Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις 19.00

Συνάντηση για την Κυριακάτικη αργία

ενημέρωση από τη σύσκεψη για την Κυριακάτικη αργία

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/2, στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ, σύσκεψη για την Κυριακάτικη αργία. Μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων συναντηθήκαμε εργατικά σχήματα και κινήσεις, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες γειτονιάς και ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκέψεις για το τρίμηνο που πέρασε. Απολογίσαμε τη μέχρι τώρα δράση μας (αφισοκολήσεις με την κοινή αφίσα, παρεμβάσεις τις Κυριακές 17 Δεκέμβρη και 14 Γενάρη, ιδιαίτερες πρωτοβουλίες της κάθε συλλογικότητας κλπ). Συζητήσαμε προτάσεις για το επόμενο διάστημα, με ορίζοντα την Κυριακή 1η Απρίλη (των Βαϊων) που θα ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά μαγαζιά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Εργατική Λέσχη Πατησιών-Κυψέλης-Γαλατσίου, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης, Εργαζόμενοι / Κάτοικοι Ταύρου, Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Αμπάριζα (Άνω Γλυφάδα), Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, Generation 400, Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση (ΠΑΤΕΚ).

Αποφασίστηκε να ξαναβρεθούμε και να καταλήξουμε συγκεκριμένες δράσεις: παρεμβάσεις σε γειτονιές πριν την Κυριακή 1η Απρίλη και παρεμβάσεις την ημέρα της Απεργίας την Κυριακή 1η Απρίλη (παίροντας υπόψη και τις παρεμβάσεις που θα οργανωθούν από το Συντονιστικό Δράσης και άλλες συλλογικότητες).

Η νέα συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ την Δευτέρα 19 Μάρτη στις 7.00μμ.

Καλούμε όλα τα εργατικά σχήματα και κινήσεις, τις εργατικές λέσχες και τις συλλογικότητες γειτονιάς να πλαισώσουν την προσπάθεια αυτή. Να ενταχθούν στην Καμπάνια για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Να έρθουν στη νέα σύσκεψη.