Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 17.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική για τις εκκενώσεις καταλήψεων στην Αθήνα


1 2 3

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους δε θα μείνουν αναπάντητες

Δύο μέρες μετά τη μαζική και δυναμική παμβαλκανική διεθνιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές δυνάμεις περιστοιχίζουν και εκκενώνουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαρτίου τις καταλήψεις Gare -η οποία είχε ήδη εκκενωθεί μία φορά στις 26/11, αλλά ανακαταλήφθηκε στις 2/12- και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια, καθώς και την κατάληψη Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, η εκκένωση της οποίας συνοδεύτηκε από 9 προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Το κράτος ρίχνει τα χαρτιά του στα πλαίσια μιας μακροσκελούς επιχείρησης καταστολής και επιθέσεων σε χώρους αγώνα και αναρχικούς αγωνιστές, η οποία σχηματοποιείται ορατότερα την τελευταία περίοδο, έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο και τις σκληρές κακουργηματικές διώξεις των 5 συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia στις 22/1, αλλά και των 6 συλληφθέντων/συλληφθεισών στην Πάτρα, κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου στις 1/3, μετά το πέρας αντικρατικής-αντιεθνικιστικής πορείας.

Αυτήν την περίοδο τα αντιδραστικά αντανακλαστικά σημαντικής μερίδας της κοινωνίας βρίσκονται σε έξαρση με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα και τη συνακόλουθη αναζωπύρωση του εθνικισμού. Αυτό το συντηρητικό και αντιδραστικό κύμα φαίνεται πως προσπαθεί να αξιοποιήσει όσο ακόμα βρίσκεται στην επιφάνεια, η κατά τις διακηρύξεις της και μόνον «προοδευτική» κυβέρνηση της ρεφορμιστικής αριστεράς, ώστε να επιτεθεί στο αντίπαλο δέος, στον κόσμο του αγώνα δηλαδή, προσπαθώντας να αποσπάσει παράλληλα κομμάτι των ψηφοφόρων που παραδοσιακά βρίσκονται στο target group της δεξιάς. Το κράτος όμως έχει συνέχεια, είτε διαχειρίζεται από δεξιούς, είτε από «αριστερούς». Το δεσποτικό διευθυντήριο της κοινωνίας, το κράτος δηλαδή, δε μεταρρυθμίζεται, ακόμα και αν φαινομενικά υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις. Στον καπιταλισμό, δε, στελεχώνει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, που αναλαμβάνει να εξαχρειώσει την κοινωνική βάση προς όφελος των λίγων, των καπιταλιστών.

Η κατασκευή και έπειτα η καταστολή του εσωτερικού εχθρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την επιβίωση της κυριαρχίας, γι' αυτό και επενδύει σε αυτό το σκέλος χρησιμοποιώντας τα αστικά μέσα προπαγάνδισης της κυρίαρχης ιδεολογίας. Οι παπαγάλοι της ασφάλειας συντάσσουν μανιωδώς άρθρα με καταλόγους καταλήψεων και μηχανορραφούν τρομολαγνικά ρεπορτάζ σε μια προσπάθεια πολιτικής απονοηματοδότησης και κοινωνικής απονομιμοποίησης του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και των εστιών αγώνα, επιχειρώντας να λειάνουν το έδαφος για τα μελλοντικά κατασταλτικά χτυπήματα που επιβουλεύεται η κυριαρχία.

Το κράτος οξύνει την επίθεσή του απέναντι στον κόσμο του αγώνα, αποβλέποντας στην αποσυσπείρωση και αποδυνάμωση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι αναρχικοί όμως δεν πρόκειται να πάνε στα σπίτια τους, όσα χτυπήματα και αν δεχτούν. Γιατί απέναντι στις επιθέσεις της κυριαρχίας, η απάντησή μας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και όσων αγωνίζονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι οργανικό κομμάτι του αγώνα. Χώροι απελευθερωμένοι από τον πανοπτικό έλεγχο του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι χώροι όπου χτίζονται σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης, φιλοξενώντας αυτοοργανωμένες διαδικασίες και συνελεύσεις, προεικονίζοντας την κοινωνική αυτοδιεύθυνση για την οποία αγωνιζόμαστε. Ο αγώνας όμως ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει στις καταλήψεις. Από τους χώρους εργασίας και τις σχολές, μέχρι τις γειτονιές και τους δρόμους, οφείλουμε να οξύνουμε την κοινωνική και ταξική σύγκρουση, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, έχοντας ως όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και το πάθος για μια κοινωνία χειραφετημένη από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου, αποδεσμευμένη από το βραχνά κάθε εξουσίας.

10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3

17:30, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3

Σήμερα 12/3 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων στην Αθήνα. Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν η κατάληψη Ματρόζου, η κατάληψη Ζαϊμη και η κατάληψη GARE. Κατα τις επιχειρήσεις εκκένωσης πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσων που βρίσκονταν στα κτήρια ή συγκεντρώθηκαν απ'έξω εις ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αντίστασης είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως χώροι κάλυψης αναγκών, είτε επειδή αποτελούν χώρους συνάντησης, ζύμωσης και οργάνωσης του αγώνα των καταπιεσμένων. Οποιαδήποτε εκκένωση κατειλημμένου ριζοσπαστικού χώρου λοιπόν, αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση στον κόσμο του αγώνα.

Κάθε νικηφόρα επίθεση του κράτους, πρέπει να μας υπενθυμίζει τις ευθύνες και τα λάθη που αναλογούν σε εμάς: πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα την παθητικότητα και την ανοργανωσιά, το φόβο και τον κατακερματισμό, πρέπει να κόψουμε κάθε δεσμό θεσμικής διαμεσολάβησης και να σπάσουμε τον πάγο της παραίτησης που έχει εγκαθιδρυθεί στις σχέσεις και στα μυαλά μας. Ζωή που να αξίζει να βιωθεί, σήμερα και αύριο, μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνο με ενότητα, με δράση, με υπερβάσεις, με σκληρούς αγώνες.

Ο πόλεμος αυτός δεν αφορά όμως μόνο όσους σημερα δέχτηκαν την επίθεση του κράτους με την βίαιη εκκένωση των καταλήψεών τους. Ο πόλεμος αυτός αφορά τις κοινότητες αγώνα αλλά και το σύνολο των καταπιεσμένων που καθημερινά δέχονται την εκμετάλλευση, αναγκασμένοι να ζουν την κάθε τους μέρα μέσα σε εργασιακά κάτεργα ή σε ουρές στον ΟΑΕΔ, σε σχολικά κελιά, σε φυλακές ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για όλες και όλους εμάς λοιπόν, είναι μονόδρομος να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι εχθροί μας και να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να ζήσουμε τις ζωές μας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Να γεμίζουμε τους δρόμους κάθε φορά που χτυπάν έναν/μία από εμάς, να αγωνιστούμε για την καταστροφή κάθε φυλακής και χώρου εγκλεισμού, να σταθούμε δίπλα και να αγωνιστούμε με τους κατατρεγμένους άλλων χωρών, να βρισκόμαστε σε κοινούς αγώνες για την απελευθέρωση ανθρώπου και φύσης απέναντι στα κράτη και το κεφάλαιο.

Η επιχείρηση εκκένωσης των τριών καταλήψεων στην Αθήνα δε θεωρούμε ότι είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά τη δυναμική παμβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη συντρόφων από όλη τη χώρα αλλά και ευρύτερα τα Βαλκάνια. Προφανώς, η συσπείρωση του κόσμου του αγώνα τρομοκρατεί τα κράτη και τους μηχανισμούς του, γι αυτό και επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα τις δομές μας. Θα μάθουν λοιπόν όπως έχουν μάθει αρκετές φορές ως τώρα ότι:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΑΣ ΠΝΟΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 12 ΜΑΡΤΗ 17.30 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μάρτιος 15h