Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 19.30

Νέα σύσκεψη εργατικών σωματείων

Κάλεσμα σε νέα σύσκεψη εργατικών σωματείων :: Τρίτη 12 Ιούνη, 7.30μμ, στα γραφεία μας

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής καλούμε σε νέα σύσκεψη εργατικών σωματείων την Τρίτη 12 Ιούνη, στις 7.30μμ, στα γραφεία μας.

Τη σύσκεψη αυτή τη βλέπουμε ως μια φυσική συνέχεια της αντίστοιχης σύσκεψης που είχαμε κάνει την Τρίτη 22 Μάη με θέμα τη στάση του εργατικού κινήματος ενάντια στην «Κοινωνική Συμμαχία» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτικών οργανώσεων και για την πανεθνική ημέρα δράσης και την «απεργία» που ετοίμάζαν από κοινού για τις 30 Μάη. Προφανώς, και η σύσκεψη αυτή είναι ανοιχτή στο σύνολο των εργατικών σωματείων (και όχι μόνο σε όσα συμμετείχαν στην προηγούμενη)

Στην πρόσφατη σχετική ανακοίνωση τους Συλλόγου μας, η οποία βρίσκεται εδώ https://bookworker.wordpress.com/2018/05/26/3…, -ανάμεσα σε άλλα- σημειώναμε:

[…] Στη σύσκεψη των εργατικών σωματείων, που έγινε στα γραφεία μας και στην οποία συμμετείχαν το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών και τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ και του Πλαισίου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας για το τί συνιστά η «Κοινωνική Συμμαχία», για την ξεκάθαρη επιθετική στάση μας απέναντί της και για το πώς συνεχίζουμε να οργανώνουμε τους αγώνες μας ακηδεμόνευτα και από τα κάτω, για το πώς μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τη συλλογική δύναμή μας στο πλαίσιο της ταξικής πάλης. Η σύσκεψη αυτή αποτελεί για εμάς μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Πολύ άμεσα θα προχωρήσουμε σε νέα σύσκεψη με κάλεσμα και πάλι σε όλα τα εργατικά σωματεία που επιθυμούν να κινηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Στη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας συζητήσαμε σε βάθος μια σειρά ζητημάτων για την «Πανεθνική Μέρα Δράσης» και την εργοδοτική «Κοινωνική Συμμαχία» και για το τί μας αντιστοιχεί ως Σύλλογος να πράξουμε εναντίον τους. Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στο πώς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να μπαίνουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, να οικοδομούμε τη δική μας εργατική συμμαχία και να δημιουργούμε τις δικές μας μέρες ταξικού αγώνα! […]

Για κάθε αναγκαία διευκρίνιση και για κάθε σχετική περαιτέρω συνεννόησή μας, μπορείτε να έρχεστε σε άμεση επικοινωνία με το Σύλλογό μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/06/05/s…