Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες της πορείας για τη Libertatia

Κείμενο στήριξης των 5 συντρόφων/συντροφισσών που συνελήφθησαν στην πορεία αλληλεγγύης της κατάληψης Libertatia

Στις 22/1 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia που δέχτηκε επίθεση από φασιστικές συμμορίες και μπάτσους. Η πορεία ήταν μαζική με πάνω από 1500 άτομα και κινήθηκε προς τους δρόμους της γειτονιάς. Στην συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου κλούβα των ΜΑΤ έκλεινε την πρόσβαση προς Δελφών. Πριν προλάβει να περάσει η πορεία (με κατεύθυνση τη λεωφ. Όλγας) δέχτηκε επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο. Στο σημείο έγιναν προσαγωγές 5 ατόμων οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο κόσμος παρέμεινε ως αργά το βράδυ στους δρόμους γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, ενώ οι σύντροφοι περνούσαν την αυτόφορη διαδικασία. Ο Εισαγγελέας τους απέδωσε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και έκρινε απαραίτητη την περαιτέρω κράτηση τους μέχρι την Παρασκευή το πρωί στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ. Την Παρασκευή στις 11:30 θα περάσουν από ανακριτή.

Τις τελευταίες δύο μέρες αν υπάρχει ένα πράγμα που είμαστε σίγουροι είναι το εξής: Η αγαστή συνεργασία των φασιστών με τους μπάτσους και τη δικαστική εξουσία. Οι φασίστες (με τις ελληνικές σημαίες) εκκένωσαν με εμπρησμό την Libertatia, ενώ οι υπόλοιποι φασίστες (κανονικά με τις στολές τους) τους κάλυπταν προκειμένου να σιγουρευτούν για την επιτυχία της ενέργειας, αποκλείοντας ακόμα και την πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος για αρκετή ώρα. Στα δικαστήρια η εισαγγελία, αφού πρώτα απαγόρευσε στον αλληλέγγυο κόσμο την είσοδο στην αίθουσα, στη συνέχεια κράτησε μια άκρως εκδικητική στάση, φουσκώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο που καταρρίπτεται πλήρως από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί από χτες δημοσιά στο διαδίκτυο. Δε χρειάζεται λοιπόν κάποιος/α να είναι ιδεολογικά προσκείμενος/η σε κάποιο πολιτικό χώρο, αρκεί να είναι νοήμων άνθρωπος ώστε να αντιληφθεί την ειρωνεία του κατηγορητηρίου που στήθηκε εις βάρος των συντρόφων μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01 ΣΤΙΣ 09:00

Ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM

23/01/2018

πηγή : http://www.1431am.org/story/Κείμενο-στήριξης-…


Στην πορεία (22/1) για τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia (21/1), που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά του Φαλήρου, και ενώ η πορεία κινούταν κανονικά επί των οδών Στρατού και Δελϕών, στο ύψος της Παρασκευοπούλου οι αρμόδιοι της αστυνομίας έκριναν πως η πορεία έπρεπε να διαλυθεί. Αυτό και έγινε λοιπόν, ενώ ακολούθησαν 5 προσαγωγές που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις με έωλο κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορητήριο, καθώς και τραυματισμός διαδηλωτών, με την πορεία να ανασυγκροτείται και να συνεχίζει προς το κέντρο, απαιτώντας να αϕεθούν οι προσαχθέντες.

Βέβαια, τα γεγονότα των δύο αυτών ημερών (21&22) δε μπορούμε να πούμε ότι μας εκπλήσσουν. Είναι γνωστή η επιθυμία του κράτους να καταστέλλει κάθε μορϕή αντίστασης απέναντί του. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να εκκενώνονται πολλές καταλήψεις (ντόπιων και μεταναστών) και η αστυνομία να συνεργάζεται αγαστά με τους ϕασίστες στις επιθέσεις των τελευταίων (π.χ. επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές, επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, κ.ά.). Εξάλλου οι σχέσεις τους δεν είναι ούτε κρυϕές ούτε καινούριες, γεγονός που αποδεικνύεται κάθε τόσο, κάνοντας ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο δύσπιστο ότι οι ϕασίστες αποτελούν το παρακρατικό δεκανίκι του κρατικού μηχανισμού.

Εδώ θα ήταν ίσως σκόπιμο να στηλιτευτεί και η συνολικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία εν μέσω συγκρούσεων, αϕενός κατηγορεί τους ακροδεξιούς για εγκληματικές ενέργειες (πράγμα που ενισχύεται και από την εισαγγελική παραγγελία σχετικά με τον εμπρησμό της Libertatia) και αϕετέρου καταστέλλει αυτούς που αμύνονται στις επιθέσεις αυτές και πολεμούν τον ϕασισμό, με την αναίτια επίθεση στην πορεία της 22/1 να είναι ενδεικτική, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παρουσιαστεί ως εγγυητής της τάξης και της ασϕάλειας, ενισχύοντας παράλληλα και το δόγμα των δύο άκρων.

Ολοι&ολες στα δικαστήρια 26/1 στις 09:00

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ & ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "ΣΧΟΛΕΙΟ" για τη μάθηση της Ελευθερίας


Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, με αφορμή το όνομα γειτονικής χώρας, διοργανώθηκε συλλαλητήριο στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, που πλαισιώθηκε από πλήθος κόσμου, από την Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις. Ένα πατριωτικό συνονθύλευμα γέμισε την πόλη με σημαίες, περικεφαλαίες, ράσα και καδρόνια τυλιγμένα με ελληνικές σημαίες. Κόμματα, στρατηγοί, παπάδες αλλά και αγνοί πατριώτες της βάσης, συναντήθηκαν προκείμενου να φωνάξουν ότι η "μακεδονία είναι ελληνική" και άλλες εθνικιστικές κορώνες.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα είχε καλεστεί μία συγκέντρωση από συλλογικότητες στην Καμάρα, για όλες εμάς που νιώσαμε ασφυξία μπροστά στην νέα εθνικιστική φιέστα. Προσπαθήσαμε να βρούμε λίγο χώρο μες στην κόλαση, για να δώσουμε χώρο σε ότι δεν μοιάζει με κόλαση, σε μία μέρα που σε αυτή την πόλη δεν χωρούσε οτιδήποτε το διαφορετικό.

Επιμένουμε να πιστεύουμε ότι όσοι ασχολούνται με ονόματα κρατών τρέφουν εθνικισμούς και όσοι διακατέχονται από πατριωτικές ευαισθησίες οπλίζουν τους φασίστες. Καθώς ότι σιγοψιθυρίζουν οι πατριώτες το κάνουν πράξη οι φασίστες. Έτσι είδαμε το μεσημέρι της Κυριακής, φασίστες να ξεπηδούν μέσα απ' τις γραμμές των μπάτσων και να προσπαθούν να επιτεθούν στην συγκέντρωση μας. Ακούσαμε για τις πέτρες των εθνικιστών που έπεσαν πάνω στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, αλλά και τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που απέκρουσαν τις επιθέσεις τους. Στη συνέχεια το βλέμμα μας σκοτείνιασε, καθώς υπήρξαν και δύο αλλεπάλληλες επιθέσεις προς την κατάληψη Libertatia, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Δεν ήταν κάποιο ατύχημα, ούτε απλά μία αποτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας να απομακρύνει τους εμπρηστές, ήταν μία πρόβα για την επέλαση του ελληνικού εθνικισμού με το αληθινό του πρόσωπο.

Την επόμενη μέρα, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, όλοι εμείς που νιώσαμε ένα σφίξιμο στο στομάχι μπροστά στη θέα μίας καμμένης κατάληψη, όλες εμείς που μπουχτίσαμε από το φόβο που προξενούν οι χιλιάδες ελληνικές σημαίες, όλοι εμείς που έχουμε νιώσει έστω και για μία στιγμή ότι οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας, όλες εμείς που αντιλαμβανόμαστε ότι ο αντιφασισμός δεν είναι μόνο το ξύλο στους φασίστες, αλλά και ένας τρόπος να στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλο με λιγότερο φόβο ενάντια στην υποτίμηση των ζώων μας, κατεβήκαμε στο δρόμο δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Libertatia. Βγαίνοντας στο δρόμο με τη μορφή πορείας νιώσαμε, ότι οι μπάτσοι, ως μηχανισμός πειθάρχησης του κεφαλαίου, δεν ήθελαν να μας αφήσουν να εκφράσουμε δημόσια την οργή μας ενάντια σε αυτούς που σκορπάν το μίσος και το φόβο.

Οπότε, στη συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου, όπου μία κλούβα έφραζε το δρόμο, υπήρξε επίθεση των μπάτσων προς την πορεία με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αυτή να κοπεί στα δύο. Στο σημείο έγιναν προσαγωγές 5 ατόμων οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, ενώ οι σύντροφοι και η συντρόφισσα περνούσαν την αυτόφορη διαδικασία. Ο εισαγγελέας τους απέδωσε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και έκρινε απαραίτητη την περαιτέρω κράτηση τους μέχρι την Παρασκευή.

Δεν πιστεύουμε ότι απλά το κράτος είναι εκδικητικό και θέλει απλά να τιμωρήσει τους συντρόφους μας.. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταστολή είναι κομμάτι της στρατηγικής διαχείρισης της κρίσης, της αναδιάρθρωσης που έχει πια για τα καλά περάσει από πάνω μας. Ο φόβος της καταστολής προσπαθεί να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου, εκεί που νωρίτερα είχε υπάρξει η υποχώρηση των κοινωνικών αγώνων. Επιπλέον η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης της κοινωνικής μας δράσης από το κράτος και από διάφορους δημάρχους, είναι άμεση συνέπεια του βαθέματος της κρίσης. Σε μία εποχή που το κράτος μας θέλει να τρέχουμε πίσω απ' την συνθήκη της καταστολής, εμείς πρέπει να προτάξουμε νέους αγώνες, να ανοίξουμε νέα ρήγματα εκεί που η πίσσα μοιάζει να έχει καλύψει τα πάντα. Μόνο αν συνεχίσουμε να δρούμε στα κοινωνικά πεδία και στις σχέσεις, μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Γιατί η αλληλεγγύη, για μας, δεν είναι απλά και μόνο μία συναισθηματική εκδήλωση σε σχέση με τους συντρόφους μας, αλλά η συλλογική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις πράξεις που φορτώνουν ποινικές ευθύνες σε κάποιες από μας διαχωρισμένα. Είναι η αντίσταση στη διάσπαση της κοινότητας των αγωνιζομένων.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 25.1 14:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.1 | 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Φάμπρικα Υφανέτ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 5 συλληφθέντες/ισσες της πορείας για τη Libertatia

Στην κρατική τρομοκρατία απαντάμε με Αλληλεγγύη.

Δύναμη στους/ις 5 συλληφθέντες/ισσες από την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia της 22/1.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 26/1, στις 9:00 στα Δικαστήρια.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης


«Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά» [ανακοίνωση για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης]

364 μέρες

Η ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος ήταν αναμενόμενο ότι θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για την έκφραση των πιο μισαλλόδοξων, ρατσιστικών, ανοιχτά εθνικιστικών και φασιστικών αφηγήσεων με ναζιστική «πρωτοπορία» και στρατό-εκκλησιαστική οπισθοφυλακή. Ακόμη όμως και μέσα σε αυτή τη συγκυρία η χαβούζα του Λευκού Πύργου δεν μπόρεσε να αναπτύξει την εγκληματική της δράση -ακόμη και στη συντηρητική πόλη της Θεσσαλονίκης- παραπάνω από τις 3 ώρες που κράτησε ο θίασος της Κυριακής. Αυτό αποτράπηκε από την θαρραλέα πρωτοβουλία ενός και μόνο πολιτικού χώρου: των Αναρχικών. Για άλλη μια φορά φάνηκε ποιος είναι ο πραγματικός εσωτερικός εχθρός του κράτους, του κεφαλαίου, των παρακρατικών συμμοριών και των ναζί. Η Αριστερά ή κυβερνούσε τις δυνάμεις των μπάτσων που προωθούσαν τους ναζί στις επιθέσεις ενάντια στις καταλήψεις ή έβγαζε εθνικιστικές κορόνες συνύπαρξης με τον φασιστικό εσμό του Λευκού Πύργου (ΛΑΕ) ή απλά εξατμίστηκε για να μην προκαλέσει (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κ.λπ). Η ακινησία της πήρε χαρακτηριστικά νεκρικής ακαμψίας. Τόσο η μικροφωνική της 18ης Γενάρη όσο και η μηχανοκίνητη διαδήλωση της 20ης Γενάρη, 24 ώρες πριν τη εθνικιστική/φασιστική μάζωξη καθώς επίσης και οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις και περιπολίες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όλη τη βδομάδα από ομάδες αναρχικών, διασφάλισαν ότι η πόλη θα παραμείνει ασφαλής για τους αγωνιστές και τους αντιφασίστες, ενώ ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις κατάφεραν να σπάσουν δημόσια την ενιαία εθνικιστική αφήγηση. Κανείς μας δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στο κτήνος.

Ο Λευκός Πύργος

«Ανεξάρτητα από τι μπορεί να νομίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, (όσοι πάνε στον Λευκό Πύργο) αυτή η συγκένττρωση θα αποτελέσει τον λαγό για τον φασίστα δρομέα. Ο «αγνός πατριωτισμός» που επικαλούνται κάποιοι δεν είναι παρά η μεγάλη αυλή του εθνικισμού και του φασισμού».
(από την ανακοίνωση του «Μαύρο & Κόκκινο» για το Μακεδονικό)

Όσο κι αν πανηγυρίζουν οι φασίστες για την «παλλαϊκή συμμετοχή» στο συλλαλητήριο της Κυριακής, η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγοι. Όχι γιατί έλειπε ο όγκος από τη συγκέντρωση του Λευκού Πύργου, αλλά γιατί σε σχέση με το τι ζητά ο εθνικισμός και ο φασισμός και τη δεδομένη ιδεολογική και πραγματική στήριξη των πυλώνων του ελληνικού κράτους, εξακολουθούν να είναι λίγοι. Η «επιτυχία» του εθνικισμού κρύβεται στην απλή αυτή ερώτηση: «θα θέλατε μέσα σε μια κατάσταση όπου το κράτος, όλες οι κυβερνήσεις, τα αφεντικά και οι ισχυροί σας έχουν ξεφτιλίσει, ταπεινώσει και φτωχοποιήσει να νοιώσετε έστω και για λίγες ώρες, έστω στα ψέματα, δυνατοί -χωρίς να χρειαστεί να τα βάλετε με τους ισχυρούς, χωρίς να πληρώσετε το κόστος της φυλάκισης, του ξυλοδαρμού, του εκβιασμού και της τρομοκρατίας- καλλιεργώντας την αίσθηση ότι μπορείτε να εκβιάσετε να μισείτε και να καταπιέζετε κάποιους άλλους ακόμη πιο φτωχούς κι απελπισμένους ανθρώπους που ζουν από την άλλη πλευρά των συνόρων;» Ενώ η ελληνική κοινωνία γαλουχείται από την Εκκλησία χιλιάδες χρόνια να μισεί, από το Κράτος εκατοντάδες χρόνια να υπακούει, από τα ΜΜΕ όπου δεκάδες χρόνια υποστηρίζουν τους ισχυρούς τα «εθνικά σχέδια» και τις εθνικιστικές συμμορίες, την πατριαρχία, η οποία από πάντα ξεφτιλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την Αστυνομία από ίδρυσης της ανα τους αιώνες να υποθάλπτει, να καλύπτει, να οπλίζει και να προστατεύει τα θρασύδειλα τάγματά σας, φασίστες, ήσασταν και πάλι πολύ λίγοι. Την παρακρατική δράση σας η Θεσσαλονίκη την γνωρίζει πολύ καλά, μα ακόμη κι οι νεκροί της στέκονται φωτεινά οδοφράγματα στις άθλιες συναθροίσεις σας.
Όσο γι' αυτούς που έσπευσαν να παρασταθούν στο πλάι των ναζί, απλά έκαναν πλάτη, υποστήριξαν εκ των πραγμάτων τη φασιστική εμπροσθοφυλακή που χρησιμοποίησε τη συγκέντρωση ως ορμητήριο για τις εγκληματικές της κινήσεις υπό τη γενική εποπτεία ασφαλώς και την υποστήριξη του κράτους, της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Ο στρατηγός Φράγκος χρησιμοποίησε από εξέδρας το πλήθος ως χρήσιμους ηλίθιους για να στήσει την καριέρα του, ο Άνθιμος και τα κοπρόσκυλα της εκκλησίας τους λιβάνιζαν από άμβωνος για να γεμίζουν ακόμη περισσότερο την τεράστια κοιλιά τους και οι ναζί αναγνώριζαν στη μάζα αυτή τους Γερμανούς πολίτες του Γ΄ Ράιχ που πειστικά θα κάναν τους ανήξερους μπροστά στα κρεματόρια που θα στήνανε. Το πλυντήριο των νεοναζί δούλεψε στη μεγαλύτερη ένταση. Έτσι φτάσαμε οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να παρελαύνουν στον Λευκό Πύργο και να χειροκροτούνται από τους «πατριώτες».
Από την άλλη, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αντικειμενικά θα ισχυροποιήσει τη φασιστική δεξιά, αφενός για μικροπολιτικούς σκοπούς κι έπειτα επειδή θα επιχειρήσει να επιδοθεί σε μια συντριπτική καταστολή των κινημάτων πανομοιότυπη ή και χειρότερη με την αντίστοιχη των προηγούμενων χρόνων, για να μπορέσει να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Η πολιτική τους είναι εγκληματική. Κι αυτός ο σχεδιασμός περνάει μέσα από τα απόνερα του «Μακεδονικού».

Οι φασιστικές επιθέσεις και η συγκέντρωση της Καμάρας

«Ο φασισμός είναι ο μόνος που ξέρει τι ζητάει από αυτή τη συνάθροιση. Να οργανώσει νέους ανθρώπους στις γραμμές του μίσους να τους πωρώσει με τις μισαλλόδοξες ρατσιστικές ηλιθιότητές του και να τους ξαμολύσει ενάντια στους φτωχούς, τους αδύναμους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους αλλόδοξους, τους αγωνιστές τους αντιφασίστες και τους αναρχικούς.»

(από την ανακοίνωση του «Μαύρο & Κόκκινο» για το Μακεδονικό)

Συνέχεια της απόφασης για παρουσία όλη τη βδομάδα στην πόλη ήταν και η απόφαση της παρουσίας αντιεθνικιστικής συγκέντρωσης την Κυριακή στην Καμάρα. Η συγκέντρωση αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες στην ιστορία του αναρχικού κινήματος τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Πέρα από τη δημόσια και άφοβη αποτύπωση της θέσης ότι οι αναρχικοί παραμένουν -ακόμη και μόνοι κάτω από τις πιο δύσκολες περιστάσεις- απέναντι στο φασιστικό κτήνος και την κρατική τρομοκρατία, δεν υποστέλλουν τις σημαίες και δεν εξαφανίζονται από τους δρόμους, όταν παρελαύνουν οι λύκοι του παρακράτους αγκαλιά με τα σκυλιά των ένστολων δολοφόνων, η Καμάρα αποτέλεσε το προκεχωρημένο φυλάκιό μας, ώστε να μην παραδοθεί το σύνολο της πόλης στις φασιστικές συμμορίες που συνεπικουρούνταν από τα αστυνομικά σώματα καταστολής, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα όλες τις δομές του άνω κέντρου της πόλης. Επίσης για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, η Καμάρα και η περιφρούρησή της δεν θα έπεφτε όσες φασιστικές συμμορίες κι αν επιχειρούσαν επίθεση. Οι αγωνιστές που συγκρότησαν την περιφρούρηση ξέρουν πολύ καλά ότι το όνομα μας έχει σημασία και είναι ένα όνομα που δεν έχει κατασκευαστεί στο παρασκευαστήριο των εθνικών μύθων, της ξεκούραστης μαγκιάς, των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, των κρατικών βασανιστηρίων κι εκκαθαρίσεων, των κομματικών ελιγμών και θέσεων, αλλά μέσα στους διωγμούς, τις φυλακές, τον αγώνα, την αλληλεγγύη, την ισότητα και το όνειρο ενός άλλου κόσμου, γι αυτό είναι η ψυχή μας, υπερασπιζόμαστε την ΑΝΑΡΧΙΑ, ως τελευταίο φυλάκιο, κι αυτό με απλά λόγια σήμαινε ότι ή οι φασίστες θα οπισθοχωρούσαν ή θα έπρεπε να μιλάμε με όρους αρίθμησης των θυμάτων. Άλλος δρόμος δεν υπήρχε.

Δίπλα μας σε αυτή τη συγκέντρωση για την οποία μόνο περηφάνια μπορούμε να νοιώθουμε ήταν και οι σύντροφοι από τη Libertatia που πλήρωσε σε αυτή τη φάση το μεγαλύτερο τίμημα σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Αυτός ο αγώνας δεν έχει πάψει ποτέ και η διαδρομή του είναι δυστυχώς γεμάτη με αίμα, δολοφονημένους αθώους ανθρώπους, στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολέμους, βία, θαλάμους εξόντωσης, διαλυμένες κοινωνίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Σε αυτή την τεράστια σειρά έρχεται να προστεθεί και το κτήριο της κατάληψης Libertatia. Το πρόβλημα με τον εθνικισμό είναι ότι για να κατανοηθεί η εγκληματική του φύση πρέπει διαρκώς να αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της εγκληματικής του δράσης.
Η Libertatia δεν πυρπολήθηκε λόγω κάποιας ανευθυνότητας κάποιας αδράνειας ή αδιαφορίας. Ακριβώς το αντίθετο, οι σύντροφοί επέδειξαν το μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία των αγώνων ενάντια στον φασισμό, ανέλαβαν μια ευθύνη πολύ μεγάλη να μην εγκαταλείψουν την πόλη, έκαναν πολιτική πράξη το σχήμα «ο φασισμός πρώτα έρχεται για μένα, αλλά στο τέλος έρχεται για όλους». Όποιος παίρνει τέτοιες αποφάσεις δεν χάνεται, δεν νικιέται από το χτύπημα ενός κτηρίου. Όποιος από την άλλη δεν μπορεί να καταλάβει αυτή την απλή πραγματικότητα καλύτερα θα ήταν να σιωπήσει, γιατί δεν πρέπει με κανέναν τρόπο σήμερα που θα πρέπει να δοθούν οι ισχυρότερες και πειστικότερες απαντήσεις, να αφήσουμε τη χυδαιότητα να διαχυθεί στο σώμα του κινήματος.
Η κατάληψη δέχτηκε δύο επιθέσεις μια από το σώμα της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν ο κύκλος Ιδεάπολις και οι συν αυτώ φασίστες (Ιερός Λόχος, ΑΜΕ, C18 κ.λπ.) οι οποίοι αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν την κατάληψη και μια δεύτερη από ένα σώμα με παρόμοια σύνθεση από κοινού με ένα κομμάτι φασιστών οπαδών του ΠΑΟΚ. Είναι οι ίδιοι 70 που έκαναν ότι ανεβαίνουν στην Καμάρα. Η ύπαρξη ενός οργανωμένου πυρήνα οπαδών του ΠΑΟΚ που ταυτίζεται και δρα από κοινού με τους νεοναζί εγκληματίες είναι ένα φαινόμενο που καταξεφτιλίζει την κοινωνική ιστορία του σωματείου, της Τούμπας που για δεκάδες χρόνια αποτέλεσε την πραγματική πατρίδα των κατατρεγμένων και το λαϊκό αγωνιστικό πνεύμα των ανθρώπων που στήριζαν ιστορικά τον σύλλογο.

Κράτος - παρακράτος: απόλυτη ταύτιση

Η Αστυνομία επέβλεπε και τις 3 επιθέσεις που σημειώθηκαν, μια στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο (αποκρούστηκε από την περιφρούρηση) και 2 στην LIbertatia. Κάλυψε απόλυτα τους δράστες, δεν σημειώθηκε ούτε μια προσαγωγή ενώ πυρπολήθηκε ολόκληρο κτήριο. Κι αν κάποιος απολύτως αφελής πιστεύει ότι αυτό δεν συνιστά ένα ενιαίο σχέδιο κράτους - κυβέρνησης - παρακρατικών έρχεται η πραγματικότητα να τον διαψεύσει. Την επόμενη μέρα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη libertatia η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκει τις δυνάμεις που χρειάζονται για να προστατέψει των σύνδεσμο «Μακεδόνες» ενώ η πορεία δεν είχε καν πρόθεση να πάει εκεί. Χρησιμοποιείται απλά ως δικαιολογία, ώστε τα ΜΑΤ να απαγορεύσουν στην πορεία να περάσει από κεντρικούς δρόμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Παρατάσσουν κλούβες και διμοιρίες, οι οποίες επιτίθενται με αφορμή μια αψιμαχία με λύσσα στη διαδήλωση συλλαμβάνοντας 5 άτομα. Το ίδιο βράδυ οι μπάτσοι σε απόλυτη συνέργεια με την εισαγγελία αναβαθμίζουν το κατηγορητήριο για να επιβάλουν την ειρωνική κατηγορία του εμπρησμού (κακούργημα) στους συλληφθέντες της πορείας που κατήγγειλε τον εμπρησμό ενός ολόκληρου κτηρίου. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια με εντολή της εντεταλμένης εισαγγελίας δεν επιτράπηκε καν να μπει μέσα στην αίθουσα. Οι πέντε κρατούνται μέχρι την Παρασκευή ώστε να αποφασιστεί μέχρι και το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους. Οι καταστάσεις είναι πιο εύγλωττες από ποτέ. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να χτυπήσει το κοινωνικό κίνημα και να θέσει σε κατάσταση διαρκούς εξαίρεσης τους αναρχικούς αγωνιστές, ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατεί τον κόσμο ώστε να αδειάσουν οι δρόμοι. Γιατί μπορεί το φασιστο-συλλαλητήριο να έληξε, αλλά ο αγώνας μας για κοινωνική επανάσταση δεν λήγει ποτέ. Σε αυτόν τον αγώνα θα έχουμε σύμμαχο τους 2,500 χιλιάδες διαδηλωτές της Δευτέρας και όσους ακόμη ανταποκριθούν στα καλέσματα τις επόμενες μέρες ώστε να μπει ανάχωμα στον εθνικιστικό παροξυσμό, τη φασιστική απειλή και την κρατική τρομοκρατία καθώς επίσης και να αναδειχθεί η έμπρακτη αλληλεγγύη στη Libertatia.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ & ΒΙΑ
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ & ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 25.1 14:00 ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ 09.00

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο» | μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης
24.01.2018

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2018/0…


Μικροφωνική αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες αντιφασίστες

Στις 21 Γενάρη έγινε ένα από τα πιο εθνικιστικά πανηγύρια που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, υπήρξε ένα γεγονός εθνικιστικής προπαγάνδας, με ομιλίες από ανθρώπους άρρηκτα συνδεδεμένους με το παρακράτος και την ακροδεξιά (όπως π.χ. Φράγκος Φραγκούλης) και ενώ μπορεί να παρεβρέθηκε και κόσμος απλά λαϊκός-συντηρητικός, έγινε στην τελική συνένοχος στην σπορά του μίσους και του σκοταδιού. Αυτήν τη μέρα, λοιπόν, εθνικιστικές ομάδες έκαψαν ένα ζωντανό κύτταρο πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης, την κατάληψη Libertatia και μαζί την πλούσια σε υλικό βιβλιοθήκη της. Αυτό το συμβάν, όπως και οι επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, αλλά και η προσπάθεια υπονόμευσης της διεθνιστικής-αντιεθνικιστικής συγκέντρωσης στην Καμάρα, δείχνουν ακριβώς το ποιόν του κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη μέρα στην πόλη.

Ως άμεση απάντηση, καλέστηκε στις 22 Γενάρη αντιφασισιτκή πορεία, με κάλεσμα έξω από την (καμμένη πλέον) κατάληψη Libertatia. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και η πορεία ήταν μαζική και δυναμική. Η αστυνομία όμως ήταν ιδιαίτερα προκλητική. Χωρίς να γίνει το παραμικρό, η αστυνομία διέλυσε την πορεία με ρίψη χημικών και προχώρησε σε 5 συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι συμφοιτητής μας και ως φοιτητές-τριες του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους 5 αγωνιστές.

Το αστικό κράτος, άλλωστε, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι με τα σκυλιά του (τους μπάτσους) παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταστολή και υπονόμευση των αγώνων με βίαιο τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν στηθεί δικογραφίες εναντίον αγωνιστών/τριών με ανυπόστατα στοιχεία για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Ενώ λοιπόν δεν υπήρξε καμία νομική ή αστυνομική παρέμβαση για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia και τον εμπρησμό της, υπήρξαν συλλήψεις στην αντιφασιστική πορεία. Συλλήψεις με μια εκ των βασικών κατηγοριών τους τον εμπρησμό, ενώ μια μέρα πριν οι φασίστες μαζί με κράτος και παρακράτος έκαιγαν τη Libertatia χωρίς καμία κατηγορία.

Εμείς απο την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα αγωνιστές /αγωνίστρια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση των στημένων κατηγοριών που τους προσάπτονται.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1 στις 9:00

Σ.Φ. ΗΛ-ΜΗΧ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 25.1 14:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.1 | 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η τελική απόφαση του εισαγγελέα για τους 5 συντρόφους/σσες από την χθεσινή πορεία υπεράσπισης της κατάληψης, ήταν ποινική δίωξη για 7 πλημμελήματα και ένα κακούργημα εμπρησμού. Οι σύντροφοι/σσες θα παραμείνουν μέσα μέχρι την Παρασκευή όπου λάβανε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, θα περάσουν από ανακριτή και θα αποφασιστεί αν θα τεθούν προφυλακιστέοι ή όχι.

Καταστάσεις μιας άλλης εποχής. Αγωνιστές που διαμαρτύρωνται για τον εμπρησμό μιας ολόκληρης κατάληψης, ενός ολόκληρου κτιρίου -που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με το χειρότερο αποτέλεσμα- κατηγορούνται εν τέλει για εμπρησμό ο οποίος δεν συνέβη. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας επιβεβαιώνουν. Η συνεργασία κράτους παρακράτους καλά κρατεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Κατάληψη libertatia

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2018/01/5…


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες της πορείας για τη Libertatia

"Λες: πολύν καιρό αγωνίστηκες. δε μπορείς άλλο πια ν' αγωνιστείς.
Άκου λοιπόν: είτε φταις, είτε όχι σαν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα
πεθάνεις.
Λες: πολύν καιρό ήλπιζες, δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Ήλπιζες τι;
Πώς ο αγώνας θαν' εύκολος;
Δεν είν' έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ' όσο νόμιζες.
Είναι τέτοια που αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα.
Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει θα χαθούμε.
Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.
Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του, οι αγωνιστές έχουν την
πιο μεγάλη κούραση.
Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη."
Μπ. Μπρεχτ

Μία μέρα μετά την συντονισμένη επίθεση φασιστών και αστυνομίας σε
καταλήψεις της πόλης που πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του χώρου που τους
έδωσε το εθνικιστικό συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό", περισσότεροι από
2000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη
και πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά.

Ο τσαμπουκάς της αστυνομίας που ήθελε να πλευρίσει την πορεία έσπασε από
τη μαχητική στάση της περιφρούρησης των μπλοκ που έστησε οδοφράγματα και
υπερασπίστηκε τα πολιτικά της χαρακτηριστικά.

Στη συμβολή των οδών Δελφών με Παρασκευοπούλου διμοιρίες και κλούβες
έστησαν φραγμό. Η πορεία χτυπήθηκε και έσπασε σε δύο κομμάτια, σημείο
που πραγματοποιήθηκαν και οι συλλήψεις των συντρόφων/ισσων.

Στις μάχες που δόθηκαν οι μπάτσοι που την προηγούμενη μέρα χαϊδεύονταν
με τους φασίστες χτύπησαν κόσμο (και τους συλληφθέντες) αλλά γρήγορα
αντιλήφθηκαν πως είχαν να κάνουν με ένα αποφασισμένο πλήθος και μία
μαχητική περιφρούρηση που διεκδίκησε την επανένωση της πορείας και
αρνήθηκε το ενδεχόμενο περικύκλωσής της και η οποία κατευθύνθηκε στο
κέντρο της πόλης όπου ξέσπασαν εκ νέου συγκρούσεις.

Στους συλληφθέντες έχουν φορτωθεί με σειρά κατηγοριών, ενώ η εισαγγελέας
τους αναβάθμισε την κατηγορία του εμπρησμού σε κακούργημα, για μια
απόπειρα να μπει φωτιά στη ρόδα της κλούβας και η οποία εν τέλει δεν
κάηκε ποτέ. Ο ένας σύντροφος κατηγορείται επιπλέον με την κατηγορία της
"απείθειας" επειδή αρνήθηκε να δώσει τα αποτυπώματά του.

Πλέον, που τα λεωφορεία των γραφικών αναχώρησαν, άρχισε να μιλάει το
αντιφασιστικό κίνημα της πόλης και έχει να πει πολλά ακόμη. Πρώτα
παίρνουμε πίσω τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες που λείπουν από
την κοινότητα, ύστερα οργανώνουμε και συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στο
φασισμό, το κράτος, το κεφάλαιο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ: ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ
ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ - ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1 11.00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 10h


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 22/1

Την Κυριακή 21/1, το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αποτέλεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- γόνιμο έδαφος και προκάλυμμα για να τολμήσουν να εμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο, διάφορες παρακρατικές φασιστικές/νεοναζιστικές γκρούπες. Δρώντας όπως πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν σε δύο πολιτικούς/κοινωνικούς χώρους· στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο και στην κατάληψη Libertatia, την οποία και πυρπόλησαν.

Μια ημέρα μετά, 2000 αναρχικοί/ές, αντιεξουσιαστές/ριες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, διαδήλωσαν κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο κόσμος του αγώνα δεν πρόκειται να αφήσει ούτε σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας'. Έδειξαν ότι σε αυτή την πόλη δεν υπάρχουν μόνο όσοι φαντασιώνονται Μεγάλες Ιδέες και αλυτρωτισμούς, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες που αντιλαμβάνονται ότι οι εχθροί είναι οι ίδιοι και στις δύο πλευρές των συνόρων, σε κάθε γωνιά της γής· τα κράτη, ο καπιταλισμός, ο εθνικισμός. Λίγο μετά την έναρξή της η πορεία δέχθηκε την επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατά την οποία έγιναν 5 προσαγωγές, οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Την επόμενη μέρα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ο εισαγγελέας απέδωσε στους συλληφθέντες, ανυπόστατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και αποφάσισε την περαιτέρω κράτηση τους μέχρι την Παρασκευή το πρωί στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ. Την Παρασκευή 26/1, θα περάσουν από ανακριτή.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 21/1

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 25/1, 14:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα | Άνω Θρώσκω

πηγή : http://anwthrwskw.espivblogs.net/2018/01/25/α…


Κάλεσμα για συγκέντρωση 26 Γενάρη στα δικαστήρια - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα της αντιφασιστικής πορείας

Τη Δευτέρα 22 Γενάρη στην περιοχή Στρατού-Δελφών στη Θεσσαλονίκη ανέβηκε ένα σπουδαίο δείγμα θεάτρου του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τα ΜΑΤ και καλλιτεχνική επιμέλεια της Εισαγγελίας.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση/πορεία που καλέστηκε ως απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της προηγούμενης μέρας στον ΕΚΧ Σχολείο και τη συγκέντρωση της Καμάρας και στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, η αστυνομία κινήθηκε από την αρχή εξαιρετικά προκλητικά, μπαίνοντας διαρκώς μες στην πορεία, κλείνοντας δρόμους τους οποίους αυτή είχε διαλέξει να ακολουθήσει και τελικά επιτιθέμενη με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα μπλοκ της διαδήλωσης με αποτέλεσμα να τη "σπάσει" στη μέση και μες στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε και λόγω της στενότητας των δρόμων, να κάνει 5 προσαγωγές. Οι δικαστικές αρχές ανέλαβαν από εκεί και πέρα δράση, μετατρέποντας τις προσαγωγές σε συλλήψεις. Έτσι, οι αντιφασίστ(ρι)ες που κατέβηκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για το (με την ανοχή της αστυνομίας) κάψιμο ενός κοινωνικού χώρου, βρέθηκαν να δικάζονται για εμπρησμό και μερικά ακόμα αδικήματα οι ίδιοι/ες.

Το κράτος, ρηχό και βαθύ, ξεδιπλώθηκε σε αυτό το διήμερο με πολλά πρόσωπα και πήρε θέση για το ποιος νομιμοποιείται να βρίσκεται και να διαδηλώνει στους δρόμους της πόλης. Αυτή τη συνθήκη τρομοκρατίας κι ομηρίας που προσπαθούν να επιβάλλουν στο ανταγωνιστικό κίνημα και σε κάθε του εκδοχή και δράση, οφείλουμε να τη σπάσουμε στην πράξη, με αντίσταση κι αμέριστη αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα της πορείας της 22ης Γενάρη.

Να αποσυρθούν οι πλαστές - εκδικητικές κατηγορίες
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι/ες οι συλληφθέντες και η συλληφθείσα της αντιφασιστικής πορείας
Στο δρόμο σταματάμε το φασισμό και σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα Δικαστήρια, Παρασκευή 26 Γενάρη, 11πμ

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antirathess/


Πλειστηριασμός τέλος και για σήμερα. Νέα συγκέντρωση την επόμενη Πέμπτη. Η #ΒΙΟΜΕ συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς αφεντικά.
Η #ΒΙΟΜΕ συνεχίζει όμως και τον κοινωνικό Αγώνα.Καλεί σε νέα συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια σε αλληλεγγύη προς τους 5 αντιφασίστες που δικάζονται. Ταυτόχρονα προς τους πρώην εργαζόμενους στον Φουρνο του Λάμπρου που διώκονται επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/protbiometal/


Την Κυριακή 21/1/2018 διοργανώθηκε στην πόλη μας συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Το συλλαλητήριο διαφημιζόταν επί 2 εβδομάδες από τα ΜΜΕ -με σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα-, τοπικά καταστήματα (το πατριωτικό αίσθημα των οποίων είναι τόσο αγνό ώστε για κάθε ευρώ που έδωσαν για το "εθνικό μας ζήτημα" ανταμείφθηκαν με την ανάρτηση της φίρμας τους ως "χορηγός επικοινωνίας" σε φλάιερ και αφίσες), τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, παπάδες, ναζιστικές ομάδες, θρησκευτικές γκρούπες και διάφορους άλλους εθνικιστές και παρατρεχάμενους. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε κατά τις 14:00 με κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στην παραλία από νωρίτερα. Και τι δεν είδαμε σε αυτή την ακροδεξιά φιέστα που μας γέμισε "εθνική υπερηφάνεια": ναζιστές υπόδικους βουλευτές να παρελαύνουν κορδωμένοι, ακροδεξιούς ποικίλων εθνικοπατριωτικών αυτοπροσδιορισμών που κανονικά βγαίνουν από το σπίτι τους κοιτώντας πρώτα 5 φορές απ' το μπαλκόνι να βρίσκονται επιτέλους κάπου που είναι αποδεκτοί, τύπους και τύπισσες με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, κάτι άλλους τύπους ντυμένους καρναβάλια, φέροντες ασπίδες και κράνη (!), κάτι "λεβεντο"-καβαλάρηδες από την Κρήτη (!): με λίγα λόγια δεδηλωμένους νεοναζί, κρυφο-φασίστες, χουντο-παπάδες και χριστιανοταλιμπάν, ψεκασμένους, ευυπόληπτους ακροδεξιούς πολιτικούς, στρατόκαυλους και ό,τι άλλο πιο σάπιο και σιχαμένο είχε να επιδείξει ο σύγχρονος ελληνικός "πολιτισμός", δίπλα- δίπλα με τους κατά τα άλλα "φιλήσυχους" πατριώτες. Αν και, όπως φάνηκε, μία πολύ μικρή μερίδα των τελευταίων απώθησε, για λίγο τουλάχιστον, τους μαυροντυμένους και κουκουλωμένους ναζί -με αποτέλεσμα οι ναζί να ανοίξουν και κάποια κεφάλια- συνυπεύθυνοι για την νομιμοποίηση της παρουσίας των νεοναζί σε δημόσιο χώρο αλλά και για όσα άλλα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ήταν όλοι όσοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στέκονται δίπλα- δίπλα με τους Κασιδιάριδες αυτού του κόσμου.

Την ώρα της συγκέντρωσης οι φασίστες της πόλης μας (και όχι μόνο) βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν όσα δεν μπορούν τις υπόλοιπες 364 μέρες. Γκρούπες χεσμένων πιτσιρικάδων, που "ζουν επικινδύνως" μόνο στο facebook και κανονικά ούτε τρικάκια δεν μπορούν να πετάξουν από το φόβο μήπως και πέσουν πάνω στους αντιφασίστες της πόλης (ο νοών νοείτω), έχοντας ενισχύσεις από αντίστοιχα κατακάθια όλης της χώρας και κάποιoυς ομοϊδεάτες τους από τον οπαδικό χώρο, βρήκαν την ευκαιρία με τις πλάτες ενός συλλαλητηρίου χιλιάδων ατόμων (που μπορεί να μην είναι απαραίτητα φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς, σίγουρα όμως δεν είναι και διατεθειμένοι να τους απομονώσουν) πραγματοποίησαν μία σειρά επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους.

Αρχικά επιτέθηκαν στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο. Η ομάδα των φασιστών κινήθηκε επί της Βασ. Όλγας από όπου και επιτέθηκε στο κτήριο φωνάζοντας «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Η επίθεση αποκρούστηκε με ευκολία από την περιφρούρηση του κτηρίου, η οποία πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες διαφόρων συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Θα πρέπει να κάνουμε δύο σχόλια εδώ. Αφενός σχετικά με τη στάση των μπάτσων: ενώ μια ολόκληρη διμοιρία στεκόταν μόλις λίγα μέτρα παραδίπλα, "ενεπλάκην" μετά από 5 λεπτά πετροπολέμου κάνοντας μας χειρονομίες από κοινού με τους φασίστες και χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη (το κλασσικό "έλα μωρέ φτάνει"). Αφετέρου σχετικά με την κάλυψη του γεγονότος από ΜΜΕ τα οποία έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας. Η επίθεση φασιστών σε κατειλημμένο κτήριο μετατράπηκε σε «επίθεση των αναρχικών που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη σε περαστικούς που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, που οδήγησε σε επίθεση "διαδηλωτών" στο κτήριο». Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το ρόλο των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, αλλά αυτή η γκεμπελικής κοπής απόλυτη μεταστροφή της πραγματικότητας εκπλήσσει ακόμα και εμάς, που έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια τον εγκάθετο ρόλο τους. Αγαπητοί "δημοσιογράφοι" των εν λόγω site (voria.gr και thestival.gr), για να το πούμε ευγενικά: καλό θα ήταν να κρατήσετε τις αποστάσεις σας από τις κινηματικές εκδηλώσεις από εδώ και μετά.

Μετά την επίθεση στο ΕΚΧ Σχολείο, άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψη Libertatia επί της Λ. Στρατού. Φέροντας το πανό του "κύκλου Ιδεάπολις" (ακόμα μία φασιστική γκρούπα της πλάκας που δεν τολμά να ανακοινώσει την έδρα της) για τη Μακεδονία και φωνάζοντας συνθήματα για την "εθνική αντίσταση" επιτέθηκαν στην περίφραξη του κτηρίου και πέταξαν πυρσούς στο εσωτερικό του. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της κατάληψης, οι οποίοι βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης στην αντί-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας, μετέβησαν στην κατάληψη και αποκατέστησαν τις βλάβες του κτηρίου. Δύο ώρες μετά οι φασίστες επιτέθηκαν εκ νέου στην κατάληψη με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία οδήγησε στον ολοσχερή εμπρησμό του κτηρίου. Τα δύο πρώτα σχόλια είναι τα ίδια: οι μπάτσοι, ΜΑΤ και ασφαλίτες, στέκονταν σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο τη στιγμή που οι φασίστες το πυρπολούσαν και σφύριζαν αδιάφορα, ενώ τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου και της ΕΡΤ3) δεν μιλούσαν για φασίστες αλλά "κουκουλοφόρους" αποπολιτικοποιόντας τεχνηέντως έτσι την δυνητικά δολοφονική επίθεση. Αποκορύφωμα της ιλαροτραγωδίας ήταν η καταληκτήρια φράση του "ρεπορτάζ" που μας πληροφορούσε ότι η "αστυνομία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς" (!). Υπάρχει και ένα τρίτο σχόλιο που πρέπει να γίνει εδώ, σχετικά με τις δηλώσεις του Μπουτάρη για τον εμπρησμό της Libertatia: "Το κτίριο κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων. Οι μισοί ήταν υπερεθνικιστές , οι άλλοι ήταν αναρχικοί" δήλωσε αυτός ο γίγαντας της πολιτικής. Βγάζει μάτι η αγωνία κάθε λογής κοπρόσκυλων, μπάτσων, δημοσιογράφων, δημαρχαίων να αποπολιτικοποιήσουν τη ναζιστική επίθεση.

Συγκρούσεις -από αυτές τις… φιλικές που απλώς κρατάνε τους τύπους- πραγματοποιήθηκαν και μεταξύ των φασιστών και των ΜΑΤ στη Ναυαρίνου, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να επιτεθούν στη αντί-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας. Οι φασίστες δεν έφτασαν ποτέ ως την περιφρούρηση της συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της μέρας έγιναν και άλλες "παρεμβάσεις" από τους φασίστες, όπως η αναγραφή των λέξεων «Χρυσή Αυγή» πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων και ο βανδαλισμός του banner της έκθεσης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο είχε τα σύμβολα 3 θρησκειών (του χριστιανισμού, του ισλαμισμού και του ιουδαϊσμού).

Για να το πούμε απλά: κάθε λογής φασισταριά τα οποία όλο το χρόνο είναι αποκλεισμένα και κυνηγημένα από τους δρόμους της πόλης, που αναγκάζονται να κάνουν συγκεντρώσεις χωρίς να ανακοινώσουν το μέρος της συγκέντρωσης από το φόβο των αντιφασιστών/τριων και που όταν εν τέλει με τα πολλά καταφέρνουν να εμφανιστούν (και οι… 30) στο δρόμο, πρέπει να τους φυλάν πολυάριθμες από τους ίδιους διμοιρίες για να μη τους ισοπεδώσουμε, βρήκαν ευκαιρία με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να βγουν από τις τρύπες τους. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η «Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου» ένιωσε την ανάγκη να βγάλει δημόσια ανακοίνωση που να καταδικάζει την επίθεση στον Ζουράρι λέγοντας πως αυτοί που την πραγματοποίησαν δεν είχαν «καμία σχέση με τον κύριο κορμό των εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσαν ειρηνικά», αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι ανάλογο για τις επιθέσεις οργανωμένων και εξοπλισμένων φασιστικών ομάδων που είτε βγήκαν από την συγκέντρωση είτε πήγαιναν σε αυτή. Ο λόγος είναι απλός: οι κεκαλυμμένοι φασίστες που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο σε καμία περίπτωση δε θα καταδίκαζαν τα αδέρφια τους που μπόρεσαν για μια φορά να δράσουν ανοιχτά. Ας αναλογιστούν λοιπόν όσοι κατέβηκαν στο συλλαλητήριο αλλά δεν ανήκουν στο φασιστικό χώρο, τι ακριβώς στηρίζουν, σε τι φαινόμενα δίνουν το χώρο να αναπτυχθούν.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία για την οποία είναι ικανά να επιδείξουν αυτά τα κατακάθια του ανθρωπίνου είδους μόλις καταχτήσουν των ζωτικό τους χώρο, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του ναζισμού/φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Να μη του αφήσουμε σπιθαμή γης να δράση ελεύθερος.

Απέναντι σε αντιδραστικές και πειθαρχημένες φωνές που δουλικά καταφάσκουν (είτε από άγνοια, είτε από πολιτική σκοπιμότητα) στην καταδήκη της βίας από όπου και αν προέρχεται, απαντάμε πως η προλεταριακή αντι-βία είναι μέσο κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές συνθήκες γενικευμένης βίας και επιβολής. Είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στους καταπιεστές τους, χάριν της οποίας απολαμβάνουμε σήμερα τα όποια "δικαιώματα" -που σε συνθήκες κρίσης καταργούνται ταχύτατα- όπως το οκτάωρο και το δικαίωμα στην απεργία (για να αναφερθούμε ίσως στα ποιο χαρακτηριστικά). "Λυπόμαστε", αλλά δε σκοπεύουμε να ρωτήσουμε τους δυνάστες και καταπιεστές μας ποια μέσα θεωρούν ότι είναι "νόμιμο" να χρησιμοποιήσουμε στην προσπάθειά μας να αποτινάξουμε τον ζυγό του κεφαλαίου και του κράτους από πάνω μας.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση πως το τελειωτικό χτύπημα στο φασισμό θα έρθει δια της νομικής οδού από τα χέρια του κράτους, μιας και ο φασισμός είναι όπλο της ίδιας της αστικής τάξης. Είναι ολέθριο σφάλμα να λογίζεται απ' τους από τα κάτω ο φασισμός ως έκφανση αφέλειας και γραφικότητας ή ως κάτι ευκαταφρόνητο, πόσο μάλλον ότι ηττάται μέσω της παραγκώνισης και της αμέλειας. Η ιστορική εμπειρία είναι σαφέστατη σχετικά με αυτό. Ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον καπιταλισμό. Είναι η ύστατη και η πιο επιθετική εφεδρεία του κεφαλαίου που τίθεται προς αξιοποίηση όταν ο καπιταλισμός κλυδωνίζεται εσωτερικά από τις δομικές του κρίσεις.

Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι "εθνικές" αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος, το κεφάλαιο και το μακρύ τους χέρι, ο φασισμός, και όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα αφεντικά να μας διαχωρίσουν βάσει φυλής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου και κάθε άλλης διαχωριστικής γραμμής (straight/lgbtqia+, νόμιμος εργάτης/χωρίς χαρτιά, γυναίκα/άντρας, λευκός/μαύρος, νέος/γέρος κ.α.).
Να δημιουργήσουμε δεσμούς διεθνιστικής αλληλεγγύης. Να αυτοοργανωθούμε. Να αντεπιτεθούμε.

Να τσακίσουμε τους φασίστες και όσους τους κάνουν πλάτες.

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΣΟ ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΧΑΡΗΚΑΤΕ. Η ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ. ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!

ΥΓ. Τόσο στην επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο όσο και σε αυτή στη κατάληψη Libertatia, πρωτοστάτησαν άτομα με διακριτικά του ΠΑΟΚ. Κατά τον εμπρησμό, μάλιστα, της δεύτερης, αναγράφηκε στον εξωτερικό τοίχο της αυλής το σύνθημα "ΠΑΟΚ 4. Μακεδονία γη ελληνική". Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα προσφυγική, μια ομάδα των απόκληρων, μια ομάδα των προσφυγικών γειτονιών και της φτωχολογιάς. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς την ιστορία, τον πολιτισμικό και κοινωνικό πλούτο αυτού του σωματείου να χρησιμοποιείται και να βρωμίζεται από μερικές δεκάδες φασιστών, που τα καπηλεύονται.

__________________________

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 22/1 καλέστηκε αντανακλαστική πορεία στην κατάληψη Libertatia, η οποία πλαισιώθηκε από σχεδόν 2.500 άτομα. Μόλις λίγα μέτρα παραπέρα, στη συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου, οι μπάτσοι είχαν τοποθετήσει μία κλούβα προκειμένου να μας φράξουν το δρόμο. Το μπλοκάρισμα του δρόμου ανάγκασε την πορεία να κινηθεί από την Παρασκευοπούλου, όπου και χτυπήθηκε από τους μπάτσους με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει στα δύο. Σε εκείνο το σημείο έγιναν 5 προσαγωγές οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες περνούσαν την αυτόφορη διαδικασία την επόμενη μέρα (Τρίτη 23/1) το πρωί, οπότε και πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας τους απέδωσε κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα και διέταξε την περαιτέρω κράτηση τους μέχρι την Παρασκευή 26/1, οπότε και θα περάσουν από ανακριτή και θα αποφασιστεί αν θα τεθούν προφυλακιστέοι ή όχι.

Το μήνυμα του κράτους είναι σαφές: Την Κυριακή οι μπάτσοι στέκονται αμέτοχοι και κοιτάν τους φασίστες να επιτίθονται σε κινηματικούς χώρους. Απολογισμός: μία καμένη κατάληψη και φυσικά κανένας συλληφθέντας. Τη Δευτέρα οι μπάτσοι χτυπούν την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia σχεδόν μόλις εκείνη ξεκινά. Απολογισμός: 5 συλληφθέντες, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μία απόπειρα καψίματος μίας ρόδας της κλούβας η οποία τελικά δεν κάηκε καν.

Όσο και αν το κράτος προσπαθούν να φιμώσουν το αντιφασιστικό κίνημα, τη Δευτέρα ξημέρωσε μια νέα μέρα στην πόλη και όλοι αυτοί που έκαναν πλάτες στα φασισταριά για να βγαίνουν από τη συγκέντρωση, να επιτίθενται σε κινηματικούς χώρους αγώνα και να ξαναμπαίνουν, δεν είναι πια στο δρόμο. Εμείς είμαστε, όπως είμαστε εδώ και χρόνια. Ραντεβού στο δρόμο, λοιπόν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


Την Κυριακή 21/1 επ' αφορμή του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ένας συρφετός φασιστών, ακροδεξιών και δεξιών, χριστιανών και γενικότερα συντηρητικών και μικροαστικών στοιχείων τόσο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια, συγκεντρώθηκε στον Λευκό Πύργο. Οι κατά τα άλλα άφαντοι φασίστες για τον υπόλοιπο χρόνο, κατάφεραν να επιβάλλουν το εθνικιστικό τους περιεχόμενο σε μια ούτως ή άλλως αντιδραστική διαδήλωση. Βγήκαν από τις τρύπες που είναι χωμένοι ολόκληρο τον χρόνο έχοντας για πλάτη τους χιλιάδες ελληνο-νοικοκυραίους, αλλά και τις δυνάμεις καταστολής.

Το μεσημέρι της Κυριακής φασίστες, με την ανοχή των μπάτσων και με τη συνενοχή των αντιδραστικών συνδιαδηλωτών τους, επιτέθηκαν αρχικά στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που περιφρουρούσαν την κατάληψη ανταπάντησαν στις επιθέσεις των φασιστών και τους απώθησαν επιτυχώς. Έπειτα, ομάδα φασιστών με διακριτικά του ΠΑΟΚ, πορευόμενοι σε μπλοκ των φασιστών με την υπογραφή «Ιδεάπολις» πραγματοποίησε εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia, χρησιμοποιώντας μολότοφ και φωτοβολίδες. Εκείνη την ώρα η κατάληψη ήταν άδεια, καθώς οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες συμμετείχαν στην αντιφασιστική-διεθνιστική αντισυγκέντρωση στην Καμάρα μαζί με πλήθος αντιφασιστών/τριών. Προηγουμένως, φασίστες πραγματοποίησαν φθορές στην πρόσοψη και την περίφραξη του κτηρίου, που αποκαταστάθηκαν έγκαιρα από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης. Τελικά, η κατάληψη παραδόθηκε στις φλόγες, τη στιγμή που οι μπάτσοι παρείχαν κάλυψη στους φασίστες εμπρηστές. Η αντίδραση των γειτόνων ήταν ενθαρρυντική, καθώς λογομάχησαν με τους φασίστες, οι οποίοι τους απάντησαν με βρισιές και ρίψη φωτοβολίδων. Από την άλλη, η πυροσβεστική καθυστέρησε υπέρ το δέον, φτάνοντας όταν η φωτιά είχε γίνει πλέον ανεξέλεγκτη.

Την επομένη, Δευτέρα 22/1, το αντιφασιστικό κίνημα συγκεντρώθηκε μαζικά έξω από την κατάληψη Libertatia ως αντανακλαστική απάντηση στην επίθεση των φασιστών, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην κατάληψη. Στη συμβολή των οδών Δελφών και Παρασκευοπούλου, όπου μία κλούβα έφραζε το δρόμο, οι μπάτσοι επικύρωσαν για μια ακόμα φορά τον πολιτικό ρόλο που επιτελούν, καθώς επιτέθηκαν άγρια στην πορεία, πραγματοποιώντας κατόπιν 5 συλλήψεις . Οι μπάτσοι είναι οι υπηρέτες του κράτους και του κεφαλαίου, ο κατασταλτικός βραχίονας του κράτους που συν τοις άλλοις συνεργάζεται και επικουρεί τους φασίστες, όπως είδαμε για άλλη μία φορά και εντελώς απροκάλυπτα, αυτές τις μέρες.

Η αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia και στους συντρόφους που συνελήφθησαν στην πορεία, είναι δεδομένη και αμέριστη. Είναι σώμα από το σώμα μας, κομμάτι του κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Γι' αυτόν τον λόγο, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους στα χέρια του κράτους και των διωκτικών του μηχανισμών.

Ο πέλεκυς της κρατικής καταστολής χτύπησε τους συντρόφους εκδικητικά, επιρρίπτοντάς τους κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα στο πλαίσιο μιας μεθοδευμένης σκευωρίας που έχει απώτερο σκοπό να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα. Η ταξική διάσταση της αστικής δικαιοσύνης διαφαίνεται με τον πλέον έκδηλο τρόπο, τη στιγμή που οι φασίστες πυρπόλησαν ολόκληρο κατειλημμένο κτήριο χωρίς να γίνεται η παραμικρή διωκτική κίνηση, δίχως να εμποδίζονται,φυσικά, από τους ένστολους συνεργάτες τους. Η αστική δικαιοσύνη είναι βασικός πυλώνας του καπιταλιστικού συστήματος και του κρατισμού. Χτυπά αυτούς που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, όσους αγωνίζονται ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό, αλλά αγνοεί επιδεικτικά τη λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας και τις κερδοσκοπικές κομπίνες που στήνουν στελέχη της οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το κράτος βαφτίζει τη δική του βία ως νόμο, αλλά ταυτόχρονα αποκαλεί έγκλημα την αντίσταση των εξεγερμένων. Η κρατική καταστολή δε μας αποθαρρύνει καθόλου από τον αγώνα μας για μια ανεξούσια και αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη, δηλαδή οι έμπρακτες και ζωτικές σχέσεις αλληλοβοήθειας που αναπτύσσουμε με τους ανθρώπους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης, είναι το συνεκτικό στοιχείο που όχι μόνο ανταπαντά στις επιθέσεις της κυριαρχίας, αλλά είναι και ο σπόρος που εμείς, οι «από τα κάτω» φυτεύουμε και θα καρποφορήσει την πανανθρώπινη χειραφέτηση.

Οι φασίστες αποτελούν επικουρικό μηχανισμό του κράτους και του κεφαλαίου, για την ακρίβεια την πιο επιθετική εφεδρεία των καπιταλιστών, που έρχεται στο προσκήνιο στις περιόδους δομικής κρίσης του καπιταλισμού, όταν η κοινωνική συναίνεση προς το καθεστώς υποχωρεί, όταν αυξάνονται τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και οι πολιτικές εξαίρεσης. Συν τοις άλλοις, οι φασίστες είναι το αντίπαλο δέος του επαναστατικού κινήματος που μάχεται απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου, των θεσμών και των δομών που υπερασπίζονται δηλαδή οι ίδιοι οι φασίστες. Με εργαλείο τον ανορθολογισμό και τα περίτεχνα μυθεύματα σπέρνουν το μισανθρωπικό τους δηλητήριο με στόχο οποιονδήποτε και οτιδήποτε αντιβαίνει στην καθεστηκυία τάξη και κανονικότητα.

Ο φασισμός δεν μπορεί να εξαλειφθεί ούτε από το κράτος, ούτε από τους δικαστικούς μηχανισμούς. Θα υπάρχει όσο υπάρχει εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό και ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι σύμφυτος με τον αγώνα ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο. Είναι αγώνας διεθνιστικός, καθώς οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο που μας καταδυναστεύουν και μας αφαιμάσσουν διαρκώς και όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας όπως και εμείς. Συνεπώς, οι ρητορείες περί εθνικής ενότητας, τις οποίες αρέσκονται να διατυμπανίζουν οι φασίστες, είναι η διάδοση του λόγου της αστικής κυριαρχίας: δηλαδή φτωχοί και πλούσιοι, εργάτες και αφεντικά, εξουσιαζόμενοι και εξουσιαστές, θέλουν να μας πουν ότι έχουμε όλοι ανεξαιρέτως κοινά συμφέροντα, τα λεγόμενα εθνικά συμφέροντα. Η υλική πραγματικότητα διαψεύδει εντελώς αυτόν τον επιτήδειο ισχυρισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ειρήνη των «κάτω» με τους «πάνω», καθώς οι δεύτεροι ζουν εις βάρος των πρώτων, οι οποίοι διαβιούν σε ένα καθεστώς οικονομικής εκμετάλλευσης και πολιτικής ανελευθερίας. Η εθνική ενότητα και η διαταξικότητα αποτελούν συνεπώς τόσο τον διαλύτη της κοινωνικής και ταξικής ενότητας των πληβειακών στρωμάτων, αλλά και την ταφόπλακα των προλεταριακών συμφερόντων. Αυτά ας τα αναλογιστούν εκείνοι που βάζουν πλάτες στις επιθέσεις φασιστών, που ανέχονται να στέκονται δίπλα σε φασίστες, που συνάπτουν ειρήνη με τον ταξικό τους εχθρό σιωπώντας και συναινώντας στις επιθέσεις του κράτους, του κεφαλαίου και των φασιστών απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη δυστοπία του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες της πορείας στις 22/1

Να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

Τσακίζουμε τον φασισμό με ακηδεμόνευτους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

Η σιωπή και η συναίνεση στο θέριεμα του κτήνους αποτελούν συνενοχή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης:
Παρασκευή 26/1 στις 09:00

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 16h


Ένας απλός παρατηρητής θα έβλεπε ότι το μεσημέρι της Κυριακής 21/1 στήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα τρελό πανηγύρι με αφορμή το συλλαλητήριο για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Το πρόβλημα είναι ότι οι διάφορες γραφικότητες του πατριωτισμού (φουστανελάδες, καβαλαραίοι, στρατιωτικοί wannabe αρχηγοί κομμάτων, παπάδες, ροζ πάνθηρες) είναι το φαιδρό και φαινομενικά ακίνδυνο περιτύλιγμα για να εκφραστούν όλες οι εθνικιστικές κορώνες που αποτελούν το φαντασιακό του εθνικού ιδεώδους. Ακόμη χειρότερα, μέσα από αυτό το πλήθος ξεπήδησαν ομάδες οι οποίες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (όπου αποκρούστηκαν επιτυχώς από την περιφρούρηση του χώρου), προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα (τη μόνη που όρθωσε δημοσία παρουσία και λόγο ενάντια στην εθνικιστική υστερία και το απατηλό κατασκεύασμα της εθνικής ενότητας) και τέλος πυρπόλησαν το άδειο κτήριο της κατάληψης Libertatia. Οι ομάδες αυτές αποτελούνταν από ακροδεξιούς διαφόρων τάσεων, αλλά και από άτομα που έφεραν διακριτικά και φώναζαν συνθήματα του ΠΑΟΚ. Το απόγευμα της Δευτέρας 22/1 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia και στο μπλόκο που έστησε η αστυνομία συνελήφθησαν 5 άτομα με την κακουργηματική κατηγορία του εμπρησμού (ο ζήλος της αστυνομίας ήταν φυσικά ανάλογος με αυτόν που επέδειξε στις επιθέσεις της Κυριακής, οι οποίες έγιναν με την ανοχή/συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρούσες, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα σχετικά βίντεο). Ως κοινωνικός χώρος για την ελευθερία στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στην κατάληψη Libertatia και τον ΕΚΧ Σχολείο, όπως και σε κάθε χώρο στον οποίο στεγάζονται και εκφράζονται ιδέες και πρακτικές ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό (ελληνικό, μακεδονικό ή οποιασδήποτε άλλης εθνικής ταυτότητας). Δεν μας απασχολεί το όνομα του γειτονικού κράτους, αλλά η οικοδόμηση ελεύθερων και αντιιεραρχικών κοινωνιών χωρίς εθνικά σύνορα.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia και τον ΕΚΧ Σχολείο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες την Παρασκευή 26/1 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 19h


Την Κυριακή 21/01, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το εθνικιστικό συλλαλητήριο "για τη Μακεδονία". Παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος, από οικογένειες με μικρά παιδιά, μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη στρατού, μητροπολίτες, οπαδούς ομάδων, φασιστικές οργανώσεις, δίνοντας της ξεκάθαρο ακροδεξιό χαρακτήρα. Αποκορύφωμα ήταν η ηγεσία της χρυσής αυγής στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα στην καμάρα υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο εθνικιστικό παραλλήρημα και την καλλιεργία μίσους για τον λαό της γειτονικής χώρας. Το συλλαλητήριο έδωσε την κάλυψη σε φασιστικές ομάδες να κυκλοφορούν ανενόχλητες στην πόλη δημιούργωντας κλίμα τρομοκρατίας. Αποτέλεσμα ήταν να επιτεθούν στον ΕΚΧ Σχολείο, με την επίθεση να αποκρούεται από την περιφρούρηση της κατάληψης. Στη συνέχεια, φασίστες κατευθύνθηκαν στην κατάληψη Libertatia προκαλώντας φθορές στο κτίριο και επιχείρησαν να επιτεθούν στην αντισυγκέντρωση της καμάρας. Δύο ώρες αργότερα επέστρεψαν στην Libertatia και προχώρησαν στον δολοφονικό εμπρησμό της. Οι επιθέσεις στις καταλήψεις έγιναν με την ανοχή και την στήριξη των μπάτσων.

Σε απάντηση των φασιστικών επιθέσεων, καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης έξω από την Libertatia τη Δευτέρα 22/01. Η ανταπόκριση των αλληλέγγυων ήταν μαζική και άμεση. Οι μπάτσοι έκοψαν το δρόμο της πορείας με κλούβες, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και χημικά, προσπαθώντας να τη διαλύσουν και έκαναν 5 προσαγωγές που μετατράπηκαν αυθαίρετα σε συλλήψεις. Παρόλα αυτά η πορεία ανασυντάχθηκε και συνεχίστηκε μέχρι το κέντρο της πόλης.
Την Τρίτη 23/01 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ περνούσαν αυτόφωρο. Τους έχουν απαγγελθεί ανυπόστατες κατηγορίες για κάποια πλημμελήματα και ένα κακουργήμα, για εμπρησμό(!). Ενώ τη μια μέρα η οργανωμένη εμπρηστική επίθεση φασιστών συγκαλύφθηκε από τους μπάτσους, την επόμενη μέρα η αντιφασιστική πορεία βρέθηκε αντιμέτωπη με κρατική καταστολή, συλλήψεις και κακουργηματικές κατηγορίες. Αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη ότι κρατικοί μηχανισμοί και αστυνομία συνεργάζονται με τους νεοναζί με στόχο να καταστείλουν όποιους/ες αντιστέκονται.

Δεν μας τρομοκρατούν ούτε οι φασιστικές επιθέσεις, ούτε η κρατική καταστολή.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους.

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01 ΣΤΙΣ 9πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συντονιστικό Καλών Τεχνών

http://syntonistikokalwntexnwn.espivblogs.net…

πηγή : http://syntonistikokalwntexnwn.espivblogs.net…
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 21h


Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των αδιστάκτων

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

To παρόν κείμενο δε μιλά για το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του λαού της γείτονος χώρας, βόρεια της Φλώρινας, να αυτοπροσδιορίζονται εδώ και πάνω απο 100 χρόνια ως Μακεδόνες και να ονομάζουν τον τόπο τους Μακεδονία, ούτε πρόκειται να θίξει το εάν ο δημοκρατικός πατριωτισμός μαζί με τους εθνικοκομμουνιστές, τους εθνικοσοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους πατριώτες μπορούν να έχουν τίποτε άλλο ως αιχμή του δόρατος, εκτός από τους φασίστες-χουλιγκάνους, οι οποίοι βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος και έκαψαν την κατάληψη Libertatia.

Μιλάμε, όμως, περισσότερο, για την κυβερνώσα τυχοδιωκτική αριστερά, το νεκροθάφτη των ιδεών και των αγώνων, που αφενός θέτει ως εμπροσθοφυλακή το πατριωτικό αφήγημα περί «ύψιστου εθνικού συμφέροντος» όταν καταργεί εργασιακά δικαιώματα, καταστέλλει αγώνες, διαλύει την υγεία, μετονομάζει τους ανέργους σε ωφελούμενους, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να προωθήσει μία κατ' επίφαση εναλλακτική ατζέντα όταν έρχεται η ώρα να δώσει τα διαπιστευτήρια στα νατοϊκά, ευρωπαϊκά και ντόπια αφεντικά, ανοίγοντας το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας.

Αρνούμενες να εντασσόμαστε σε δίπολα, όπως αυτό που θέλει την εναντίωση στις εθνο-πατριωτικές κραυγές πάνω στο "Μακεδονικό" ζήτημα να λαμβάνει φιλοκυβερνητικό πρόσημο. Επιλέγουμε να ξεκαθαρίσουμε την απόστασή μας και να βαθύνουμε ακόμη περισσότερο τη ρήξη με αριστερούς διαχειριστές και κάθε προσφιλές του κομμάτι, διασφαλίζοντας πως οι ιδέες μας δεν μπορούν να είναι κομμάτι καμίας κυβερνητικής καμαρίλας ή έστω να θεωρηθούν ως τέτοιες.

Αποκορύφωμα του εθνικιστικού οχετού των ημερών σχετικά με την ονομασία της μακεδονίας, αποτέλεσε το συλλαλητήριο της Κυριακής, κοινός τόπος για κάθε φασίστα, αφεντικό, μισαλλόδοξο, χριστιανόπληκτο, βλάκα νοικοκυραίο και πατριώτη όλων των ειδών, μονοπωλώντας το δημόσιο λόγο και κάνοντας ξεκάθαρα πλάτες στα τάγματα εφόδου του πατριωτικού κορμού.

Ομάδες φασιστών, με την πλήρη κάλυψη που παρείχε το εθνικιστικό συλλαλητήριο και την αγαστή συνεργασία των μπάτσων, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, στην αντεθνική/αντιεξουσιαστική συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν εκείνες τις ώρες στην Καμάρα και έβαλαν φωτιά στην κατάληψη Libertatia, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε. Στην περίπτωση του εμπρησμού της Libertatia αλλά και της επίθεσης στον ΕΚΧ Σχολείο, η οποία απωθήθηκε αποτελεσματικά από τον κόσμο της κατάληψης και αλληλέγγυους, κινδύνεψαν πολλές ζωές και από την προκλητική και αναμενόμενη απάθεια των μπάτσων, το οποίο φυσικά δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που η στάση τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ζωών.

Βέβαια την επόμενη μέρα, στην πορεία αλληλεγγύης της κατάληψης Libertatia, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Οι μπάτσοι επιχειρώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν το δρομολόγιο της πορείας, η οποία κινήθηκε στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, και να προστατεύσουν το σύνδεσμο χουλιγκάνων-φασιστών της περιοχής, οι οποίοι φέρονται, μεταξύ άλλων, πως συμμετείχαν στον εμπρησμό της Libertatia, είχαν αποκλείσει τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στην πορεία, σπάζοντας τη στα δύο, τραυματίζοντας κόσμο και πραγματοποιώντας συλλήψεις στο σωρό.

Αυτή τη φορά, μια απόπειρα τσουρουφλίσματος του ελαστικού ενός οχήματος της ΕΛΑΣ (!), το οποίο κατασβέστηκε άμεσα, αποτέλεσε αδιάσειστο στοιχείο στον ισχυρισμό μπάτσων και εισαγγελέων πως κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, και οδήγησαν στο στήσιμο κατηγοριών περί κακουργηματικού εμπρησμού (!) εναντίον 5 συντρόφων/-ισσας, που οδηγούνται την Παρασκευή 26/1 ενώπιον του ανακριτή.

Ο καθένας μας και η καθεμιά από μας ήμασταν εκεί και θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη θέση τους. Για μας η ανυποχώρητη υπεράσπιση των χώρων του αγώνα είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η αηδία μας για κάθε λογής εθνικό παραλήρημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων και της συντρόφισσας μας.

Ενάντια στην καταστολή που μας θέλει μόνες, στεκόμαστε μαζί, σπάζοντας το αστικό δίπολο "ενοχής και αθωότητας".

Καμία δίωξη στους 4 συλληφθέντες και στη 1 συλληφθείσα.

Έλληνας δε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι, Έλληνας καταντάς.

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης


Τη Δευτέρα 22-1 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της κατάληψης Libertatia που δέχθηκε φασιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της Κυριακής 21-1. Πάνω από 2000 άτομα ξεκίνησαν να πορεύονται στους γύρω δρόμους, με τους μπάτσους να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να κατευθύνουν την πορεία σε συγκεκριμένους δρόμους.

Όταν η πορεία συνάντησε τον φραγμό των μπάτσων στη Δελφών, δέχθηκε επίθεση ύστερα από απόπειρα εμπρησμού της κλούβας του φραγμού. Στην προσπάθεια να σπάσει η πορεία στη μέση συνελήφθησαν 5 σύντροφοι. Η πορεία κατέληξε στην Αριστοτέλους όπου και ακολούθησαν μικρές συγκρούσεις με τους μπάτσους στους γύρω δρόμους. Στο τέλος των συγκρούσεων, οι μπάτσοι εγκλώβισαν αρκετό κόσμο μέσα στο κτίριο της κατάληψής μας, όπου και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα.

Η αστυνομοδικαστική διαπλοκή όμως ξέρουμε καλά πως δεν έχει τελειωμό. Την επόμενη μέρα, στα δικαστήρια επικρατεί ένα κλίμα αποκλεισμού, καθώς με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται η είσοδος σε αλληλέγγυους-ες. Οι 5 συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, όπου και αναβαθμίζονται οι κατηγορίες τους με τη μια να μετατρέπεται σε κακούργημα. Παραπέμπονται σε ανακριτή όπου και παίρνουν προθεσμία για Παρασκευή 26-1.

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας βιώνουμε την εφαρμογή ενός σχεδιασμού, όπου μπάτσοι και ναζί, φασιστουπάλληλοι ΠΑΕ και δικαστική μαφία συνοδοιπορούν απέναντι στον οργανωμένο κόσμο του αγώνα. Η επίθεση έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο», η οποία αποκρούστηκε δυναμικά από την οργανωμένη περιφρούρηση των συντρόφων μας, οι επανειλημμένες απόπειρες προσέγγισης της αντισυγκέντρωσης στην Καμάρα, οι 2 επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia και ο εμπρησμός του κτιρίου, η επίθεση στην πορεία της Δευτέρας, οι συλλήψεις και η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και οι διαρροές όλες αυτές τις μέρες για νέα χτυπήματα σε καταλήψεις και άτομα από το κράτος και κάθε συνοδοιπόρο του, μας βρίσκουν και θα μας βρουν στους δρόμους πιο λυσσασμένους από ποτέ. Γιατί οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα, είναι τα σπίτια ολόκληρου του κινήματος και ως τέτοια τα υπερασπιζόμαστε.

Όλο αυτό το διάστημα οι χώροι μας περιφρουρούνται μαζικά, δυναμώνουν και στεγάζουν την οργή και την υπόσχεση του καθενός και της καθεμιάς μας, πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, πόσο μάλλον τίποτα δε μένει αναπάντητο. Γιατί θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβετε πως βγάζετε τα μάτια σας, με τα ίδια σας τα χέρια. Να περιμένετε τα χειρότερα.

Όλοι στη συγκέντρωση της Παρασκευής 26-1 στις 10:00 για να αποτρέψουμε την προφυλάκιση των 5 συντρόφων που περνούν από ανακριτή.

Όλοι στις διαδικασίες αγώνα για την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων.

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 23h


Καταγγελία για τη καταστολή και τις διώξεις στην αντιφασιστική πορεία της Δεύτερας 22/1

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Καταγγελία για τη καταστολή και τις διώξεις στην αντιφασιστική πορεία της Δεύτερας 22/1

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της Αστυνομίας στην αντιφασιστική διαδήλωση της Δευτέρας 22 Γενάρη και τις συλλήψεις πέντε διαδηλωτών στους οποίους αποδόθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος! Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαία της πόλης, ήταν μια μαχητική πρώτη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που συνόδευσαν την εθνικιστική συγκέντρωση της προηγούμενης μέρας. Την Κυριακή 21/1, ομάδα φασιστών, με τις πλάτες της Αστυνομίας, εκμεταλλεύτηκε τη συγκέντρωση για να επιτεθεί ανενόχλητη στον ΕΚΧ «Σχολείο» και στη συγκέντρωση της Καμάρας και κατόπιν έβαλε φωτιά στο διατηρητέο κτίριο της Λ. Στρατού όπου βρισκόταν η κατάληψη Libertatia. Γι' αυτήν την εγκληματική ενέργεια από την οποία καταστράφηκε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης και θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δεν έγινε καμία σύλληψη. Αντίθετα μάλιστα, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και ο δήμαρχος Μπουτάρης έκαναν λόγο για αντιμαχόμενες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ (!), ξεπλένοντας τους φασίστες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την πολιτική ευθύνη για τη στάση της αστυνομίας και τις απαράδεκτες διώξεις.

Στην πραγματικότητα, τα τάγματα εφόδου των φασιστών βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους, παίρνοντας θάρρος από το εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με αφορμή «το όνομα της Μακεδονίας» με την κάλυψη της ΝΔ, του Λεβέντη, της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ, του Σαββίδη και άλλων επιχειρηματιών, καθώς και με τις ευλογίες του μητροπολίτη Άνθιμου. Οι φασιστικές επιθέσεις στις καταλήψεις και η εισβολή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Μακεδονικό για να στρέψουν την οργή του κόσμου στον εθνικισμό. Δεν θα τους αφήσουμε! Οι εθνικιστικές συγκεντρώσεις μπορεί να χτίσουν την πολιτική καριέρα διάφορων (ακρο)δεξιών πολιτευτών, όπως ο Φράγκος Φραγκούλης, που προπαγάνδιζε το ΝΑΙ της υποταγής στην Τρόικα των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ στο δημοψήφισμα του 2015. Είναι όμως απόλυτα ξένες με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των καταπιεσμένων. Ο λαός θα υπερασπιστεί το μέλλον του ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες διαδηλωτές της Δευτέρας, απαιτεί την άμεση απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία και στηρίζει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

πηγή : http://antarsya.gr/node/4656


Σήμερα μικροφωνική και συγκέντρωση στην Καμάρα στις 14:00 και την Παρασκευή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 10:30. Η αλληλεγγύη το όπλο μας ενάντια στην κρατική καταστολή

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AKthess/