Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 3 συλληφθέντες έξω απ' το ΑΤ Ακροπόλεως

Τετάρτη 23/3, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων :: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συναδέλφους μας [αφίσα - Συντονιστικό δράσης]

syntdr diki

Απέναντι στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, την εργοδοτική ασυδοσία και την κρατική τρομοκρατία, απαντάμε συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τον αγώνα για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, των εργατικών συμφερόντων και κατακτήσεων .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, 9 πμ, δικαστήρια Ευελπίδων
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συναδέλφους μας
που συνελλήφθησαν σε επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Κυριακής 28/12/14 έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, η οποία ακολούθησε τη συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ και εργοδοσίας ενάντια στην απεργιακή περιφρούρησή μας έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός (ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου) με συνέπεια τις συλλήψεις 2 συναδέλφων.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/03/07/s...


1 2 3 4

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ [ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ μπροστά στη δίκη 3 συλληφθέντων συναδέλφων από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως στην απεργία μας την Κυριακή 28/12/14]

syvxaOK

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 3 συναδέλφους μας που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, που ακολούθησε την καταστολή που δεχθήκαμε και τις συλλήψεις των συναδέλφων μας στην απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο μας.

Την ημέρα εκείνη, στο πλαίσιο της απεργίας στον κλάδο του βιβλίου για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, οργανώσαμε από νωρίς το πρωί και από κοινού με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια απεργιακές περιφρουρήσεις στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου. Από το όλο κατασταλτικό σχέδιο που εφαρμόστηκε στον Ιανό, στο οποίο πρωταγωνίστησαν η εργοδοσία και τα ΜΑΤ, την περικύκλωσή μας και την επίθεση στην απεργιακή μας συγκέντρωση, συλλαμβάνονται 2 συνάδελφοι (αρχικά κι ένας ακόμα) και 2 περαστικοί και οδηγούνται στο ΑΤ Ακροπόλεως. Εκεί πηγαίνουν αμέσως μετά και κάποια μέλη του σωματείου μας, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση στην εργοδοσία και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία (…κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς η αρχική κωλυσιεργία ακολουθήθηκε από τη μη εύρεση -!- της διευθύντριας Μ. Λιαποπούλου). Στη συνέχεια, κι αφού ο χώρος γύρω από τον Ιανό είχε αποκλειστεί από τις δυνάμεις καταστολής, προχωρήσαμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως. Εκεί ήταν που δεχθήκαμε μια νέα επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που κατέφθασε μαινόμενη από ένα στενό και ευθύς κινήθηκε κατά πάνω μας. Από την επίθεση αυτή συνελήφθησαν οι 3 διωκόμενοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι δέχθηκαν κι άγριο ξυλοδαρμό ενώ τους φορτώθηκε και μια πληθώρα κατασκευασμένων κατηγοριών.

Η δίκη των 3 συναδέλφων μας, αφού αναβλήθηκε αρχικά επ' αόριστο, τελικά ορίστηκε να διεξαχθεί στις 23/3/16. Εν τω μεταξύ, πριν από μερικούς μήνες διεξήχθη τελικά και η δίκη των 2 συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό, με την πρωτόδικη (έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά μας) καταδίκη τους από μια σαφώς μεροληπτική υπέρ της εργοδοσίας και των ΜΑΤ έδρα.

Πίσω από τα γεγονότα αυτά, όπως και από τις αναρίθμητες πλέον αντίστοιχες επιθέσεις των εργοδοτών, των κατασταλτικών μηχανισμών και -στη συνέχεια- των δικαστικών αρχών, πολύ εύκολα διακρίνουμε τη σταθερή -από πλευράς κεφαλαίου και κράτους- στρατηγική ποινικοποίησης, καταστολής και κατατρομοκράτησης των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Είναι σαφής η στόχευσή τους να καταστείλουν τον αγώνα που διεξάγουμε για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, όπως και μια σειρά αγώνων για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μας.

Όσο για το πού δεχθήκαμε την πρώτη επίθεση εκείνη την Κυριακή, μόνο σε σύμπτωση δεν μπορούμε να αναφερθούμε. Η εργοδοσία της αυτοαποκαλούμενης «αλυσίδα πολιτισμού» Ιανός έχει επιδοθεί σε μια πληθώρα κρουσμάτων εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας τα οποία εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλονται από τα κλαδικά σωματεία μας σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσο για τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί, αυτοί έχουν αντιμετωπιστεί με εκδικητικές απολύσεις και με επιβολή προς τους εργαζόμενους για υπογραφή κείμενων καταδίκης των σωματείων και αγωνιζόμενων συναδέλφων και εξωραϊσμού της δυσχερούς εργασιακής πραγματικότητας. Οπότε, δεν μας προκάλεσε και τόσο έκπληξη το σπάσιμο της απεργίας με τα ΜΑΤ. Ούτε και ο εκβιασμός που δεχθήκαμε, ότι θα αποσυρόταν η μήνυση εναντίον μας αν δεσμευόμαστε ότι θα σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας στον Ιανό. Έκτοτε βέβαια το κατασταλτικό-τρομοκρατικό σχέδιο της εργοδοσίας του Ιανού έχει εμπλουτιστεί με μπράβους να «υποδέχονται» τις εργατικές συγκεντρώσεις και με συνεργάτες του να επιτίθενται στους συμμετέχοντες σε αυτές ακόμα και με μπουκάλι.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι και η επίθεση που δεχθήκαμε έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως αποτέλεσε συνέχεια της επίθεσης που δεχθήκαμε έξω από τον Ιανό. Επίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη δίωξη στους 3 συναδέλφους μας, οι οποίοι αποτελούν ενεργά μέλη αλληλέγγυων εργατικών σωματείων (Nokia & Wind) και εργατικών συλλογικοτήτων, βλέπουμε πως με το σχέδιο τους αυτό επιχειρούν να καταδιώξουν και την ταξική αλληλεγγύη, ένα από τα πολυτιμότερα όπλα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων. Είτε αυτή εκδηλώνεται με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε συλληφθέντες έξω από αστυνομικά τμήματα, στη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια, είτε αυτή σηματοδοτείται από την ίδια την ενεργή συμμετοχή αλληλέγγυων στις εργατικές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε κάποιο εργασιακό χώρο ή κλάδο.

Εμείς θεωρούμε ότι κάθε εργοδοτική επίθεση σε έναν εργαζόμενο ή κλάδο είναι επίθεση συνολικά στον κόσμο της εργασίας. Παράλληλα αντιλαμβανόμαστε ότι, προκειμένου να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε κάθε τέτοια επίθεση, είναι αναγκαίο να συντονίζουμε και να συνδέουμε τους ταξικούς αγώνες μας. Και πράγματι, όλο αυτά έγιναν σε μεγάλο βαθμό πράξη στον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία.

Αγώνα και τον οποίο με ένα τέτοιο σκεπτικό συνεχίζουμε, τόσο μέσα από τις μάχες που δίνουμε μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς όσο και μέσα από την αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Μπροστά στη δίκη των 3 διωκόμενων συναδέλφων μας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, σε όλα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητές, σε όλα τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα ανά τις γειτονιές καθώς και στο σύνολο του ταξικού-κοινωνικού κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Με σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης, με τη συμβολή τους στην ανάδειξη της υπόθεσης και την συμμετοχή τους στις σχετικές κινητοποιήσεις. Αλλά και με τη συμμετοχή τους και στον αγώνα για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας και σε κάθε ταξικό αγώνα που στην ουσία διώκεται μέσα από τη δίωξη των 3 συναδέλφων μας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων

Από την πλευρά μας προχωράμε σε στάση εργασίας στον κλάδο μας για την ημέρα της δίκης.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων, Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/03/06/%...


1 2 3 4

11/02/2016 ΠΣΕ TIM WIND (Καμία δίωξη στους 7 συλληφθέντες της απεργιας 28/12/14 - Κάλεσμα στη δίκη 23/03 #ergnews)

Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με μια αιφνιδιαστική (πάλι) τροπολογία της κυβέρνησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) κήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός, στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας, την οποία στήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, όπου συμμετέχει και το Σωματείο μας.

Η εργοδοσία του Ιανού σε συνεργασία με την αστυνομία και τα ΜΑΤ κατέστειλαν τις κινητοποιήσεις, χτυπώντας τους απεργούς και προχωρώντας σε επτά συλλήψεις. Στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται ο συνάδελφος και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου μας, Στέφανος Μάλαμας.

Είναι μία ακόμα περίπτωση εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας και βίας που αποσκοπεί στην φίμωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή της στους επτά συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της 28ης Δεκεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.

Επίσης η Γ.Σ. δηλώνει ότι η επιχειρούμενη τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων τους, δεν τους πτοεί. Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εδώ και θα υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τις εργασιακές μας κατακτήσεις και την αξιοπρέπειά μας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης. Για τον λόγο αυτό καλούμε σωματεία εργαζομένων, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να κινητοποιηθούν όπως εκείνες αποφασίσουν και να εκφράσουν την συμπαράστασής τους με

- ψηφίσματα

- συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Τετάρτη 23/3/16, 9.00 π.μ.

Τέλος, στο πλαίσιο στήριξης των συλληφθέντων και της διευκόλυνσης της συμμετοχής στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο, η Γ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 23/3/2016

Άμεση παύση κάθε δίωξης στους επτά συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της 28/12/14.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση - όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και κάθε εργασιακής κατάκτησης.

Η Γενική Συνέλευση

11/02/2016

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων TIM WIND

πηγή: http://syndicalaizer.com/2016/02/12/11022016-%CF%80%CF%83%CE%B5-tim-wind-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84/


1 2 3 4

Η τρομοκρατία κράτους κι αφεντικών δεν θα περάσει

Για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας


Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στον χώρο του εμπορίου ξεκίνησε τον Απριλη του '14 συσπειρώνοντας ένα πολύμορφο μέτωπο αντίστασης σε Αθήνα κι επαρχία. Συνεχείς συγκεντρώσεις, πορείες, παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας, ζύμωση με εργαζόμενους, αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την καταστολή. Μέσα από αυτή την κινητοποίηση, εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο, συμμετείχαν στους απεργιακούς αποκλεισμούς, ακύρωσαν "λευκές" νύχτες, αυτοοργανώθηκαν σε νέα αγωνιστικά σχήματα βάσης. Ο δυναμισμός του κινήματος εξανάγκασε τα αφεντικά σε μια οπισθοχώρηση καταφέρνοντας να αποσυρθεί το αρχικό σχέδιο για μαγαζιά ανοιχτά και τις 52 Κυριακές και αντ'αυτού προωθήθηκε το σχέδιο για τις 7 Κυριακές. Όμως, είτε με 52 είτε με 7 Κυριακές ανοιχτά τα μαγάζια η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παραμένει μια ακόμα αιχμή της επίθεσης των αφεντικών σε ό,τι με αγώνες έχει κατακτήσει η εργατική τάξη μέχρι σήμερα. Η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και η λεηλασία του χρόνου που προορίζεται για ελεύθερη κοινωνικοποίηση των εργαζομένων, είναι εργαλεία που δοκιμάζουν τα αφεντικά στον χώρο του εμπορίου για να εφαρμοστούν σε όλους τους κλάδους. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σηματοδοτεί την επιδείνωση των όρων της μισθωτής σκλαβιάς για όλους τους εργαζομένους.


Η περίπτωση του Ιανού


Η αλυσίδα Ιανός που πλασσάρεται ως «αλυσίδα πολιτισμού», συντηρεί, προωθεί και πρωτοστατεί στον πολιτισμό που παράγει πιο σφικτές αλυσίδες για τους εργαζόμενους. Εφαρμόζει την πρακτική της διαρκούς αξιολόγησης της παραγωγίκότητας των υπαλλήλων επιβάλλοντας στους εργαζομένους να φοράνε μηχανές-scanner στο λαιμό για να καταγράφουν τις επιδόσεις τους. Εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουνε κείμενα καταδίκης του συλλόγου τους (ΣΥΒΧΑ), κείμενα αποδοχής της κατάργησης αργιών. Προβαίνει σε εκδικητικές απόλυσεις και ωθεί σε εξαναγκαστική παραίτηση όσους δεν καταπίνουν αμασητί την καταπάτηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Και μια σειρά άλλες πρακτικές που από κοινού κράτος και αφεντικά επιστρατεύουν για την συστηματική υποτίμηση της εργασίας στο σύνολό της με σκοπό την ολοκληρωτική υποδούλωση των εργαζομένων.

Η καταστολή


Την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποίησε απεργιακή περιφρούρηση στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου. Στο βιβλιοπωλειο Ιανός η αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση του Συντονιστικού απέτρεψε την απεργοσπαστική λειτουργία του καταστήματος για αρκετές ώρες. Η προϊασταμένη του καταστήματος, γνωστό τσιράκι της εργοδοσίας, επιχειρώντας να κάμψει την μαχητικότητα των απεργών κατέθεσε μύνηση και έδωσε την εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ. Τα πιστά σκυλιά των αφεντικών χτύπησαν την περιφρούρηση με ξυλοδαρμούς και χημικά, σπρώχνοντας τον συγκεντρωμένο κόσμο πάνω στη τζαμαρία του Ιανού. Παρόλο που αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από την πλευρά των απεργών οι μπάτσοι προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, οι τέσσερεις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τρεις ακόμη συλλήψεις ακολούθησαν όταν οι μπάτσοι επιτέθηκαν στην πορεία-συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλέστηκε άμεσα στο Α.Τ. Ακροπόλεως όπου κρατούνταν οι πέντε προσαχθέντες του Ιανού. Οι συναγωνιστές δικάζονται στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 23 Μαρτη. Την 1η Δεκέμβρη 2015 εκδικάστηκε η δίωξη που ασκήθηκε στους δύο από τους συλληφθέντες της απεργίας της 28/12/14. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο απεργούς σε 10 μήνες με 3ετή αναστολή για «παράνομη βία» αναδεικνύοντας έτσι την συνεργασία της εργοδοσίας, της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών.

Ποτέ δουλειά την Κυριακή. Καμία υποχώρηση στα αφεντικά!


Η καταδίκη των απεργών αποσκοπεί στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων ποινικοποιώντας τις συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στην επιδείνωση της μισθωτής σκλαβιάς, ενώ σαφέστατα σιγοντάρει την εργοδοτική ασυδοσία. Ωστόσο, η πορεία αυτού του αγώνα και η δυναμική που παρήγαγε, κατάφερε εν μέρει να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ των εκμεταλλευόμενων, με την απόσυρση του αρχικού σχεδίου για τις 52 Κυριακές. Όμως, για να οχυρώσουμε το έδαφος που έχει κερδηθεί, πόσο μάλλον για να κερδήσουμε τις μάχες που έρχονται, πρέπει να το υπερασπιστούμε μαχητικά. Η επίθεση που ενορχηστρώνουν κράτος και αφεντικά στους εργαζόμενους εντείνεται ακάθεκτα. Όταν οι αφέντες επανατοποθετούνται με πολεμικούς όρους για να ξεζουμίσουν τους εκμεταλλευόμενους, δεν μας αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Το παιχνίδι με τη νομιμότητα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Απέναντι στην ολοκληρωτική επέλαση του κεφαλαίου οι αγώνες μας δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι! Για να θωρακίσουμε την αργία που ανήκει στους εργαζόμενους, για να υπερασπιστούμε τους συναδέρφους που αντιστέκονται απέναντι στην καταστολή, πρέπει να υπερασπιστούμε και να περιφρουρήσουμε το βασικό μας όπλο, την απεργία. Για να κερδήσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, να δώσουμε αλληλέγγυους αγώνες που μπορούν να αναλάβουν το κόστος τους, μαχητικά και ανυποχώρητα.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 2016 9πμ


Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

asmpa.espivblogs.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1556901/