Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 22.30

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης στους 6 συλληφθέντες της 1/3 στην Πάτρα

Αλληλεγγύη στους 6 της Πάτρας

Στις 21/2 ο αναρχικός Ντίνος Γιατζόγλου επιλέγει να διεκδικήσει την -προβλεπόμενη- μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας το ύστατο εργαλείο που έχει στη διάθεση του, το ίδιο του το σώμα, περνώντας σε απεργία πείνας και λίγο αργότερα, στις 25/2, και σε απεργία δίψας. Στο μεσοδιάστημα μετάγεται βιαίως από ΕΚΑΜίτες από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν προσωρινά για εκδίκαση άλλης υπόθεσης, πίσω στις φυλακές της Λάρισας, γεγονός που ακολουθείται από μια εξέγερση των έγκλειστων των φυλακών κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό. Λίγες μέρες αργότερα, στις 2/3, με τον σύντροφο να βρίσκεται στην πλέον οριακή κατάσταση, το συμβούλιο αποφασίζει την μεταγωγή του μέχρι τις 10/4, πράγμα που σημαίνει και την λήξη της απεργίας.

Εν μέσω αυτής της συνθήκης, το εκτός των τειχών κίνημα αλληλεγγύης εκφράζει πολύμορφα την στήριξη του στον αγωνιζόμενο σύντροφο. Σε αυτά τα πλαίσια, την 1/3 και μετά το τέλος αντικρατικής/αντιεθνικιστικής πορείας, ξεσπούν συγκρούσεις στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής οι οποίες καταλήγουν σε 6 συλλήψεις με βαρύ κατηγορητήριο - 2 κακουργήματα κατά συναυτουργία και 4 πλημμελήματα. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας για τις επόμενες 4 μέρες και την Δευτέρα 5/3 περνούν από ανακριτή και εισαγγελέα όπου και αφήνονται ελέυθεροι αλλά με σκληρούς περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Α.Τ. 2 φορές το μήνα και απαγόρευση σε συμμετοχή σε συναθροίσεις και διαδηλώσεις στην Ελληνική Επικράτεια) και εγγυήσεις του ύψους των 7.000 €.

Η κρατική στρατηγική της δικαστικής ομηρίας και της οικονομικής αφαίμαξης δεν αποτελεί κάτι νέο για μας. Η πάγια τακτική της σύλληψης αγωνιστών, δημιουργίας φορτωμένου κατηγορητηρίου και απαίτησης ογκωδών εγγυήσεων είναι μια κατασταλτική μεθόδευση που αποσκοπεί στον πρακτικό περιορισμό της παρουσίας, όσων επιλέγουν να αντιμάχονται το υπάρχον, σε κινηματικές διαδικασίες, μέσω του συνεχούς φόβου του εγκλεισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εισαγγελικές προσταγές. Τα υψηλότατα ποσά των εγγυήσεων καταδεικνύουν σε ποιούς προσφέρει διεξόδους το δικαστικό σύμπλεγμα, και σίγουρα δεν είναι αυτοί που προέρχονται από χαμηλά ταξικά στρώματα.

Εμείς είμαστε αδιαμφισβήτητα στο πλευρό οποιουδήποτε βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στηρίζοντας τόσο πολιτικά, όσο και πρακτικά. Μέσα απο συλλογικές διαδικασίες, με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια συνεχίζουμε να χτίζουμε αναχώματα απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Μπαρ οικονομικής ενίχυσης
Στην κατάληψη Δερβενίων56
Παρασκευή 23/3 22:30

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73814/