Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.30

Εβδομαδιαία συνέλευση δράσης

Εβδομαδιαία συνέλευση δράσης κάθε Πέμπτη στα γραφεία μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά και στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, υπενθυμίζουμε ότι κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται στα γραφεία μας η εβδομαδιαία συνέλευση δράσης. Τα γραφεία βρίσκονται στα Εξάρχεια (Λόντου 6) και είναι ανοιχτά από τις 7.30μμ, ενώ η συνέλευση ξεκινά στις 8.30μμ ακριβώς.

Να συμμετέχουμε όλοι και όλες στις διαδικασίες βάσης του Συλλόγου μας, ώστε να συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να δίνουμε από κοινού και δυναμικά τους αγώνες μας.

Για την επιτυχία της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης, για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση της συνέχειας του αγώνα μας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και για το σύνολο των μαχών που έχουμε μπροστά μας, είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κάθε μέλους του Συλλόγου μας. Τόσο στις συζητήσεις και στην ανταλλαγή προβληματισμών και σκεπτικών αγώνα, όσο και στο να μεταφερθεί ο λόγος και η δράση του Συλλόγου σε όσο το δυνατό περισσότερους εργασιακούς χώρους, με εξορμήσεις και μοίρασμα ανακοινώσεων, αφισοκολλήσεις, άνοιγμα σχετικών συζητήσεων με τους συναδέλφους μας,…

Τέλος, σημειώνουμε ότι είναι πολύ κομβικό να ενημερώνουμε το Σύλλογο για κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που βιώνουμε, είτε μέσω τηλεφώνου ή email, είτε από κοντά τις Πέμπτες.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

Γενική Συνέλευση ΣΥΒΧΨΑ :: Κυρ. 23/9/18, 11πμ | Ο αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας!

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής: Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018, στις 11πμ, στα γραφεία μας (Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα)

> Ο αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας!

> Να αποφασίσουμε την κήρυξη Κλαδικής Απεργίας για την 1η Νοέμβρη 2018.

> Να σχεδιάσουμε την οργάνωση της Κλαδικής Απεργίας.

Παλεύουμε για:

- Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 900€ καθαρά ο κατώτερος βασικός μισθός (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).

- Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υπο-κατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών).

- Να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.

- Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

- Επαναφορά της ισχύος της Πανελλαδικής Κλαδικής ΣΣΕ του Βιβλίου (του 2010-2011).

- Επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ -η Εθνική Γενική ΣΣΕ (751€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός), καθώς και οι κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ-, πριν τη μνημονιακή λαίλαπα, ώστε αυτά τα επίπεδα να αποτελέσουν βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις.

- Επαναφορά των μισθολογικών και θεσμικών όρων που προέβλεπε η Κλαδική ΣΣΕ του Βιβλίου του 2010-2011 (847€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός, νέα επιδόματα που κερδήθηκαν, νέες ειδικότητες που κατοχυρώθηκαν, αργία του Αγίου Πνεύματος κ.ά.), ώστε αυτοί οι όροι να αποτελέσουν τη βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις και θεσμικές βελτιώσεις.

- Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)

- Επαναφορά της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ, χωρίς «περιοριστικές» διατάξεις που θα την ακυρώνουν στην πράξη.

- Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας. 30ωρο - 5νθήμερο - 6ωρο (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).

- Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ώστε την 1η Νοέμβρη 2018 να υπάρξει διακλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω, που θα αγκαλιάσει πολλούς κλάδους και εργασιακούς χώρους.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

Ενημέρωση για τις συσκέψεις του Συλλόγου μας με άλλα κλαδικά κι επιχειρησιακά εργατικά σωματεία και την από κοινού σχετική προσπάθειά μας για μια διακλαδική απεργία οργανωμένη από τα κάτω την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018: https://bookworker.wordpress.com/2018/07/27/d…

Πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας για το διαχρονικό αγώνα μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: https://bookworker.wordpress.com/2018/06/16/g…

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2018/08/30/s…