία οδήγησε στον ολοσχερή εμπρησμό του κτηρίου. Τα δύο πρώτα σχόλια είναι τα ίδια: οι μπάτσοι, ΜΑΤ και ασφαλίτες, στέκονταν σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο τη στιγμή που οι φασίστες το πυρπολούσαν και σφύριζαν αδιάφορα, ενώ τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και της ΕΡΤ3) δεν μιλούσαν για φασίστες αλλά "κουκουλοφόρους" αποπολιτικοποιόντας τεχνηέντως έτσι την δυνητικά δολοφονική επίθεση. Αποκορύφωμα της ιλαροτραγωδίας ήταν η καταληκτήρια φράση του "ρεπορτάζ" που μας πληροφορούσε ότι η "αστυνομία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς" (!). Υπάρχει και ένα τρίτο σχόλιο που πρέπει να γίνει εδώ, σχετικά με τις δηλώσεις του Μπουτάρη για τον εμπρησμό της Libertatia: "Το κτίριο κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων. Οι μισοί ήταν υπερεθνικιστές , οι άλλοι ήταν αναρχικοί" δήλωσε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής. Βγάζει μάτι η αγωνία κάθε λογής κοπρόσκυλων, μπάτσων, δημοσιογράφων, δημαρχαίων να αποπολιτικοποιήσουν τη ναζιστική επίθεση.

Συγκρούσεις -από αυτές τις… φιλικές που απλώς κρατάνε τους τύπους- πραγματοποιήθηκαν και μεταξύ των φασιστών και των ΜΑΤ στη Ναυαρίνου, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να επιτεθούν στη αντί-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας. Οι φασίστες δεν έφτασαν ποτέ ως την περιφρούρηση της συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της μέρας έγιναν και άλλες "παρεμβάσεις" από τους φασίστες, όπως η αναγραφή των λέξεων «Χρυσή Αυγή» πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και ο βανδαλισμός του banner της έκθεσης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο είχε τα σύμβολα 3 θρησκειών (του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού).

Για να το πούμε απλά: κάθε λογής φασισταριά τα οποία όλο το χρόνο είναι αποκλεισμένα και κυνηγημένα από τους δρόμους της πόλης, που αναγκάζονται να κάνουν συγκεντρώσεις χωρίς να ανακοινώσουν το μέρος της συγκέντρωσης από το φόβο των αντιφασιστών/τριων και που όταν εν τέλει με τα πολλά καταφέρνουν να εμφανιστούν (και οι… 30) στο δρόμο, πρέπει να τους φυλάν πολυάριθμες από τους ίδιους διμοιρίες για να μη τους ισοπεδώσουμε, βρήκαν ευκαιρία με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να βγουν από τις τρύπες τους. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η «Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου» ένιωσε την ανάγκη να βγάλει δημόσια ανακοίνωση που να καταδικάζει την επίθεση στον Ζουράρι λέγοντας πως αυτοί που την πραγματοποίησαν δεν είχαν «καμία σχέση με τον κύριο κορμό των εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσαν ειρηνικά», αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι ανάλογο για τις επιθέσεις οργανωμένων και εξοπλισμένων φασιστικών ομάδων που είτε βγήκαν από την συγκέντρωση είτε πήγαιναν σε αυτή. Ο λόγος είναι απλός: οι κεκαλυμμένοι φασίστες που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο σε καμία περίπτωση δε θα καταδίκαζαν τα αδέρφια τους που μπόρεσαν για μια φορά να δράσουν ανοιχτά. Ας αναλογιστούν λοιπόν όσοι κατέβηκαν στο συλλαλητήριο αλλά δεν ανήκουν στο φασιστικό χώρο, τι ακριβώς στηρίζουν, σε τι φαινόμενα δίνουν το χώρο να αναπτυχθούν.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία για την οποία είναι ικανά να επιδείξουν αυτά τα κατακάθια του ανθρωπίνου είδους μόλις καταχτήσουν των ζωτικό τους χώρο, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του ναζισμού/φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Να μη του αφήσουμε σπιθαμή γης να δράση ελεύθερος.

Απέναντι σε αντιδραστικές και πειθαρχημένες φωνές που δουλικά καταφάσκουν (είτε από άγνοια, είτε από πολιτική σκοπιμότητα) στην καταδήκη της βία από όπου και αν προέρχεται, απαντάμε πως η προλεταριακή αντι-βία είναι μέσο κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές συνθήκες γενικευμένης βίας και επιβολής. Είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στους καταπιεστές τους, χάριν της οποίας απολαμβάνουμε σήμερα τα όποια "δικαιώματα" -που σε συνθήκες κρίσης καταργούνται ταχύτατα- όπως το οκτάωρο και το δικαίωμα στην απεργία (για να αναφερθούμε ίσως στα ποιο χαρακτηριστικά). Λυπόμαστε αλλά δε σκοπεύουμε να ρωτήσουμε τους δυνάστες και καταπιεστές μας ποια μέσα θεωρούν ότι είναι "νόμιμο" να χρησιμοποιήσουμε στην προσπάθειά μας να αποτινάξουμε τον ζυγό του κεφαλαίου και του κράτους από πάνω μας.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση πως το τελειωτικό χτύπημα στο φασισμό θα έρθει δια της νομικής οδού από τα χέρια του κράτους, μιας και ο φασισμός είναι όπλο της ίδιας της αστικής τάξης. Είναι ολέθριο σφάλμα να λογίζεται απ' τους από τα κάτω ο φασισμός ως έκφανση αφέλειας και γραφικότητας ή ως κάτι ευκαταφρόνητο, πόσο μάλλον ότι ηττάται μέσω της παραγκώνισης και της αμέλειας. Η ιστορική εμπειρία είναι σαφέστατη σχετικά με αυτό. Ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον καπιταλισμό. Είναι η ύστατη και η πιο επιθετική εφεδρεία του κεφαλαίου που τίθεται προς αξιοποίηση όταν ο καπιταλισμός κλυδωνίζεται εσωτερικά από τις δομικές του κρίσεις.
Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι "εθνικές" αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος, το κεφάλαιο και το μακρύ τους χέρι, ο φασισμός, και όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα αφεντικά να μας διαχωρίσουν βάσει φυλής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου και κάθε άλλης διαχωριστικής γραμμής (straight/lgbtqia+, νόμιμος εργάτης/χωρίς χαρτιά, γυναίκα/άντρας, λευκός/μαύρος, νέος/γέρος κ.α.).
Να δημιουργήσουμε δεσμούς διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να αυτοοργανωθούμε. Να αντεπιτεθούμε.

Σήμερα ξημερώνει μία νέα μέρα στην πόλη και όλοι αυτοί που έκαναν πλάτες στα φασισταριά για να βγαίνουν από τη συγκέντρωση, να επιτίθενται σε κινηματικούς χώρους αγώνα και να ξαναμπαίνουν, δεν είναι πια στο δρόμο. Εμείς είμαστε, όπως είμαστε εδώ και χρόνια. Ραντεβού στο δρόμο, λοιπόν.

Να τσακίσουμε τους φασίστες και όσους τους κάνουν πλάτες.

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΣΟ ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΧΑΡΗΚΑΤΕ. Η ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ. ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!

ΥΓ. Τόσο στην επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο όσο και σε αυτή στη κατάληψη Libertatia, πρωτοστάτησαν άτομα με διακριτικά του ΠΑΟΚ. Κατά τον εμπρησμό, μάλιστα, της δεύτερης, αναγράφηκε στον εξωτερικό τοίχο της αυλής το σύνθημα "ΠΑΟΚ 4. Μακεδονία γη ελληνική". Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα προσφυγική, μια ομάδα των απόκληρων, μια ομάδα των προσφυγικών γειτονιών και της φτωχολογιάς. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς την ιστορία, τον πολιτισμικό και κοινωνικό πλούτο αυτού του σωματείου να χρησιμοποιείται και να βρωμίζεται από μερικές δεκάδες φασιστών, που τα καπηλεύονται.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 22/1 καλέστηκε από την κατάληψη Libertatia αντανακλαστική πορεία. Η πορεία πλαισιώθηκε από 2.500 κόσμο. Από την αρχή οι μπάτσοι έκαναν σαφές ότι η ανοιχτή και απροσχημάτιστη ταύτιση τους με τους φασίστες δεν τελείωσε εχθές. Κόβοντας μας ξανά και ξανά κάθε δρόμο στον οποίο προσπαθούσαμε να πορευτούμε, μας οδήγησαν σε ένα στενό, όπου και επιτέθηκαν στην πορεία, πραγματοποιώντας και 5 συλλήψεις. Στους πέντε συλληφθέντες απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΤΡΙΤΗ 23/1, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2018/01…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους συλλήφθεντες 22/1

Μετά το χθεσινό πανηγυράκι που οι φασίστες με τις πλάτες των μπάτσων βγήκαν απο τις τρύπες τους, σήμερα 5 σύντροφοι-συντρόφισσες συνελήφθησαν στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.
Αλληλεγγύη στους συντρόφους-συντρόφισσες!
Κάλεσμα Τρίτη 23/1 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου θα περάσουν αυτόφωρο.

Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431am


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΑΥΡΙΟ 11.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η αντιφασιστική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης με μεγάλη μαζικότητα. Συγκεκριμένα οι αλληλέγγυοι ήταν 2.500-3000 με την παρουσία όλων των αναρχικών-αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων της πόλης καθώς και αριστερών οργανώσεων. Από το ξεκίνημα της πορείας οι μπάτσοι κάναν αισθητή την παρουσία τους καθώς μας κόψανε στη συμβολή λ.Στρατού με Δελφών και αυτό συνεχίστηκε με αποτέλεσμα την σύγκρουση μαζί τους και την σύλληψη 5 ατόμων. Αυτό μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την καλή συνεργασία κράτους παρακράτους και ποίους θέλουν να προστατέψουν. Ενώ χθες φασίστες με τις πλάτες των μπάτσων χτυπάνε και καίνε καταλήψεις, σήμερα οι μπάτσοι χτυπάνε και συλλαμβάνουν αντιφασίστες και περικυκλώνουν καταλήψεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ

ΑΥΡΙΟ 11.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Libertatia

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.gr/2018/01/li…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους συλλήφθεντες 22.1

Τις τελευταιες δυο μερες μπατσοι και φασιστες παιζουν με τα νευρα μας. Απο την πλευρα τους, οι μπατσοι επελεξαν να αφησουν την Κυριακη ανεξελεγκτους τους φασιστες να αλωνιζουν κανοντας επιθεσεις προς τους χωρους μας με αποτελεσμα να καει ολοσχερως η καταληψη Libertatia. Σημερα 22/1 πραγματοποιηθηκε πορεια αλληλεγγυης στην Libertatia η οποια πλαισιωθηκε απο πληθος κοσμου. Εκει επελεξαν να κανουν την εμφανιση τους οι εξαφανισμενοι μπατσοι προκαλωντας με βρισιες και χειρονομιες. Προσπαθησαν αποτυχημενα να περικυκλωσουν τη συγκεντρωση και στη συνεχεια μας εκλεισαν το δρομο με κλουβα. Προκαλεσαν ξανα και επιτεθηκαν -κατοπιν εντολων προφανως- συλλαμβανοντας πεντε ατομα.
Αυτη η σταση δεν ειναι κατι καινουργιο, αλλωστε εχουμε κουραστει να λεμε συνεχεια τα ιδια. Οσο παλευουμε για τις ζωες μας, οσο οραματιζομαστε μια αλλη κοινωνια θα τους εχουμε απεναντι μας και αυτους και τους φασιστες. Δεν πτοουμαστε και στεκομαστε ο ενας διπλα στην αλλη, γιατι ξερουμε πως αυτη ειναι η δυναμη μας.
Οι πεντε συντροφοι/ισσες που βρισκονται αυτη τη στιγμη κρατουμενοι δεν ειναι μονοι/ες και θα τους στηριξουμε οσο περναει απο το χερι μας. Γι' αυτο καλουμε στα δικαστηρια την Τριτη 23 Ιανουαριου στις 9 το πρωι, για να δειξουμε την εμπρακτη αλληλεγγυη μας στους συλληφθεντες και τις συλληφθεισες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Πυρανθος
Αναρχικη ομαδα Θεσσαλονικης

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουάριος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλλήφθεντες της πορείας της 22/1

Μία μέρα μετά την συντονισμένη επίθεση φασιστών και αστυνομίας σε
καταλήψεις της πόλης που πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του χώρου που τους
έδωσε το εθνικιστικό συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό", περισσότεροι από
2000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη
και πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά.

Ο τσαμπουκάς της αστυνομίας που ήθελε να πλευρίσει την πορεία έσπασε από
τη μαχητική στάση της περιφρούρησης των μπλοκ που έστησε οδοφράγματα και
υπερασπίστηκε τα πολιτικά της χαρακτηριστικά.

Στη συμβολή των οδών Δελφών με Παρασκευοπούλου διμοιρίες και κλούβες
έστησαν φραγμό. Η πορεία χτυπήθηκε και έσπασε σε δύο κομμάτια, σημείο
που πραγματοποιήθηκαν και
οι συλλήψεις των συντρόφων/ισσων.

Στις μάχες που δόθηκαν οι μπάτσοι που την προηγούμενη μέρα χαϊδεύονταν
με τους φασίστες χτύπησαν κόσμο (και τους συλληφθέντες) αλλά γρήγορα
αντιλήφθηκαν πως είχαν να κάνουν με ένα αποφασισμένο πλήθος και μία
μαχητική περιφρούρηση που διεκδίκησε την επανένωση της πορείας και
αρνήθηκε το ενδεχόμενο περικύκλωσής της και η οποία κατευθύνθηκε στο
κέντρο της πόλης όπου ξέσπασαν εκ νέου συγκρούσεις.

Στους συλληφθέντες έχουν φορτωθεί με σειρα κατηγοριών
και αύριο περνάν από τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σήμερα, που τα
λεωφορεία των γραφικών αναχώρησαν, μίλησε το αντιφασιστικό κίνημα της
πόλης και έχει να πει πολλά ακόμη. Πρώτα παίρνουμε πίσω τους
συλληφθέντες και τις συλληφθείσες που λείπουν από την κοινότητα, ύστερα
οργανώνουμε και συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό, το κράτος, το
κεφάλαιο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ: ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ
ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ - ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 23/1 09.00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουάριος 02h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 5 συλληφθέντες/φθείσες

Στις 22/1 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, η οποία πυρπολήθηκε την προηγούμενη μέρα από φασίστες. Οι μπάτσοι προχώρησαν στην σύλληψη πέντε συντρόφων/ισσών. Καλούμε αύριο 23/1, στις 09.00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κατάληψη 111

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιανουάριος 02h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 22/1

Την Κυριακή 21/1 επ' αφορμή του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ένας συρφετός φασιστών, ακροδεξιών και δεξιών, χριστιανών και γενικότερα συντηρητικών και μικροαστικών στοιχείων τόσο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια, συγκεντρώθηκε στον Λευκό Πύργο. Οι κατά τα άλλα άφαντοι φασίστες για τον υπόλοιπο χρόνο, κατάφεραν να επιβάλλουν το εθνικιστικό τους περιεχόμενο σε μια ούτως ή άλλως αντιδραστική διαδήλωση. Βγήκαν από τις τρύπες που είναι χωμένοι ολόκληρο τον χρόνο έχοντας για πλάτη τους χιλιάδες ελληνο-νοικοκυραίους, αλλά και τις δυνάμεις καταστολής.

Το μεσημέρι της Κυριακής φασίστες, με την ανοχή των μπάτσων και με τη συνενοχή των αντιδραστικών συνδιαδηλωτών τους, επιτέθηκαν αρχικά στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που περιφρουρούσαν την κατάληψη ανταπάντησαν στις επιθέσεις των φασιστών και τους απώθησαν επιτυχώς. Έπειτα, ομάδα φασιστών με διακριτικά του ΠΑΟΚ, πορευόμενοι σε μπλοκ των φασιστών με την υπογραφή «Ιδεάπολις» πραγματοποίησε εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia, χρησιμοποιώντας μολότοφ και φωτοβολίδες. Εκείνη την ώρα η κατάληψη ήταν άδεια, καθώς οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες συμμετείχαν στην αντιφασιστική-διεθνιστική αντισυγκέντρωση στην Καμάρα μαζί με πλήθος αντιφασιστών/τριών. Προηγουμένως, φασίστες πραγματοποίησαν φθορές στην πρόσοψη και την περίφραξη του κτηρίου, που αποκαταστάθηκαν έγκαιρα από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης. Τελικά, η κατάληψη παραδόθηκε στις φλόγες, τη στιγμή που οι μπάτσοι παρείχαν κάλυψη στους φασίστες εμπρηστές. Η αντίδραση των γειτόνων ήταν ενθαρρυντική, καθώς λογομάχησαν με τους φασίστες, οι οποίοι τους απάντησαν με βρισιές και ρίψη φωτοβολίδων. Από την άλλη, η πυροσβεστική καθυστέρησε υπέρ το δέον, φτάνοντας όταν η φωτιά είχε γίνει πλέον ανεξέλεγκτη.

Την επομένη, Δευτέρα 22/1, το αντιφασιστικό κίνημα συγκεντρώθηκε μαζικά έξω από την κατάληψη Libertatia ως αντανακλαστική απάντηση στην επίθεση των φασιστών, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην κατάληψη. Στη συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου, όπου μία κλούβα έφραζε το δρόμο, οι μπάτσοι επικύρωσαν για μια ακόμα φορά τον πολιτικό ρόλο που επιτελούν, καθώς επιτέθηκαν άγρια στην πορεία, πραγματοποιώντας κατόπιν 5 συλλήψεις . Οι μπάτσοι είναι οι υπηρέτες του κράτους και του κεφαλαίου, ο κατασταλτικός βραχίονας του κράτους που συν τοις άλλοις συνεργάζεται και επικουρεί τους φασίστες, όπως είδαμε για άλλη μία φορά και εντελώς απροκάλυπτα, αυτές τις μέρες.

Η αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia και στους συντρόφους που συνελήφθησαν στην πορεία, είναι δεδομένη και αμέριστη. Είναι σώμα από το σώμα μας, κομμάτι του κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Γι' αυτόν τον λόγο, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους στα χέρια του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών.

Οι φασίστες αποτελούν επικουρικό μηχανισμό του κράτους και του κεφαλαίου, για την ακρίβεια την πιο επιθετική εφεδρεία των καπιταλιστών, που έρχεται στο προσκήνιο στις περιόδους δομικής κρίσης του καπιταλισμού, όταν η κοινωνική συναίνεση προς το καθεστώς υποχωρεί, όταν αυξάνονται τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και οι πολιτικές εξαίρεσης. Συν τοις άλλοις, οι φασίστες είναι το αντίπαλο δέος του επαναστατικού κινήματος που μάχεται απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου, των θεσμών και των δομών που υπερασπίζονται δηλαδή οι ίδιοι οι φασίστες. Με εργαλείο τον ανορθολογισμό και τα περίτεχνα μυθεύματα σπέρνουν το μισανθρωπικό τους δηλητήριο με στόχο οποιονδήποτε και οτιδήποτε αντιβαίνει στην καθεστηκυία τάξη και κανονικότητα.

Ο φασισμός δεν μπορεί να εξαλειφθεί ούτε από το κράτος, ούτε από τους δικαστικούς μηχανισμούς. Θα υπάρχει όσο υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό και ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι σύμφυτος με τον αγώνα ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Είναι αγώνας διεθνιστικός, καθώς οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο που μας καταδυναστεύουν και μας αφαιμάσσουν διαρκώς και όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας όπως και εμείς. Συνεπώς, οι ρητορείες περί εθνικής ενότητας, τις οποίες αρέσκονται να διατυμπανίζουν οι φασίστες, είναι η διάδοση του λόγου της αστικής κυριαρχίας: δηλαδή φτωχοί και πλούσιοι, εργάτες και αφεντικά, εξουσιαζόμενοι και εξουσιαστές, θέλουν να μας πουν ότι έχουμε όλοι ανεξαιρέτως κοινά συμφέροντα, τα λεγόμενα εθνικά συμφέροντα. Η υλική πραγματικότητα διαψεύδει εντελώς αυτόν τον επιτήδειο ισχυρισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ειρήνη των «κάτω» με τους «πάνω», καθώς οι δεύτεροι ζουν εις βάρος των πρώτων, οι οποίοι διαβιούν σε ένα καθεστώς οικονομικής εκμετάλλευσης και πολιτικής ανελευθερίας. Η εθνική ενότητα και η διαταξικότητα αποτελούν συνεπώς τόσο τον διαλύτη της κοινωνικής και ταξικής ενότητας των πληβειακών στρωμάτων, αλλά και την ταφόπλακα των προλεταριακών συμφερόντων. Αυτά ας τα αναλογιστούν εκείνοι που βάζουν πλάτες στις επιθέσεις φασιστών, που ανέχονται να στέκονται δίπλα σε φασίστες, που συνάπτουν ειρήνη με τον ταξικό τους εχθρό σιωπώντας και συναινώντας στις επιθέσεις του κράτους του κεφαλαίου και των φασιστών απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη δυστοπία του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες της πορείας στις 22/1

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

Τσακίζουμε τον φασισμό με ακηδεμόνευτους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

Η σιωπή και η συναίνεση στο θέριεμα του κτήνους αποτελούν συνενοχή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης:
Τρίτη 23/1 στις 09:00

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : http://quieta-movere.espivblogs.net/2018/01/2…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας 22-1

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Libertatia

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 22-1

Την Κυριακή 21-1 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη εθνικιστική΄φιέστα κατα τη διάρκεια της οποίας γίνεται επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο και μπαίνει φωτιά στην κατάληψη Iibertatia απο ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Καλέστηκε αμέσως πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22-1, με τη συμμετοχή περίπου 2000 ατόμων, και η οποία ξεκίνησε απο την κατάληψη Iibertatia, κινήθηκε ανατολικά και κατέληξε στο κέντρο. Κατα τη διάρκεια της πορείας, η οποία κινούταν με παλμό και συγκροτημένα, και μετά απο επανειλημένες προσπάθειες των διμοιριών να αποκόψουν την συνέχισή της, οι μπάτσοι επιτίθενται πραγματοποιώντας 5 προσαγωγές οι οποίες αργότερα μετατρέπονται σε συλλήψεις.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Συγκέντρωση για στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Iibertatia | Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Τρίτη 23-1 9:00

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο| Μέλος της Α.Π.Ο.- Ο.Σ.